Csúri Ákos a Blogstaron: Lázár tyúkszem(ek)re lép

2017_0317_kial_13

Az igazi kérdés a megrendelők listája, azok neve és felelőssége, akik a bűntetteket megrendelték és végrehajtották! – idézi a miniszter szavait Vasárnapi üzenetében a Blogstaron Csúri Ákos.

Múltra tett és teendő pontok. Lesz itt szisszenés meg cincogás, az tuti. Ugyanis Hódmezővásárhelyen megint tovább látnak az orruknál, érzékelik az igazságtalanságot, a heg nélküli sebeket, és úgy döntöttek az Emlékpontban, hogy akkor mostantól már coki a hallgatólagos megegyezésen alapuló történelem-elhallgatásnak…

…és a tavalyi, forradalom és szabadságharc dicsőségét és helyi hőseit bemutató kiállítás-sorozat és publikációk után, fejlámpázzák a sötét oldalt is, és az idén a megtorlások, a kommunista erőszakszervezetekre, kiszolgálóikra és a megrendelőkre helyezik a reflektorjaikat.

Helyes.

Munkásőrök nem bujkálhatnak tovább. (Lásd még Tímár Péter Csapd le csacsi! című filmjét).

Az egykori hentes- és mészárostanoncként dolgozó, későbbi Elnöki Tanács elnöke Németh Károly elvtárs, például annyira veszélyesnek találta a hódmezővásárhelyi tanyavilágot és a rengeteg „ellenforradalmi” elemet, hogy– az országban egyedülálló módon – a karhatalom, majd a munkásőrség lovas szakaszt is szervezett a tanyai lakosság megrendszabályozására (Miklós Péter igazgató szíves közlése a Kádár-huszárok és pártkatonák. Munkásőrök Hódmezővásárhelyen, 1957–1989 című kiállítás megnyitóján).

De ettől még nem rezelnek be a politikai bal- és jobboldal vajas fültövű túlélői.

Az ő sziszegésükről Lázár János gondoskodott, aki a kiállítást megnyitó beszédében nem kertelt, és egy új (régóta esedékes…) frontot nyitott.

„Néhány hete Budapest főutcáin olvashatók volt a hősök nevei és remélem, hogy egyszer a gyilkosok nevei is a falakra kerülnek és kimondjuk: Kádár János nem volt több egy köztörvényes gyilkosnál és sorsában a hozzá 1956-ban csatlakozók is osztoznak. Az MSZMP alapító dokumentuma a dicsőséges forradalom vérbe fojtására, megtorlására és a visszarendeződésre tett eskü: a karriert, érvényesülést jelentő párttagkönyvek tulajdonosai azt fogadták meg, hogy megakadályozzák, hogy újra forradalom legyen, szabad legyen az ország és érvényesüljön az önrendelkezés”.

Oké, ezt eddig többé-kevésbé tudtuk. De most jön a tyúkszem!

„Álviták zajlanak ma Magyarországon az ügynök-listákról, hiszen az igazi kérdés a megrendelők listája, azok neve és felelőssége, akik a bűntetteket megrendelték és végrehajtották. De hogyan várhatjuk el kortársainktól, vagy az utánunk következőktől, hogy az igazság és a gazság között különbséget tegyenek, amikor mi huszonhét éve nem végeztük el ezt a munkát? 1990 óta a Kádár-rendszer bűneiért senkit nem vontak felelősségre. Azonban volt ebben az országban hét és félmillió ember, aki nem volt, és aki nem adta fel elvi elkötelezettségét, nem lett párttag vagy munkásőr, az is boldogult, tehát hazugság, hogy az előre jutáshoz csak a párttagságon, vagy a munkásőrségen át vezetett az út. A kényelemhez, az érdemtelen, tehetség és szorgalom nélküli, mások rovására történő boldoguláshoz már szükség volt ezen utakra”.

Márpedig a neveket nyilvánosságra kell hozni. Csak Hódmezővásárhelyen 951 embernek volt „egy baja” az, hogy nem volt három élete…

De az is biztos, hogy – Lázár szavaival – nem vendetta készül, hiszen más a felelőssége annak, aki a munkásőrséghez 1957-ben a megtorlás érdekében, vagy akár a gyilkolás jegyében csatlakozott és más a felelőssége, aki karrierizmusból, ambícióból, vagy megfelelési kényszerből találta meg helyét az 1970-es, 1980-as években a munkásőrség soraiban. De tudni kell, kik voltak, akiknek az MSZMP-tagság sem volt elég, hogy a rendszerből kivegyék a részüket.

Mert aki hibát követett el a közössége ellen, az lássa azt be és legalább kérjen bocsánatot, ha már a tönkre tett életeket vissza nem adhatja, helyre nem hozhatja.

Egy lábfejnyi talp pénteken délelőtt elég sok tyúkszemre lépett.

Végre!

És ez még csak a „lájtosabb” munkásőrség. A megrendelők listája fog majd igazán fájni.

Végre, végre!

Forrás: atlagpolgar.blogstar.hu

14 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  14. megfigyelő
  2017. március 26., vasárnap, 21:45
  Válaszolok

  És a listák minősége milyen lesz? Mennyit tüntettek el belőle, mennyi a hamis …

 • '>
  13. mert csak
  2017. március 20., hétfő, 11:45
  Válaszolok

  11.

  Nem sajnálom Tőled!, mindig örömmel hallom, amikor Valaki elégedett!

  Netán, az idézett 4 sor eredményezte a jobban élést!?
  :…”A kényelemhez, az érdemtelen, tehetség és szorgalom nélküli, mások rovására történő boldoguláshoz már szükség volt (van, lesz) ezen utakra”.”…

  Már bocs, nem hagyhattam ki!

 • '>
  12. csíkos pólós :)
  2017. március 20., hétfő, 10:19
  Válaszolok

  sp ,listák a városházán vannak
  mindenkiröl

  ?

 • '>
  11. csíkos pólós :)
  2017. március 20., hétfő, 10:13
  Válaszolok

  metcsak,én jobban élek amiota nem gyúrr-csányi
  a mini elnök…

 • '>
  10. mert csak
  2017. március 20., hétfő, 08:09
  Válaszolok

  …”A kényelemhez, az érdemtelen, tehetség és szorgalom nélküli, mások rovására történő boldoguláshoz már szükség volt (van, lesz) ezen utakra”.”…

  Ez egy “Kór”-történet, ami minden társadalomra jellemző, csak a “meghatározó” szavak változnak! (Barát, iskola-társ, focis-ismerős, rokon, “elv”-társ, “párt”-béli stb).

  Azt, hogy milyen “Kor”-ba születtünk, nem Mi döntöttük el, mint, hogy azt sem, 18 éves korunkig mit tehettünk, tehetünk!

  Van olyan, Aki nem járt templomba (csak műemlék gyanánt), nem járt “párt”-taggyűlésekre sem, mert másként gondolkodott, helyette a Családot tekintette központi kérdésnek, értük dolgozott, mert volt hol, velük ment kirándulni, mert volt mivel (még ha az Zsiguli volt is) és volt hova, mert meg bírta fizetni!

  Most meg?, mindenki döntse el, mi a véleménye Saját helyzetéről, mert ezen még változtathat, a múltat viszont Senki nem tudja megváltoztatni, legfeljebb céljai érdekében “felhasználni”!

 • '>
  9. csikospolos
  2017. március 20., hétfő, 07:52
  Válaszolok

  lézerr mini el nök akar lenni,azt pletykálták a marx téri kofák 🙂 😉

 • '>
  8. SP
  2017. március 20., hétfő, 07:29
  Válaszolok

  Lássuk a listát. Link? Köszi.

 • '>
  7. Bond
  2017. március 20., hétfő, 07:08
  Válaszolok

  Szegeden is biztosan jó hosszú lenne a besúgó, ügynök, munkásőr lista. Ami megvan és használják is a rendszerváltás óta. Sok ismert szegedi szerepel rajta…

 • '>
  6. marcona
  2017. március 20., hétfő, 07:06
  Válaszolok

  Teljesen igaza van Lázárnak! Ha akkor büszkén feszítettek a munkásőr egyenruhában és élvezték annak minden előnyét, akkor most sem kell szégyenkezni.

 • '>
  5. tikle
  2017. március 19., vasárnap, 21:34
  Válaszolok

  Árpádné, és a te férjed milyen szekeret tolt?

 • '>
  4. Törőcsik István
  2017. március 19., vasárnap, 20:41
  Válaszolok

  1990 óta eltelt 27 év.
  Ebből 11 évben a Fidesz volt kormányon.
  Mégis miről beszélünk?

 • '>
  3. okosabbnálam
  2017. március 19., vasárnap, 20:20
  Válaszolok

  Élénken emlékszem arra, amikor Pokorni, aki hasonlóképpen nyilatkozott a múlt rendszer ügynökeiről – a tv élő adásában sírta el magát, miután kiderült az apjáról, hogy l
  ám, ő is!
  Magam sem tudom, hogy ez miért jutott eszembe?!

 • '>
  2. Árpádné, pehej
  2017. március 19., vasárnap, 19:41
  Válaszolok

  Úgy látszik Lézer Jani igyekszik a fidesz elsősorában lévő volt MSZMP tagokra is vadászni pl. Pintér S., Kövér L., stb.

  vak vagy bátor?????

 • '>
  1. csikospolos
  2017. március 19., vasárnap, 09:41