Női vízilabda: nem bírt egymással a Szentes és a Szeged

2017. február 15., szerda • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Kovács Ferenc

szeged-szentes013kf

Ismét szoros találkozót vívott egymással a női vízilabda OB I felsőházának két Csongrád megyei csapata, Bujka Barbara a végén mentett pontot a vendégeknek.

Ezúttal is parázs csatára volt kilátás az SZNVE szentesi vendégjátéka alkalmával, a csapatok jónéhány kiélezett mérkőzést vívtak már az idei bajnokságban és kupasorozatban is. Molnár Péter lányai a tabella negyedik helyéről vághattak neki az összecsapásnak, amelyen a Szentes célja egyértelműen az volt, hogy közelebb zárkózzon megyei riválisához. A gólok sorát Kövér-Kis Réka büntetője nyitotta, miután Miklós Dóra állította meg szabálytalanul Hevesi Anitát. Brávik Fruzsina góljával növelte előnyét a hazai csapat, de ezután két szegedi gól következett, Lengyel Anett és Lengyel Dominika is akcióból volt eredményes. A sormintát ezután a Szentes folytatta, újabb két gólt szereztek zsinórban, sőt Hevesi Anita találatával már 6-3-ra is elhúztak, ám Bujka Barbara vezetésével a második negyed vége előtt felzárkózott a Szeged, a szünetre 6-6-al fordultak a csapatok.

A harmadik negyed a védekezésről szólt, egyik csapat sem igazán tudott tiszta lövőhelyzeteket kialakítani, csupán Kövér-Kis Réka tudta bevenni Tóth Eszter kapuját, azt is csak emberelőnyből. Az utolsó játékrész elején ismét elhúzott a Szentes, Hevesi Anita góljával már 9-6-ra is vezettek. Nem adta fel azonban Molnár Péter együttese, amelyik szépen faragta hátrányát és végül egy perccel a mérkőzés vége előtt Bujka Barbara góljával kiegyenlített. Ezután már egyik félnek sem sikerült újabb gólt szereznie, így megmaradt a csapatok közötti hat pontos különbség.

Női vízilabda OB I, felsőház, 13. forduló

Hungerit Szentes – Szegedi Vízmű Taylor&Nash SZTE 9-9 (3-2, 3-4, 1-0, 2-3)
Szentes, Szentesi uszoda. Vezette: Csanádi Zsolt, Füzesi Zsolt.
Szentes: Lekrinszki – Hevesi 2, Brávik 1, Tóth Cs., Urvári, Kövér-Kis 4, Pantovic 1. Csere: Rybanski 1. Vezetőedző: Tóth Gyula.
Szeged: Tóth E. – Miklós 1, Gémes, Lengyel A. 1, Kádár 1, Bujka 3, Pengő 1. Csere: Lengyel Dom. 2. Vezetőedző: Molnár Péter.
Emberelőny: 1/5 ill. 1/7
Ötméteres: 2/2 ill. 1/1
Kipontozódott: Miklós Dóra

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 107.22.30.231 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére