Vádemelés a rendőrök jelenlétében fenyegetőző társasággal szemben

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két helybeli nővel és férfival szemben, akik egy rendőri intézkedés során fenyegették meg a sértetteket.

A vádirat szerint vádlottak 2016. június 10. napján egy hódmezővásárhelyi rokonuk ingatlanában tartózkodtak, amikor megjelentek a helyi rendőrkapitányság munkatársai abból a célból, hogy egy másik büntetőeljárás során lefoglalt személygépkocsit a sértetteknek kiadjanak – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. A rendőri intézkedés végrehajtása során a sértettek az utcán tartózkodtak, míg a rokonuknál tartózkodó vádlottak az ingatlan udvarából folyamatosan kiabáltak sértettek felé, szidalmazták őket és azzal fenyegetőztek, hogy ha a rendőrök elmennek, akkor megölik őket, elvágják a torkukat. Az eljáró rendőrök többször felszólították őket, hogy hagyjanak fel a fenyegetéssel és a kiabálással, de mivel ez nem vezetett eredményre, az egyik nőt a rendőrautóba ültették. Ez azonban csak még jobban feldühítette a társait, akik közül a férfi az utcára is kiment, illetőleg támadólag, nagy lendülettel az élet kioltására irányuló fenyegetések hangoztatása mellett a sértettek felé indult, illetőleg megkísérelte őket megrúgni. A vádlott cselekményét látva őt a rendőrök földre vitték, megbilincselték és őt is a rendőrautóba ültették. Ugyanígy járt harmadik társuk is, aki ezt követően sem hagyott fel kiabálásával, illetőleg a sértettek fenyegetésével.

Az ügyészség a vádlottakat személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségével vádolja. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.