Tóth Bertalan: az emberek mindennapi problémáival foglalkozna az MSZP

toth_bertalan_sajttaj004kf

Elsősorban az emberek mindennapi problémáival kíván foglalkozni a parlament tavaszi ülésszakán az MSZP – jelentette ki a párt országgyűlési frakciójának vezetője csütörtökön Szegeden.

Tóth Bertalan sajtótájékoztatóján elmondta, a szocialista képviselők olyan alternatívát kívánnak bemutatni, amely a választók elé tárja, a 2018-as kormányváltás után milyen Magyarországon élhetnek. A politikus hangsúlyozta, ebben a munkában szoros együttműködésre törekednek Botka László miniszterelnök-jelölttel.

Azt mondta, hogy Botka László igazságosságról és esélyegyenlőségről szóló új baloldali politikája nagyon közel áll a frakció által képviselthez. Tóth Bertalan úgy fogalmazott, a frakció alapvető feladata a miniszterelnöknek ajánlott szegedi polgármester politikai elképzeléseinek megjelenítése a parlamenti munkában.

Az őszi ülésszak témái közül a párt Biztos megélhetés programját emelte ki a frakcióvezető. Ennek alapján a nettó a minimálbért 100 ezer forintra emelnék, úgy, hogy a vállalkozások terhei ne növekedjenek. Az MSZP visszaállítaná a nyugdíjemelés régi számítási módját. Ez alapján a nyugdíjakat 3,2 százalékkal kellett volna növekednie, szemben a kormányzat 1,6 százalékos emelésével, ami még az idei évre várt inflációt sem éri el. A nyugdíjminimum pedig 50 ezer forint lenne. A párt a világpiaci tendenciákat követve csökkentené az energiaárakat, és javaslatot tett valamennyi alapvető élelmiszer áfájának mérséklésére – sorolta a képviselő.

A szocialista képviselők továbbra is le akarják leplezni a Fidesz által létrehozott “államilag szervezett korrupciós rendszert”, amely a magyar közélet a legnagyobb rákfenéje, gátolja az ország fejlődését és rontja versenyképességét – mondta a frakcióvezető.

Szabó Sándor (MSZP) országgyűlési képviselő közölte, a párt hangsúlyt fektet a parlamenten kívüli munkára is, szoros párbeszédre törekszik a szakmai, munkavállalói és civil szervezetekkel. Példaként – a többi közt – a megyei és regionális nyugdíjas szervezetek képviselőit összefogó országos idősügyi parlament létrehozását említette.

7 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  7. ági
  2017. február 17., péntek, 19:48
  Válaszolok

  Botkával szorosan együtt akarnak működni? Nem is értem, ha az ő miniszterelnök-jelöltjük mit jelentsen ez?

 • '>
  6. anker alfonz
  2017. február 17., péntek, 19:01
  Válaszolok

  Kedves Totius eft., önök mitől baloldaliak? Továbbá kit akarnak képviselni ill. saját brancsukon kívül valaha is kiket szolgáltak? Ezek tisztázása után jelentkezzen ismét. Ja, és ne újúlgassank meg állandóan,mert ez a gyakorlat szerint nem megy.Új műsorhoz új…valami kell.

 • '>
  5. Juhászkutya
  2017. február 17., péntek, 18:44
  Válaszolok

  4: ne zavarjon a tény hogy tandíj most is van. De gondolom téged ez nem érint, befogták a szádat Erzsébet utalvánnyal.

 • '>
  4. Figyelő
  2017. február 17., péntek, 17:15
  Válaszolok

  Tóth Bertalan elvtárs/úr!
  Nem kell a szocialista rizsa!
  Lett volna épp elég idejük, hogy valóban foglalkozzanak az emberek mindennapos problémájával, e helyett maguk:
  1994 – 1998 kormányzásuk idején /miniszterelnök: Horn Gulya/ elvették vagy nagymértékben csökkentették a családi pótlékot, bevezették a tandíjat, és így tovább /Bokros csomag/ eladták, garantált nyereséggel, az energia szolgáltatókat, a sikeres privatizációra hivatkozva nem engedtek bért emelni.
  2002 -2006 kormányzásuk idején / miniszterelnök: Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc/ megszüntették a korábbi FIDESZ kormány / 1998 – 2002 / által bevezetett családtámogatásokat, beleértve a lakásvásárlás, építési támogatásokat, nem emelték a családi-pótlékot, de emelték a bölcsődei, óvodai díjakat, elkezdték leépíteni az egészségügyet, kórházi osztályokat zártak be, elkezdték az oktatást leépíteni iskola bezárásokkal. Nem emeltek béreket, nyugdíjakat, előkészítették az új nyugdíj-rendeletet a nyugdíjba-vonulás korhatárának folyamatos emelésével.
  Folyamatosan növelték a magyar állam adósságát, megkezdték a családok eladósítását. No és a ez időszak végére bevallotta a miniszterelnökük, a Gyurcsány Ferenc, hogy a 2006 – s évet megelőző két évben nem kormányoztak, csak úgy tettek, mint aki kormányoz és helyette hazudtak éjjel – nappal meg este!
  2006-2010 kormányzásuk idején: egy meghamisított állami adatokkal megnyerték a választásokat, az Eu felé hamis adatokat szolgáltattak, folytatták az egészségügy teljes leépítését, most már nem osztályokat, hanem egész kórházakat zártak be, szedték a vizitdíjakat műszerek, felszerelések helyett mini széfeket vásároltattak /Horváth Ágnes eü. miniszter/
  Megszüntették a forint alapú lakásvásárlási hiteleket, a lakosságra ráerőszakolták a valutalapú lakáshiteleket, jöttek a megszorítások és így tovább.
  A fentiek miatt uram ön és a pártja egy hitelét vesztett szánalmas társulat.
  Mondhatni, az sem igaz amit kérdeznek.

 • '>
  3. szkeptikus
  2017. február 16., csütörtök, 20:07
  Válaszolok

  Szoci esti mese jól ismert választási rigmusa. Aztán ha hatalomra kerülnek, akkor csak saját zsebtöméssel foglalkoznak, miközben országot csődközelébe juttatják..

 • '>
  2. bugrisokoska
  2017. február 16., csütörtök, 19:48
  Válaszolok

  amikor kormanyon volt miért nem tette
  🙁

 • '>
  1. embertelen jeti
  2017. február 16., csütörtök, 19:44
  Válaszolok

  “az emberek mindennapi problémáival foglalkozna az MSZP” Kamu! Botkát is csak a saját hatalmi vágyai érdeklik.