Labdarúgás: mihamarabb visszanyerné formáját Kecskés Ákos

2017. február 16., csütörtök • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben

kecskes_u_20_vb_fifa

Szinte a teljes alapozást kihagyta az Újpest fiatal szegedi védője, Kecskés Ákos: a SZEOL SC nevelése betegségéből való felépülését követően várhatja az NB I hétvégén induló tavaszi szezonját.

A ciprusi edzőtábornál nem volt ott az utazók névsorában Kecskés Ákos, az Újpest FC védője: a 21 éves futballista nem csak a felkészülés ezen részét, hanem jóval hosszabb időszakot is kénytelen volt a pályán kívül tölteni. “Az egész alapozást kihagytam a betegségem miatt. Egy vírusos fertőzés miatt megnagyobodott a májam, a lépem és a vakbelem. A decemberi, Debrecen elleni meccset követően nem voltam mozgásban másfél-két hónapig. Ez a második hét, amit edzéssel töltök, most próbálom magam visszaépíteni olyan szintre, ahol abbahagytam a bajnokságot” – mondta Kecskés Ákos, aki hozzátette, minden vizsgálat negatív eredménnyel zárult, így felépülését követően a csapattal készülhet, ebben a klub fizioterapeutája is segíti a munkáját. Azért nem volt teljesen negatív ez az időszak a SZEOL nevelése számára, a január elején kezdődött betegség előtt az ünnepeket a családjával tölthette az őszi szezonban 14 meccsen kezdőként pályára lépett játékos.

Szombaton a Videoton vendégeként kezdi az élvonal tavaszi idényét az Újpest: a negyedik kerületi klub 27 pontot gyűjtött az ősszel, így hét pont a hátránya a dobogós csapatokhoz képest, ebben pedig nagy szerepe volt annak, hogy a mezőny legtöbb, kilenc döntetlenjét játszotta az Újpest. “Tavaly másodikként fordultunk, az más volt, mint most, amikor hatodikként várjuk a tavaszt. Pozitív, hogy alig volt vereségünk, persze sok volt a döntetlen, de ezt is pozitívan próbáljuk megközelíteni. A ZTE ellen nyerni sikerült nyerni a kupában a múlt hétvégén, de dolgoznunk kell azon, hogy még jobbá tegyük a dolgainkat, ezt illetően a Videoton elleni meccs egy nagyon jó felmérő lesz. Sopronban sem lesz egyszerű a Haladás ellen, majd jön a Zete elleni visszavágó, majd a Fradi elleni rangadó. Kezd megoldódni a stadionproblémánk, így reméljük, hogy a Fradit már itthon fogadhatjuk” – tért ki a lilák hátvédje arra, hogy a Megyeri úti stadion felújítása miatt a Vasas, majd a Kecskemét otthonában kellett játszania hazai mérkőzéseit az Újpestnek. Ahogy fogalmazott, nehéz időszak volt ez számukra, a szurkolók ugyan próbálták őket támogatni, de mindenki abban reménykedik, hogy már a Megyeri úton játszhatnak a Ferencváros ellen. “Ha a döntetlenjeinket győzelemre tudjuk fordítani, akkor egy dobogós helyezés összejöhet. A kupát illetően nyíltan beszélünk, egy döntőt minimum játszani szeretnénk, reméljük, ezeket sikerül is megvalósítani. Szeretném minél hamarabb visszanyerni a formámat” – tekintett a tavaszi idényre Kecskés Ákos.

A szegedi védő az Atalantától kölcsönben futballozik az Újpestnél, ez a szerződés pedig a nyáron lejár: ennek kapcsán kifejtette, bizakodik a jövőt illetően, jól sikerült az őszi és a tavaly tavaszi szezonja, így reméli, innen tudja folytatni, és az U21-es válogatottban is helyet kap. A fő célja az, hogy visszakerüljön az Atalantához, de ha ez nem sikerül, akkor egy külföldi klubhoz való kölcsönjátékban bizakodik. Ha már Atalanta: a bergamói klub a Serie A egyik meglepetéscsapata idén: 24 fordulót követően az Európa-liga indulást jelentő ötödik helyen áll, megelőzve a Laziót, a Milant és a Fiorentinát. “Nagyon jól szerepelnek, rengeteg fiatal játszik ott, akik nekem és Forgács Dávidnak csapattársai voltak, sokat játszottunk velük. Le a kalappal előttük, remélem, ennél még merészebb álmokat is képesek lesznek megvalósítani. Reálisan gondolkozom, a Serie A és az NB I között nagy különbség van: ehhez szerintem először egy külföldi bajnokságban kell jól teljesítenem. Belső védőben még nehezebb visszakerülni, de azon vagyok, hogy minél feljebb léphessek” – mondta Kecskés Ákos, akinek posztján az Atalantában jelenleg például az a Mattia Caldara játszik, aki kiválóan teljesít, játékával pedig felhívta a Juventus figyelmét is, a torinóiak 15 millió euróért meg is vásárolták a 22 éves játékost, majd visszaadták őt kölcsönbe az Atalantának 2018 júniusáig. “Mellette rengeteg meccset játszottam, két évvel idősebb nálam. Két évet kölcsönben játszott a másodosztályban, előbb a Trapaniban majd a Cesenában, most pedig egyre több lehetőséget kap a felnőttek között, és el is vitte a Juventus” – zárta az Újpest védője.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 107.22.30.231 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére