Plüssmackók asszisztálnak a szegedi mentőautókban

2017. január 8., vasárnap • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben

pluss_macko_rotary_03Plüssmacik voltak, vannak és továbbra is lesznek a szegedi mentőautókban, a Danubia Rotary Club jóvoltából ötven új ölelgetni való kisállattal gazdagodott a mentőállomás. A mackók steril körülmények között érkeztek a Tisza-parti városba, méghozzá azért, hogy megnyugtassák a kis betegeket.

“Ötven plüssmaci érkezett Szegedre, ezekből 12 került mentőautóba, a többi egyelőre egy raktárban vár” – mondta boldogan portálunknak Elmer János helyettes állomásvezető mentőtiszt, aki azt is hozzátette közel tíz éve utaznak velük mackók. Az ölelgetni való plüssök mint asszisztensek veszik ki részüket a mentésből, azokat a gyerkőcöknek nyugtatják, akik beszéd- és játékképesek a kórházba szállítás során.

“A gyerekek sokkal nyugodtabbak, ha kapnak valamit, a mackók csökkentik a stresszt, így a szakembereknek is könnyebb dolguk van. Eddig volt, hogy plüss állatot, máskor fecskendőket adtunk nekik, utóbbit is nagy örömmel fogadták” – folytatta. A kicsik nemcsak azért kapják a macikat, hogy ne féljenek annyira, ajándékba kapják őket, ezért jó, hogy a raktárban bármikor rendelkezésre áll az utánpótlás. Elmer János elmondta, hetente 1-2 alkalommal kerül gyermek a mentőautókba, így az ötven plüss mackó akár egy évig is szolgálhat a szegedi mentőállomáson.

A “Mackót a mentőkbe!” néven futó kezdeményezés nem a Tisza-parti városból indult, ám a jótékonysági akció idővel országossá nőtte ki magát. A Szent-Györgyi Albert Rotary Clubon belül működő szatellit klub, a német nyelvű, 20 főt számláló Danubia készséggel csatlakozott a felhíváshoz. “Klubunk 150 macit vásárolt, összesen 600 ezer forint értékben, annak érdekében, hogy minél több mentőautóban legyenek plüss mackók. A mackóink Budapestről érkeztek, a játékkereskedés gondoskodott arról, hogy sterilek legyenek, így a gyerekek szüleinek nem kell attól félniük, hogy elkapnak valamilyen betegséget, és az ambulanciára is nyugodtan magukkal vihetik, később pedig természetesen megtarthatják” – mondta Kevei Béla. Hangsúlyozta, mackógyűjtésre karácsony előtt is sor került a szegedi adventi vásárban, a felajánlott plüssök helyi bölcsődéket gazdagítják majd.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.159.73.215 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére