Novák Katalin: jó családpolitika nélkül nincs jó nőpolitika

2017. február 28., kedd • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Gémes Sándor

novak_katalin_hodmezovasarhely12_gs

A magyar kormány álláspontja szerint jó családpolitika nélkül nincs jó nőpolitika – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára kedden Budapesten, a Nagykövet asszonyok klubjának rendezvényén.

Novák Katalin a misszióvezetői értekezlet keretében tartott eseményen arról beszélt, manapság nem az okoz problémát valakinek, hogy nőnek születik, hanem az, hogy nehéz összeegyeztetnie a munkát és a családi életet.

Szólt arról is, hogy Magyarország a GDP 4,7 százalékát költi családtámogatásra, míg az OECD-országokban ez az arány átlagosan 2,55 százalék.

Egy bizonyos ponton túl azonban az anyagi támogatás már nem elég a gyermekvállalási kedv növeléséhez, ezért talán még fontosabb a családbarát szemléletmód erősítése – fogalmazott az államtitkár.

Novák Katalin azt hangoztatta, hogy a gyermek érték, és ezt a gondolatot olyan “unortodox” eszközökkel is népszerűsíti a kormány, mint például az apák és a testvérek értékét hangsúlyozó kampányfilmek és rádióbejátszások.

Horváth Viktória, Magyarország kiemelt külgazdasági és partnerségi ügyekért felelős nagykövete a Hozzáadott érték programról beszélt, amelyben arra keresnek választ, hogy a 21. században mit tehetnek a nők a gazdaság fejlesztéséért Közép-Kelet-Európában.

A program legfontosabb üzenete, hogy munka és család egyensúlya, valamint a nők számának növelése a munkaerőpiacon gazdaságfejlesztési és demográfiai kérdés, mindenekelőtt azonban jó családpolitika szükséges hozzá – emelte ki.

Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója elmondta, a szervezet célja, hogy bemutassa a fiataloknak, hogy családban élni jó, és támogassa a kormány családbarát szemléletétét.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.198.71.184 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére