Labdarúgás: a kihívás napja vár a Mórahalomra

2017. február 17., péntek • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Kovács Ferenc

morahalom-mehkerek002kf

Dunaújvárosban kezdi meg a tavaszi szezont a Mórahalom VSE az NB III Közép csoportjában: az idegenben még nyeretlen homokháti együttes felkészülése rendezetten zajlott, és sikerre éhesen várja a rajtot.

Rögtön nagy feladatok várnak a Mórahalom VSE-re az NB III Közép csoportjában a tavaszi szezon elején: kezdésképp a korábbi élvonalbeli Dunaújváros, majd az első idei hazai meccsen a Ferencváros II. érkezik a Móradomb körútra. A bent maradásért küzdő újonc számára sokat jelenthet minden pont, hiszen a tizenharmadik, már kieső helyen álló Dabas-Gyón is ugyanúgy 21 ponttal áll, mint Halász Krisztiánék. “Hozzászoktunk már ehhez. A kihívás napja lesz a szombati, egy olyan csapathoz utazunk, amelynek már nem biztos, hogy él a feljutás reménye, de nyilvánvalóan nem adják fel, mi pedig a bent maradásért küzdünk. Mindenképpen azért megyünk, hogy három pontot szerezzünk, de legalább egyel szeretnénk hazatérni, szükségünk van minden egyes pontra. Tavasszal is szeretnénk behúzni a hazai meccseinket, de nem szaladunk ennyire előre, hétről-hétre készülünk. Kevés információnk van a Dunaújvárosról, nem voltak nagy változások ellenfelünk keretében sem” – tekintett a szombati nyitányra a csapat játékos-edzője, Magyar György.

Mint ahogy a Mórahalom kerete sem alakult át a téli átigazolási időszak folyamán: csupán Podonyi Norbert érkezett az Algyő SK-tól, míg a távozók oldalán az egyaránt Ásotthalomra távozó Varga Krisztián-Hauk Martin kettős szerepel. Mint azt Magyar György hozzátette, szerettek volna még igazolni, azonban ezeket a terveiket nem sikerült megvalósítani, de nem is könnyű télen mozogni az átigazolási piacon. A csoport góllövőlistájának második helyén álló Dalibor Crkvenjakovot meg tudta tartani a Mórahalom: a homokhátiak mestere elmondta, elsősorban az ő tehermentesítését szerették volna megoldani, mert a tavasszal biztosan jobban fognak figyelni a 13 gólos támadóra – egyúttal tisztában vannak vele a klubnál, ha ugyanilyen tempóban folytatja a csatáruk, akkor nyáron már nehezebb lesz megtartani. Ugyanakkor Zsoldos Ákossal bővültek a csapat lehetőségei, a 21 éves játékos még a Gyöngyös elleni osztályozón sérült meg, azonban a tavaszt már 100%-os állapotban várhatja. A sérülések azonban nem kerülték el a Mórahalmot: Szalma Gergely hasfalhúzódással, míg Mészáros Tibor térdsérüléssel bajlódik az idény második felének kezdete előtt. “Az eredményeink lehettek volna jobbak is, de jól sikerült a felkészülésünk a fizikális részt, és a játék gyakorlását tekintve is. Bátran vághatnak neki a tavasznak, hiányérzet sem bennem, sem Sasában nincs. Nyáron is kevés pihenőnk volt, decemberig tartott az őszi szezon, és már január negyedikén elkezdtük a felkészülést. Azt mondom, jobb ez így, sok a pihenő az ősz és a tavasz között is, meg lehet ülni, az alapozások fásulttá tehetik a játékosokat, most sikerült frissíteni, majd belevetettük magunkat a kemény munkába” – mondta Magyar György.

Az ősszel megszerzett harmadosztályú rutin mindenképp jól jöhet a gárda számára a tavasszal: ahogy ezt Magyar György is hangsúlyozta, az első 5-6 forduló ráment arra, hogy felvegyék az osztály ritmusát, ez mostanra már sikerült. “A Budafoknak és a Szigetszentmiklósnak is méltó ellenfelei voltunk, utóbbi úgy örült, mikor legyőzött minket 2-1-re, mintha bajnoki címet nyertek volna. Mórahalomra nem szívesen jönnek a papíron erősebb csapatok sem, bárkire veszélyesek tudtunk lenni. Remélhetőleg ez a Dunaújváros elleni idegenbeli meccsünkre is érvényes lesz, bízunk benne, hogy a köd nem fog beleszólni a meccsünkbe” – zárta a Mórahalom 13-asa.

A meccset várhatóan már füves pályán rendezik, ennek megfelelően a Mórahalom a héten már élő füves pályán edzett, de tekintettel arra, hogy a felkészülés nagy részét műfüvön végezték, akkor sem éri őket meglepetés, ha mégis ezen a borításon kell játszaniuk szombaton.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 107.22.30.231 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére