Előzetesben az erőszakkal igazságot tevő ópusztaszeri férfiak

2017. február 27., hétfő • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben

A Csongrád Megyei Főügyészség ügyeleti tevékenysége során előzetes letartóztatását indítványozta annak a két ópusztaszeri férfinak, akik egy sérelmükre vagyon elleni bűncselekményt elkövető férfin kívántak elégtételt venni.

A gyanú szerint a két ópusztaszeri férfi két további társával február 22-én késő este jelent meg ittas állapotban egy balástyai tanyaingatlannál. A gyanúsítottak célja az volt, hogy az ott lakó férfit felelősségre vonják egy a gyanúsítottak sérelmére elkövetett lopás miatt. Mivel a férfi nem nyitott ajtót, ezért az udvarból elkezdték kitolni a sértett motorkerékpárját, mivel azt megfelelő ellenértéknek tartották az eltulajdonított horgászfelszerelések miatt. A házban lakó férfi ezt észlelve az ingatlanból kilépett és gázsprayval lefújta a gyanúsítottakat, akik ezt követően a házba visszamenekülő sértettet elfogták, több alkalommal, ököllel fejen, illetőleg felsőtesten ütötték, illetőleg rugdosták, de miután a sértettnek sikerült mégis a házba bemenekülnie, az ablakot is beütötték. Miután a sértett továbbra sem jött ki az ingatlanból, a gyanúsítottak fogták a motorkerékpárt és közösen eltolták a helyszínről.

A gyanúsítottak azért, hogy jogosnak vélt vagyoni igényüknek érvényt szerezzenek, a sértettet arra kényszerítették, hogy eltűrje a tulajdonát képező motorkerékpár elvitelét. A sértett a bántalmazások következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az önbíráskodás bűntette és a súlyos testi sértés bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a gyanúsítottak előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a nyomozási bíró előtt. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását egy hónapi időtartamra. A végzés nem emelkedett jogerőre, figyelemmel arra, hogy a gyanúsítottak és védőik a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.144.29.233 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére