A szerelem feljogosít a szexre, vagy az kizárólag a házasság jelképe? + FOTÓK

BC5K1581Mit tanít az egyház a szexualitásról? Miért tekintenek egyesek fontos erényként a házassági előtti tisztaságra? Ezekre a kérdésekre keresték a választ kedden a Test Teológiája csoport tagjai a Házasság Hete rendezvénysorozat keretében.

Manapság a fiatalok többsége azelőtt kezd szexuális életet, hogy házasságot kötne szíve választottjával. A szex ma már nem két emberről szól, sokkal inkább olyan “kötelező körré” vált, amelyen a tinédzserek többsége minél előbb túl akar esni, hogy azután barátinak mesélhessen tapasztalatairól. A tisztaságot, avagy szüzességet megőrizni csodabogár számba megy, ha egy fiatal lány vagy fiú mégis ezt választja, inkább nem mer beszélni róla osztálytársai előtt, nehogy megalázzák.

Kiknek van igaza? Azoknak, akik azt állítják, a szerelem feljogosít a szexre? Vagy azoknak, akik szerint a szex csak a szükségleteink egyike, s az embernek joga van kielégíteni azt? Vagy esetleg inkább abban rejlik az igazság, hogy Isten tanításai szerint a szexualitás férfi és nő közötti szentségi kapcsolat, s az a házasság jelképe?

Ezekre a kérdésekre kereste a választ, és keresi minden találkozóján továbbra is a Test Teológiája csoport, mely 2014-ben alakult Budapesten. Jellemzően olyan 18-35 év közötti fiatal párokat, egyedülállókat hívnak beszélgetni, akiknek II. János Pál pápa tanításait igyekeznek továbbadni. A 2005-ben elhunyt pápa közel három évtizedes szolgálatának első éveiben 121 beszédet írt a teremtésről, ezeknek volt címe a Test Teológiája.

A Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség a Házasság hete keretében hívta a Tisza-parti városba a csoport tagjai, hogy saját tapasztalataikról meséljenek az érdeklődőknek. Az öt előadó, vagyis egy fiatal házaspár, egy jegyespár és egy olyan férfi, aki ezúttal egyedül képviselte a családot, mert a felesége a kisbabájukra vigyázott otthon. Az előadás rendkívül őszinte hangvételű volt a fiatalok tapasztalatairól, a házasság előtti tisztasággal kapcsolatos véleményükről.

A közel kétórás előadás kóstoló volt a márciusra tervezett szegedi csoporttalálkozó előtt, a Test Teológiája csoport ugyanis szeretne egy teljes hétvégére ellátogatni a Tisza-parti városba a szokásos budapesti rendezvényükhöz hasonlóan.

5 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  5. Szegediner
  2017. február 16., csütörtök, 16:06
  Válaszolok

  Az a kérdés, hogy mit nevezünk szexnek!
  Mert Clinton elnök óta tudjuk, hogy az orális szex nem számít szexnek, hiszen Miss Lewinskyval folytatott orális légyottja után ő maga jelentette ki, hogy “I had no sexual connection with that woman”.

 • '>
  4. ági
  2017. február 16., csütörtök, 14:57
  Válaszolok

  utcalány- viccnek szántad nyilván… Úgy, ha egy utcalány mondja, elfogadható a véleményed, de csak úgy! Ha nem utcalányként írod, akkor egy sértegető aljas, szemét vagy. Mi az, hogy “ezek”? ők!!! …és honnan tudod? Szégyelld el magad te kretén! ági

 • '>
  3. lufieregeto....
  2017. február 16., csütörtök, 14:49
  Válaszolok

  aa hemüvegess srác norvégiábol jött ide?
  ott ásit a masik gyerek,törli a szemét a harma-dikk
  (mán)
  🙂

 • '>
  2. lufieregeto.
  2017. február 16., csütörtök, 14:49
  Válaszolok

  a hemüvegess srác norvégiábol jött ide?
  ott ásit a masik gyerek,törli a szemét a harma-dikk
  (mán)
  🙂

 • '>
  1. utcalány
  2017. február 16., csütörtök, 14:29
  Válaszolok

  ezek közül szoktak kikerülni e legperverzebbek 🙂