Labdarúgás: öt új játékossal vág neki a tavasznak a SZEOL

szeol_sajttaj009kf

Sajtótájékoztatót tartott a SZEOL SC az NB II tavaszi idényének rajtja előtt: az újonc szegedi csapattól négy játékos távozott, valamint öt új labdarúgóval erősített.

A Center Caféban megtartott eseményen Halkó Pál, a SZEOL SC ügyvezetője elmondta: négy labdarúgó hagyta el a csapatot, a távozók helyére öt játékost igazoltak. A kapus Dongó Dénes visszatért a Móravárosi Kinizsibe, Fülöp Tibor az NB III-as Méhkerékhez igazolt, Németh László új klubja egyelőre nem ismert, Schrammel Ádám esetében az MTK élt a visszahívási jogával, így az NB III-as Szigetszentmiklósnál folytatja. A felnőttekkel készülhet az ifjúságiaktól felkerült Kiss Roland, Rádi Martin, Göncző László és Siska Richárd. Az ügyvezető úgy látta, szerkezetileg is jól erősítettek, hiszen az öt érkező között minden posztra van bevethető játékos.

Siha Zsolt köszönetet mondott a Szegedi Sport és Fürdők Kft-nek, akik biztosították a csapat edzéslehetőségét a kiskundorozsmai helyszínen: a SZEOL mindössze egy alkalommal tudott edzeni a Felső Tisza-parti stadionban. Problémát jelentett, hogy Szegeden nem tudtak füves pályán edzeni, pedig a vasárnapi, Cegléd elleni mérkőzést várhatóan ezen a borításon rendezik, ezért Zoran Kuntic csapata Zsombón gyakorolt a füves pályán, ezért a zsombói egyesületnek is megköszönte a lehetőséget Siha Zsolt. „Magasabb lett a létszám, mint azt terveztük. Több játékosunk iránt volt érdeklődés, főleg az NB III-ból, de ezek a játékosok úgy döntöttek, megpróbálják bebizonyítani, hogy igenis NB II-es játékosokról van szó” – fogalmazott a sportigazgató.

szeol_sajttaj006kf

Ami pedig az érkezőket illeti: az 1996-os születésű, a Ferencvárosban is szerepelt kapus, Prokop Rostislav oldotta meg a SZEOL kapus problémáit: mint arra Siha Zsolt kitért, jó versenyhelyzet alakulhat ki Leindler Domonkos és közte. A védelem közepére érkezett az 1997-es születésű Fehér Imre, aki az U17-es magyar válogatottban is megfordult, ő a Honvédtól jött kölcsönbe. A 24 éves Vasas nevelésű középpályás, Ferkó Ádám Budaörsről igazolt Szegedre: őt Zoran Kuntic régről ismerte, hiányposztot tölthet be a csapatban. A csatár Mihály Dávid osztrák U17 és U19-es válogatott volt, sérülés miatt ugyan sokat kihagyott, tőle viszont sokat várnak a csapatnál, hiszen a SZEOL-nak gondjai akadtak a támadórészlegben. A ferencvárosi nevelésű, NB I-es tapasztalattal bíró belső védő, Gál Szabolcs is a Budaörstől tette át székhelyét a Tisza-partjára.

Siha Zsolt hozzátette, annyiból könnyebb most a helyzetük, hogy nyáron két meghatározó játékos, Burány Zoltán és Vágó Levente is sérülten jött, előbbi futballista ugyan most vádlihúzódással küzd, de nem hagyott ki annyit, mint a nyáron. Felépülését követően Nagy Richárd is nagy erősítése lehet a SZEOL-nak, akárcsak Nikola Maksimovic és Stefan Tomisic is, akik a nyárral ellentétben végig tudták csinálni most a felkészülést. Újságírói kérdésre Mihály Dávid úgy válaszolt, nem lehetetlen a csapat helyzete, tavaly a Soroksárral is hasonlóképp vágott bele a tavaszi szezonba, de kilenc mérkőzést nyertek, és sikerült bent maradniuk – egyetértett vele Ferkó Ádám is, aki úgy vélte: nincsen lehetetlen, csak tehetetlen. Siha Zsolt úgy látja, hogy a télen elvégzett munka reményt ad arra, hogy esélyük legyen a bent maradásra. A SZEOL vasárnap 14 órakor kezdi meg a tavaszi szezont a közvetlenül előtte álló Cegléd vendégeként.

1 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

  • '>
    1. Tonypilot
    2017. február 17., péntek, 16:15
    Válaszolok

    Kevés a mosoly az arcokon ! Remélem ,hogy ez talán elszántságot tükröz.Srácok ,több mosolyt és mindent bele!Ez a csapat szerethető és ősszel a vereségeikkel együtt is szerettük ,mert láttuk az akarást rajtuk.Sérülések ,valóságos sérüléshullám gátolta őket és néha -úgy tűnt – a kellő pillanatokban a szerencse is elpártolt tőlük.Amennyiben -a vezetők szerint -valóban jól sikerült a téli erősítés és végre a sérülések is elkerülik a gárdát, akkor sikerülhet a matematikai feladat.Igen fiúk a tét nagy ,de a bunkerfocit el kell felejteni ! Támadás ! A harcban emelt fővel lehet veszíteni , de lehet nyerni is !Ne feledjétek , a riválisok is görcsölni fognak, de az ősszel tőletek elpártolt szerencse még adós nektek !Legyetek Ti a harci paripák ,a szurkolók pedig majd fújják a harci kürtöt!