Női vízilabda: magabiztosan érvényesítették a papírformát a szegedi lányok

sznve-honved004kf

Magabiztos játékkal érvényesítette a papírformát a Szeged, amely végül hét góllal múlta felül a Honvédot.

Fontos mérkőzéssel kezdődött az újév a szegedi lányok számára, hiszen a nulla pontos, a felsőház hatodik helyén szerénykedő Honvéd látogatott a Tisza-partra, így Molnár Péter együttesének gyakorlatilag kötelező volt a három pont megszerzése. Már csak azért is volt ez lényeges, mert a Dunaújváros simán verte a Szentest, így lehetőség nyílt egy győzelemmel az előzésre is. Az első gólra a negyedik percig kellett várni, ekkor Pengő Nikolett volt eredményes, amire rögtön jött is a fővárosiak váalasza méghozzá egy ötméteres formájában. innentől kezdve aztán már nem engedte ki a vezetést a kezéből a hazaia gárda, szépen fokozatosan lépett el ellenfelétől, s bár a támadások nem mindig voltak gördülékenyek, védekezésben nagyon agresszívan és jó csapatmunkát bemutatva hatástalanították egymás után a Honvéd támadásait Molnár Péter lányai.

Bár a mérkőzés elején többször próbálták megjátszani centerben Bujka Barbarát, eleinte nem sikerült a klasszis játékosnak gólt szereznie, de aztán szépen lassan felőrölte védőit és végül négy góljával a mérkőzés legeredményesebb játékosa lett. A félidőben három góllal vezetett a Szeged és semmi nem utalt arra, hogy ez változni fog a következő két negyedben, ahogyan nem is történt meglepetés. A Honvéd becsülettel küzdött, de nem sok esélyt kaptak a hazaiaktól, akik végül hét góllal 12-5-re győzték le fővárosi riválisukat. A folytatás nem ígérkezik könnyűnek, kedden a Dunaújváros látogat Szegedre.

Női vízliabda OB I, felsőház, 5. forduló

Szegedi Vízmű Taylor & Nash SZTE – Racionet Honvéd 12-5 (3-1, 2-1, 4-1, 3-2)
Szeged, SZUE. Vezeti: Vogel Gábor, Bene Péter.
Szeged: Tóth E. – Gémes 3, Lengyel A 2., Kádár, Pengő 1, Tóth P., Bujka 4. Csere: Árkosy 1, Lengyel D., Miklós 1, Rudics, Lengyel Dom. Vezetőedző: Molnár Péter
Honvéd: Magyari – Ármai 1, Szabó S., Bálint, O-Nagy 2, Muzsnay 1, Illés 1. Csere: Török, Szűcs, Peresztegi, Czakó. Vezetőedző: Rottler Antal
Emberelőny: 2/7 ill. 1/7
Büntető: 2/2 ill. 1/1

Molnár Péter: “Ha védekezésben tudjuk tartani ezt a teljesítményt, akkor szép sikereket érhetünk el a jövőben, ám a támadásainkon még van mit csiszolni.”

Online közvetítésünk

VÉGE.

IV. negyed 12-5 (3-1, 2-1, 4-1, 3-2)

32′ Beléptünk az utolsó percbe, mikor újabb labdát szerez a szegedi csapat. Nyugodtan elmondhatjuk, hogy végig kontroll alatt tartották a szegedi lányok az összecsapást, magabiztosan érvényesítik a papírformát, zúg is az uszodában a szép volt csajok rigmus. Még egy támadásra van ideje a Honvédnak, jó is a bejátszás Bálint Rebeka felé, de Tóth Eszter elképesztő bravúrral hárítja a közeli lövést. Ez a vége, hét góllal nyer a Szeged a Honvéd ellen!

31′ Nagyon üresen marad az emberelőnynek köszönhetően Miklós Dóra, de csúnyán kapu fölé lő.

31′ Ezúttal szép gólt szerez a Honvéd, Ármai Zitát hiába fogják centerben, megszerzi a labdát és befordul vele, 12-5. A túloldalon Bujka irányába érkezik a bejátszás, Muzsnay Fannit állítják ki róla, Molnár Péter pedig időt kér.

sznve-honved021kf

30′ Nem sokáig azonban, fordul a Szeged egy labdaszerzésnek köszönhetően. Lengyel Anett töri meg a gólcsendet, szépen lövi ki a hosszú alsót, 12-4.

29′ Gémes újabb próbálkozása hal el a kapufán, nem tudja növelni előnyét a Szeged. már csak másodpercek maradnak az órán, amikor érkezik a fővárosi kísérlet, de Árkosy remekül blokkol, kár hogy rossz az indítás, marad a labda a Honvédnál.

28′ Támad a Honvéd, egy pattintott lövéssel próbálkozik váratlanul Szűcs Petra, de a lécen csattan a kísérlet.

28′ Bujkát rángatják, ő pedig egy távoli góllal törleszt, 11-4. A másik oldalon remek a védekezés Lengyel Dorottya hozhatja a labdát, Árkosyt játssza meg a túloldalon, de kontrát fújnak Pengő ellen.

27′ Nem sikerül lövéssel befejezni a támadást, hiába a magabiztos vezetést, Molnár Péter meglehetősen elégedetlen a parton. Egy másodperc marad hátra a támadóidőből, Nagy Orsolya minden midnegy alapon elenged egy lövést, ami megpattan a blokkon ez pedig meg is zavarja Tóth Esztert a labda pedig becsorog a kapuba, 10-4.

26′ Árkosy bombáz távolról, de ezúttal hárít Magyari, majd el is veszíti a labdát a Szeged. Gémes Alexa korrigál a másik oldalon, labdát lop, lehet fordulni.

sznve-honved017kf

25′ Árkosy szerez madjnem labdát, de midnenesetre azt eléri, hogy Török Fanni kiszorított helyzetből lőjön, aminek az eredménye egy sikertelen próbálkozás.

25′ Kezdődik az utolsó játékrész, 4-0 a labdaelhozatal a Szeged javára. Bujka küzd keményen, jutalma egy fővárosi kiállítás, Szűcsöt küldik ki, Gémes Alexa pedig büntet, 10-3.

III. negyed 9-3 (3-1, 2-1, 4-1)

24′ Nagyon türelmes Nagy Orsolya, megvárja hogy a három blokkoló szegedi játékos elsüllyedjen majd szépen lövi ki a hosszú alsót, 9-3. Tizenegy másodperce marad a hazaiaknak, de lejár az idő, nincs újabb gól.

23′ Nagyon finom mozdulat Lengyel Dorottyától, a felsőlécre simítja a labdát, de nem lesz gól belőle, pedig szépen csinálta a szegedi lány.

sznve-honved022kf

22′ Szabó Stefánia kerül ismét lövőhelyzetbe, de rossz megoldás választ, a hosszúra lő, de egy blokkban elhal, pedig a rövid elég tisztának tűnt. Közben a másik oldalon kontrát fújnak, majd ki is állítják, Pengő Nikolettát, már kiegészül a Szeged, amikor Szabó Stefánia lő kapu mellé.

22′ Illés is a hosszú felsőt célozza, ő sem talál be. A másik oldalon Bujka harcol ki újabb ötméterest, amit értékesít is, hét gól a különbség, 9-2.

21′ Kádár Ildikó remekül blokkolja Szabó lövését, de a fordulásnál elveszik a labdát a játékvezetők a Szegedtől.

20′ Illés Henrietta célozza meg a hosszú felsőt a kezek erdejében, de Tóth remekül látja és hárítja is a lövést. A túloldalon kontrát fújnak a szegediek ellen a sporik.

20′ Szabó Stefánia úszik keresztbe, ezzel üresen marad Peresztegi, de Tóth Eszter hárítja a lövését. Bujka kap remek labdát a mási koldalon centerben és ezt most gólra is váltja a klasszis játékos, 8-2.

sznve-honved014kf

19′ Szabó Stefánia jut a kiállítás sorsára, Molnár Péter időt is kér rögtön, emberfórban támadhat majd a Szeged. Az időkérés után szépen jár körbe a labda a kezeken, Gémes játssza meg Árkosyt, aki a kapu közepébe bombáz, 7-2.

19′ Szoros emberfogással védekeznek a szegedi lányok, nem is nagyon tud helyzetet kialakítani a Honvéd, Muzsnay unja ezt meg, lő távolról, bőven a kapu felé.

18′ Árkosy szerez labdát a túloldalon, lehet fordulni. Gémes próbálja megcélozni a hosszú felsőt, de a kapufáról lepattan a lövése, szerencsére a túloldalon Kádár összeszedi, Gémes pedig gólt szerez az akció végén, 6-2, időt kérnek a vendégek.

17′ A Honvéd is elszórja a labdát, fordulhatnak a hazaiak. Árkosy pontatlanul játssza vissza a labdát Kádárnak, ezzel jelentős mennyiségű időt veszít a Szeged, így nem is sikerül befejezni a támadást.

17′ Elkezdődik a harmadik negyed, most is a szegedi lányok hozzák el a labdát, nevezetesen Árkosy Lilla. Megint Bujkát keresik középen, sajnos megint sikertelen a bejátszás.

II. negyed 5-2 (3-1, 2-1)

16′ Három másodperc marad a támadóidőből, amikor Rudicsot küldik ki a játékvezetők, megint fórban a Honvéd, de Szabó Stefánia lövését blokkolják a szegedi lányok. Bálintot állítják ki a túloldalon, de ezt már nem tudja kihasználni a hazai csapat, mert lejár az idő, ami az első félidő végét jelenti.

sznve-honved006kf

15′ Bujkát hárman is őrzik centerben, esélye sincs megszerezni Lengyel Dominika bejátszását.

15′ Magabiztosan játszik a hazai csapat, de Pengőt kiállítják és ezt most kihasználják a vendégek, Muzsnay Fanni a gólszerző, 5-2.

14′ Hatalmas kapufa a túloldalon is, Illés Henrietta a jegyzője, de marad a labda a Honvédnál. Szűcs Petra is követi a példáját ő a rövidnél lövi telibe a lécet, most már forudlhatnak a hazaiak. Bujka Barbara ötméterest harcol ki a másik oldalon, ő a végrehajtó is és bent is van az ötödik szegedi gól, 5-1.

13′ Bujka kerül ismét helyzetbe, most azonban nem segít a kapufa, kifelé pattan róla a labda. A Honvéd is gyorsan elszórja ezúttal a labdát. Gémes hozza a jobb oldalon, megtalálja az üresen érkező Lengyel Anettet, de a pattintott lövés nem talál utat a kapuba.

12′ Szűcs Petra próbálkozik meg egy távoli ejtéssel, de a hazai kapufa a Szegeddel van. Fordulhatnak a hazaiak.

11′ Bujka harcol távol a kaputól, jutalma egy fővárosi kiállítás, Ármai Zita a kiállított, szépen jár a labda, nagyon jó a figura középre Pengőnek, de nem talál kaput a húzása.

sznve-honved012kf

10′ Szoros a szegedi védekezés, nem is igazán tud lövőhelyzetet kialakítani a vendég gárda, most Muzsnay lövését hárítja viszonylag könnyedén Tóth Eszter. A másik oldalon Kádár Ildikó pattintott lövése megy el a kapu mellett. Gyorsan fordul a Honvéd, de Tóth Eszter nagyon jól él együtt a játékkal, kijön kapujából és meg is szerzi a játékszert, szegedi időkérés.

10′ Kiállítás ezúttal a Honvédnál, Török Fanni a büntetett játékos, Miklós Dóra pedig egy pazar passz után a hosszú kapufánál húzza be a negyedik szegedi gólt, 4-1.

9′ Máris folytatódik az összecsapás, a második negyed ráúszását is a hazaiak hozzák el. Pengő játszaná meg Bujkát, de nem jó a passz, fordul a Honvéd, ráadásul Bujkát ki is állítják. Lengyel Anett azonban remekül ér bele a labdába, ezzel megakadályozza a gólhelyzetet, majd Tóth Eszter mutat be egy védést.

I. negyed 3-1

8′ Egy támadásnyi idő maradt az órán, ez a támadás pedig a Honvédé, de Ármai bejátszása nagyon rossz, viszont a Szeged ellen ítélnek a játékvezetők, öt másodperc marad az órán, Tóth még hatástalanít egy gyenge lövést, ez az első negyed vége.

8′ Tóth Eszter szép védést mutat be, megint a kétgólos különbségért jöhet a Szeged, Gémes Alexa pedig meg is szerzi a hőn áhított harmadik gólt, 3-1.

sznve-honved020kf

7′ Kontrát fújnak a Honvéd ellen, a játékvezetőnek figyelmeztetnie kell a visszaúszó fővárosiakat. Szépen jár a labda, de Pengő lövését hárítja Magyari, a kipattanót Lengyel Dorottya teszi rá rögtön a rövid saroknál, de ebből sem születik gól.

6′ Gémessel szemben szabálytalankodnak, gyorsan ellövi a szabaddobást, a pattintott labdája azonban nem talál utat a hálóba.

6′ Most Rudics Boglárkát állítják ki, a Honvéd azonnal ellövi a szabaddobást, de Tóth Eszter hárít, ám marad a labda a fővárosiaknál. Muzsnay Fanni lövése száll el jócskán a kapu mellett, fordulhat a Szeged, ezúttal Molnár Péter kér időt.

5′ Már csak néhány másodperc marad a támadóidőből, Kádár Ildikó ki is dobja a sarokba a labdát hogy visszazárjanak. Szabó Stefánia ejtéssel igyekszik befejezni a Honvéd támadását, de az nem jut át a képzeletbeli gólvonalon. A hazaiak sajnos gyorsan eladják a labdát, a vendégek mestere pedig időt kér.

4′ Lengyel Anett kerül ismét lövőhelyzetbe, ezúttal viszont nem hibázik a bal oldalról, újra előny a hazaiaknál, 2-1. A túloldalon Szabó Stefánia bejátszása nem jó, fordulhatnak a szegediek.

sznve-honved013kf

4′ Megvan a vezetés, Pengő Nikoletta lövésével nem tud mit kezdeni a vendégek hálóőre, 1-0. A túloldalon megy a bírkózás középen, ötmétereshez jut a Honvéd, amit Illés értékesít is, 1-1.

3′ Tóth Petra is ugyanahhoz a kapufához lő, ahova az imént Lengyel, de ő sem jár sikerrel. Fordul a Honvéd, a támadó idő lejártának pillanatában enged el távolról egy lövést Illés Henrietta, de ez is a kapu fölé száll.

2′ Gémes játssza be remekül a centerben helyezkedő Bujkának, aki a kapu mellé ejti a labdát. A másik oldalon kiállítják Gémest, fórban támad a Honvéd, megint Bálint Rebeka kísérletezik, de a felső lécen csattanó labdáját a szegedi lányok gyűjtik össze.

1′ Elkezdődött a mérkőzés, az első ráúszást a Szeged hozza el. Az első lövést Lengyel Anett ereszti el, de a rövid kapufánál Magyari könnyen hárítja. A másik oldalon nem igazán tud a kapu közelébe kerülni a Honvéd, Bálint Rebeka lövése jócskán a kapu fölött száll el.

17.55 A vendégek sötétkék sapkában, a hazaiak fehérben szállnak ma medencébe, már csak néhány perc és kezdetét veszi az összecsapás.

17.45 Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a női vízilabda OB I felsőházának ötödik fordulójából a Honvéd szegedi vendégjátéka, a csapatok már melegítenek, hamarosan kezdődik a bemutatás is.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik.

A mérkőzés elé

A friss kupagyőztes UVSE elleni vereséggel zárták a szegedi lányok a 2016-os évet, de minden esély megvan egy jobb folytatásra és egy sikeres évkezdetre, ugyanis a felsőházi tabellán csupán a Honvéd áll jelenleg Molnár Péter csapata mögött. A Szeged a felsőházi tabella ötödik helyén várja a szombati összecsapást, miközben a Honvédnak még a pontszerzés sem sikerült eddig.

Közvetítésünk automatikusan frissül, ne frissítse böngészőjét
új esemény érkezett, kattintson ide a megjelenítéshez

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.