Íjászat: szegedi aranyak az Országos Bajnokságon

olimpiai íjászok

A FEHOVA kiállítás adott helyet a Magyar Íjász Szövetség minden szakágában megrendezett teremíjász Országos Bajnokságának. A több napon keresztül zajló versenyek a 3D, a tradicionális, az IFAA versenyrendszer és a WA pálya íjászok is terem országos bajnokot hirdettek.

Szegedről három olimpiai reflexíjas versenyző indult WA teremversenyen (az olimpiáról jól ismert World Archery versenyrendszer). Az UTC színeiben induló Banda Árpád, felnőtt olimpiai kategóriában a rangsorolóban 17 körrel, magabiztosan vezette a mezőnyt. A kiesős küzdelmekben is szinte csak 10-est lövő íjász első meccsét 6-0-ra, másodikat 7-1-re, az aranydöntőben szintén 6-0-ra verte ellenfelét és megszerezte újabb országos bajnoki címét.

Az UTC-ÍSE versenyzője Hőhn Gréta olimpiai ifjúsági versenyző felnőtt női korcsoportban indult. A fiatal szegedi íjász az első országos bajnokságán az előkelő harmadik helyen rangsorolt. Szoros kiesős párbajokat lőve (6-0, 4-6, 6-4) megtartotta harmadik helyét és felállhatott a dobogó harmadik fokára, bronzérmet szerezve. Olasz Dániel Péter kadett olimpiai versenyző a 8. helyen végzett.

Az IFAA versenyrendszerben megrendezett viadalon Dr. Paczona Róbert barebow (húrmértékes) kategóriában ezüstérmet szerzett. Történelmi kategóriában Gyarmati Gábor senior íjász 1. helyen végzett országos bajnoki címet szerezve, míg Barna Andrea felnőtt női korcsoportban 5. helyen zárt a népes mezőnyben.

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.