Századvég: még a baloldalon is kevesen támogatják Botka miniszterelnökségét

botka_laszlo_varosi_kozgyules_16-12-16_003kf

Még a baloldalon is kevesen látnák szívesen Botka László szegedi polgármestert (MSZP) a miniszterelnöki székben – derül ki a Századvég Alapítvány közvélemény-kutatásából, amelyet pénteken juttattak el az MTI-hez.

A kutatás tanúsága szerint a meghatározó politikai pártok vezetői közül Orbán Viktor a legnépszerűbb. A teljes népesség fele van kedvező véleménnyel a miniszterelnökről. Az MSZP kormányfőjelöltjéről, Botka Lászlóról a megkérdezettek 34 százaléka nyilatkozott pozitívan, 31 százalék nem kedveli, négyből egy válaszadónak nincs véleménye, a kutatásban részt vevők 9 százaléka pedig nem ismeri a politikust.

Az eredményekből az is kiderül, hogy Botka László elsősorban a baloldali választók között népszerű (79 százalék kedveli), a középen állók körében inkább megosztó (29 százalék kedveli), a jobboldaliak többsége pedig elutasítja (51 százalék nem kedveli).

A magyarok többsége (51 százaléka) Orbán Viktort látná legszívesebben a miniszterelnöki pozícióban. Második helyre – jelentősen lemaradva – Botka László került 25 százalékkal, Vona Gábor kormányfőségét pedig mindössze a teljes népesség 7 százaléka támogatná. A megkérdezettek 12 százaléka a felsoroltak egyikét sem látná szívesen miniszterelnökként.

Emlékeztetnek januári elemzésükre is, amely szerint, Vona Gábor és Gyurcsány Ferenc megítélése kifejezetten kedvezőtlen. A lakosság kétharmadának negatív a véleménye Vona Gáborról (66 százalék), míg ez az arány Gyurcsány Ferenc esetében 73 százalék.

A Századvég február 10. és 15. között végzett telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást, amelynek során 1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú személyt kérdezett meg úgynevezett CATI-módszerrel. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,2 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna – tartalmazza a közlemény.

85 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  85. Hülyébbvagynála
  2017. február 21., kedd, 15:31
  Válaszolok

  84. okosabbnálam!Te meg hülyébb vagy mint anyád te náci!

 • '>
  84. okosabbnálam
  2017. február 19., vasárnap, 11:05
  Válaszolok

  80. mszpseknek

  “mszpseknek elég az izaura tv is 🙂 😛
  🙂
  meg a majom a családban,csárli 🙂
  tudom mindennap nézed
  meg a kinaisorozatokat
  is”

  Én is ugyanezt mondtam! Mondom, hogy hülye vagy! Nem köznyelvi, orvosi értelemben.

 • '>
  83. okosabbnálam
  2017. február 19., vasárnap, 10:57
  Válaszolok

  82. mszpseknek
  A 78 az IQ esetén nem nevezhető magasnak, nagyjából a debilnek felel meg, ezzel van szinkronban amit itt produkálsz. 🙂

 • '>
  82. mszpseknek
  2017. február 19., vasárnap, 10:30
  Válaszolok

  78 de nálad magasabbaz ikum:)

 • '>
  81. mszpseknek
  2017. február 19., vasárnap, 10:25
  Válaszolok

  mszpseknek elég az izaura tv is 🙂 😛
  🙂
  meg a majom a családban,csárli 🙂
  tudom mindennap nézed
  meg a kinaisorozatokat
  is