Négytagú zsűri értékeli majd az algyői kolbászokat

2017. február 15., szerda • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben

algyo_zsiroskilincs_2017Újra itt a Zsíroskilincs. Az algyői verseny visszatér, február 18-án ismét megmérettetik magukat az amatőr böllérek, felidézve a disznóvágások hangulatát, legalábbis annak hálásabb részét: a kolbásztöltést és kóstolást.

Második alkalommal rendezik meg Algyőn a Zsíroskilincs kolbásztöltő versenyt, melyet a helyiek már nagyon vártak. Sokan már januárban arról érdeklődtek Torma Tibor szervezőnél, lesz-e folytatása a tavaly nagy sikert aratott nyitóalkalomnak. Összesen 17 csapat nevezett a megmérettetésre, többen közülük tavaly is részt vettek a rendezvényen.

„Koncepciónk változatlan, továbbra is baráti társaságokat, civil szervezetek által indított csapatokat várunk a hétvégi versenyre. A jó hangulatúnak ígérkező napot a tavalyihoz képest plusz elemek is színesítik: zenél nekünk Süli Tibor, valamint fellép Seres István és Retek Brigitta is. A gyerekekre is gondoltunk, számukra malacos kézműves foglalkozással készül Izbékné Cseuz Gabriella, egyébként pedig házi készítésű finomságokkal várja az érdeklődőket Kothencz Tibor, Farkas Imre és az Ezerjófű Algyői Egészségvédő Kör Közhasznú Egyesület.”

Torma Tibor elmondta, négytagú zsűri értékeli majd a nyers, illetve kisütött kolbászokat, melyeket a versenyzők kizárólag kézi működtetésű eszközökkel tölthetnek. Az ítészek a 3-4 fős csapatok munkamegosztását, a csapatösszhangot és a megjelenést is díjazzák.

A kisült kolbászok – mennyiségtől függően – a csapattársak ebédjéül szolgálnak majd, de az érdeklődők sem távozhatnak korgó hassal. Ők a hentesárukat, sajtokat, túrókat, illetve gyógyteákat kínáló gasztroudvarban vásárolhatnak a helyi alapanyagok közül.

A szervező hangsúlyozta, a rendezvényre ingyenes a belépés, a helyszín viszont változott tavalyhoz képest. Ezúttal az EzerJóHáz és a Tájház udvarán gyúrják a kolbászokat szombat délelőtt.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig egy hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 107.22.30.231 IP címről szól hozzá.

 • 1. tizenegyszog. hozzászólt ekkor: 2017. február 15., szerda, 08:11
  Válaszolok

  az állatvédők hol vannak ilyenkor?
  és most
  NEM A
  DISZNÓKRA GONDOLOKK.

Ugrás az oldal tetejére