MSZP: Nem értjük Botka Lászlót

botka_mszp_nagygyules

Semmilyen egyeztetést nem folytatott a szocialista politikusokkal Botka László, mielőtt bejelentette utltimátumát, így nem biztosak az MSZP vezetésében abban, hogy Botka László komolyan gondolja miniszterelnök-jelöltségét – közölte a Magyar Hírlap szombaton.

Nehéz lenne komolyan venni Botka László feltételeit – véli a Magyar Hírlap szocialista forrása. „Nem hisszük el, hogy komolyan gondolná a miniszterelnök-jelöltséget, a feltételeit legalábbis nehezen lehet komolyan venni, sőt megérteni” – nyilatkozott az MSZP egyik neve elhallgatását kérő elnökségi tagja. Szerinte Botka semmilyen egyeztetést nem folytatott velük csütörtöki bejelentkezése előtt. A kikötésekről azt mondta, kizárt, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke ne szerepeljen a közös listájukon. Emellett nehezen lehet megfejteni, hogy Botka az Együtt-tet miért szeretné felvenni a közös listára, miközben az nem akarja ezt.

Nem lesz egyszerű kompromisszumot kötni január közepén az előválasztások menetéről Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd társelnökével. Az általa bejelentett digitális internetes előválasztási technika ugyanis „nagyon messze esik” az MSZP előválasztási elképzeléseitől. „De nemcsak a miénktől, hanem a világon minden előválasztási folyamattól is” – jegyezte meg.

„Botka László jelöltségéért nem nagyon vagyok oda” – nyilatkozott Szanyi Tibor az ügyben a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. Arról, hogy alkalmasnak tartja-e a szegedi polgármestert a posztra, azt mondta, sok mindenki alkalmas miniszterelnök-jelöltnek, különösen akkor, ha látjuk, mi a párt programja. Szanyi arról is beszélt, az MSZP-nek ahelyett, hogy „százalékokat pakolgat képzeletbeli kockás papírra”, meg kellene erősödnie, és később koalíciós partnert keresnie.

45 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  40. okosabbnálam
  2017. január 8., vasárnap, 19:58
  Válaszolok

  36. Civil tagozat
  Ha a környékén ólálkodsz, előbb tisztálkodj, mindjárt nem lesz büdös! 🙂

 • '>
  39. okosabbnálam
  2017. január 8., vasárnap, 19:52
  Válaszolok

  29. kompetencia
  Ez a hozzászólás telitalálat saját kapudba. Öngólnak is hívják. 🙂

 • '>
  38. Értetlen
  2017. január 8., vasárnap, 19:32
  Válaszolok

  37. Civil
  Izé, azt akarod mondani, hogy az MSZP miatt loptak el 1,6 milliárdot a Roma Önkormányzatnál?

 • '>
  37. Civil tagozat
  2017. január 8., vasárnap, 18:54
  Válaszolok

  Valami bűzlik az MSZP Roma Tagozata körül
  Az MSZP keretein belül működő roma tagozat tragikus hirtelenséggel jogi személyiséget váltott. A közösségi oldaluk tanúsága szerint “Roma Tagozat Civil Szervezetté” vedlett át.
  A korábban cigánybűnözéssel fenyegetőző Balogh Artúr által vezetett MSZP Roma Tagozata civil szervezetté nevezte át magát.
  Az MSZP kisebbségi ügyekre szakosodott szervezeti egysége korábban ilyen álláspontokat népszerűsített:
  Addig gyalázkodtok, addig provokáljátok a cigányokat, hogy egyszer betelik náluk a pohár és akkor majd lesz cigánybűnözés! Mert a cigányok nem félnek,hogy börtönbe kell menniük,ha a családjukat kell megvédeni!”

 • '>
  36. Szolnoki KISZ
  2017. január 8., vasárnap, 18:32
  Válaszolok

  Nyakó István: “Botka László egy olyan sikeres politikus, aki polgármesterként nehéz időkben is meg tudta tartani szülőföldjét a baloldalnak.”
  “Nyakó István a műsorban arra emlékeztetett, hogy maga Gyurcsány Ferenc javasolta a szegedi polgármesternek, vállalja el a jelöltséget.
  Megszólaltatták a DK-s Varju Lászlót is, aki Nyakóval ellentétben nem nagyon emlékezett pártja korábbi, Botkát fölkaroló megnyilatkozásaira. Inkább azzal próbált terelni, hogy lehet, most éppen Botka a szocialisták jelöltje, de az elmúlt egy évben támogattak már civil jelöltet, de volt, hogy Botka nélkül képzelték el a jelölést”
  Nem csak nem értik, nem is ismerik a szolnoki ifjú kommunistát.

 • '>
  35. Öregúr
  2017. január 8., vasárnap, 18:15
  Válaszolok

  Botka biztosra ment, mint mindig:
  – Az MSZP nem fogadja el a személyét, mert már ismerik, és ahogy Molnár Gyula nyilatkozta az elvesztett választmányi elnöksége kapcsán: nekik a baloldalra nem kell egy Orbán Viktor.
  – A DK nem fogadja el a feltételeit, mert szerepel köztük, hogy ki akarják hagyni Gyurcsányt a közös listáról, márpedig ott Gyurcsány személye az összetartó erő.
  – Az Együtt nem fogadja el a feltételeit, mert szerepel köztük a közös lista, márpedig ők kizárólag külön listán hajlandóak indulni.
  – A párbeszéd nem fogadja el a feltételeit, mert nem szerepel köztük az előválasztás, márpedig ők ehhez ragaszkodnak elsősorban.
  Botka így megint csak nem sok kockázatot vállalt, Zanzibáron röhög mindenkin.

 • '>
  34. Mszp =viccpárt?
  2017. január 8., vasárnap, 17:16
  Válaszolok

  Szanyi, Botka László miniszterelnök-jelöltsége kapcsán úgy fogalmazott: a 2018-as választás című színdarab forgatókönyvét még nem ismerjük, és “mindaddig, amíg nem tudom, mi a színdarab, csak beszélgethetünk arról, kik a főszereplők”. Kérdésre hozzátette: Botka László forgatókönyvéért nem nagyon van oda.

 • '>
  33. Mszp =viccpárt?
  2017. január 8., vasárnap, 17:13
  Válaszolok

  Szanyi szerint viccpártként is lehet az MSZP-re szavazni
  Nem kizárt, hogy viccpárti szavazókra is számíthat az MSZP a választásokon – erősítette meg a Magyar Nemzetnek Szanyi Tibor, aki szerint 1989 óta nem volt rendes baloldali kormánya az országnak, de saját pátja is tévúton jár.
  A szocialista EP-képviselő korábban Molnár Gyula pártelnök nyilatkozatára reagált, aki a Kossuth Rádió 180 perc című adásában feddte meg Kunhalmi Ágnes budapesti pártelnököt kacagós, “előszilveszteri hangulatú” sajtótájékoztatója miatt. Szanyi ekkor azt kommentálta: “nézzük a dolognak azt az oldalát is, hogy a viccpártok Európa-szerte felívelőben vannak”.

  Szanyi egyébként erős kritikával illette pártját és párttársait is. Egyrészt a következetességet kérte számon a Majtényi László mögé beálló szocialistákon az államfőválasztás kapcsán. Ha egyszer nem fogadták el az alaptörvényt, “tök értelmetlen” köztársasági elnökjelöltet állítani, aki győzelme esetén éppen erre az alaptörvényre esküdne fel.

 • '>
  32. Mszp jelölt
  2017. január 8., vasárnap, 13:43
  Válaszolok

  Feltételekkel fogadná el a jelölést az államfői posztra Majtényi László.
  Négy feltételt említek, amelyeknek az elfogadása esetén elfogadnám a jelölést. Hozzáteszem, hogy itt nem a civilek, nem az engem támogató neves értelmiségiek jelölnek, hanem országgyűlési képviselők. Tehát a köztársasági elnököt az országgyűlési képviselők egyötöde jelölheti, és az országgyűlés választja meg.
  Ha tehát ez a negyven képviselő, akire minimum szükség van a jelöléshez, egyetért a feltételeivel, elfogadná ezt a jelölést.”
  Botka elvtárs is feltételeket szabott és ő is tudja hogy nincs esélye?!
  Majtényi: Fel sem merült bennem, hogy én köztársasági elnök lehetnék.

 • '>
  31. NP a pulikutya
  2017. január 8., vasárnap, 13:25
  Válaszolok

  26. NP: “Bizonyítsa be ..!
  Ennél a cikknél azt kellene bizonyítanod, hogy Botka egy korrekt, tisztességes politikus, a pártjával és a lakossággal egyaránt és nem egy pökhendi zsaroló, aki visszaél a pozíciójával!
  Mivel ez lehetetlen küldetés lenne, elkezdtél terelni, Kovács Bélázni. 🙁

 • '>
  30. mert csak
  2017. január 8., vasárnap, 13:17
  Válaszolok

  Kedves Hallgatag (24.)!
  Idézve Tőled (nem mint a “hivatásosok” követője, csak úgy semlegesként), “ha nem mennétek bele személyeskedésekbe, egymás gyalázásába”, szerinted, akkor, hogyan oldanák meg feladatukat (lejáratni az ellenfelet a végsőkig)? A tárgyilagos, szakmaisággal bíró, stílusos, a közvélemény korrekt tájékoztatására irányuló cikkekkel, kommentekkel csak legyőzni lehet az ellenfelet, de úgy tűnik nem ez a cél! Vajon miért?

 • '>
  29. kompetencia
  2017. január 8., vasárnap, 13:16
  Válaszolok

  25. “Az alapképességed megvan hozzá.”
  Azok foglalkoznak mások képességeinek értékelésével és a képzettségével, akik ezeknek híján vannak. 🙂

 • '>
  28. Fél (i)gazság
  2017. január 8., vasárnap, 13:09
  Válaszolok

  Cinikus, mindenkinél okosabb, NP!
  Hazudtatok!
  Ez egy állítás.
  Nekem kellene a megalapozottságát bizonyítani.
  De én sz…k bele.
  Majd, ha szükséges, akkor keresek egy iyen hozzászólást tőletek. Nem lesz nehéz feladat. (Ahogy ezen az oldalon már többektől olvastam, lehet, hogy felesleges a többesszám? Ez egy kérdés. Nem kell bizonyítanom.)

 • '>
  27. okoskodó NP
  2017. január 8., vasárnap, 13:03
  Válaszolok

  24. “Ha valamennyien válaszra sem méltatnátok őket, pláne ha nem mennétek bele személyeskedésekbe, kihúznátok a lábuk alól a talajt.”
  Feltalálja magát és saját-magával kezd társalogni és személyeskednimás érdektelen, és elavult fórumokon különböző neveken.

 • '>
  26. NP
  2017. január 8., vasárnap, 12:27
  Válaszolok

  Figyelő

  “Természetesen, és a dolgok korrektsége vége a Kovács Béla úrtól is ezt kérem. Bizonyítsa be azon, itt olvasható állítását mi szerint a 3 helyi – szegedi – vezető politikust vád alá helyezte az ügyészség – természetesen forrás megjelöléssel – ha szabad ezt kérnem.”

  Csakhogy kovács nem ezt írta!
  Olvasd már el a kommentjét, mert eddig nem tetted meg az tuti, vagy képtelen vagy egy bővített mondatot értelmezni.
  Ezt írta:
  “NP és okosabb nálam korábban itt azt ÁLLÍTOTTÁK HOGY NINCS büntető eljàràs Mózes,Solymos,Kalmàr ellen.” – no ez a hazugság. Mert soha sem állítottam, hogy NINCS eljárás, és érdekes módon azt a szövegrész ahol ilyet állítottam volna még senki nem prezentálta.

 • '>
  25. okosabbnálam
  2017. január 8., vasárnap, 12:05
  Válaszolok

  24. Hallgatag
  Nem gondoltál még izgalmas kémtörténetek írására? Az alapképességed megvan hozzá.

 • '>
  24. Hallgatag
  2017. január 8., vasárnap, 11:54
  Válaszolok

  Mindig felültök a provokációnak.
  Minden Botkás cikk hozzászólásai abban csúcsosodnak ki és egyben laposodnak is el, válnak érdektelenné, hogy a két hivatásos botkista megmondóember elviszi a hangsúlyt személyeskedésbe, ti meg minden egyes alkalommal felültök ennek és átmentek egymás gyalázásába. Ők meg jót röhögnek közben a markukba, mert hát épp ez volt a céljuk, mert hogy ez a dolguk. Hogy eltereljék a témát a főnök sajtóban megjelent viselt dolgainak a kibeszéléséről.
  Hagyjátok már végre válasz nélkül np, okosabbnálam és egy-két követőjük beszólásait. Mindig mindenre ugyan azt írják, Botka vedelmében, így nekik nyilvánvalóan ez a dolguk. Ha valamennyien válaszra sem méltatnátok őket, pláne ha nem mennétek bele személyeskedésekbe, kihúznátok a lábuk alól a talajt.

 • '>
  23. Figyelő
  2017. január 8., vasárnap, 11:54
  Válaszolok

  “NP” úr!
  ÖNNEK CSUPÁN AZT KELLENE BIZONYÍTANIA, HOGY A KOVÁCS BÉLA ÚR ITT, EZEN AZ NETES ORGÁNUMON HAZUDOTT!
  Nem többet nem kevesebbet.
  A bizonyítást ha szándékában áll megtenni, akkor kérem, hogy szíveskedjen ellenőrizhető forrásdokkal megtenni – ha szabad ezt kérnem!

  Természetesen, és a dolgok korrektsége vége a Kovács Béla úrtól is ezt kérem. Bizonyítsa be azon, itt olvasható állítását mi szerint a 3 helyi – szegedi – vezető politikust vád alá helyezte az ügyészség – természetesen forrás megjelöléssel – ha szabad ezt kérnem.

  Mi a szándékom ezzel a pro és kontra bizonyítással?
  Csupán annyi, hogy kiderüljön az igazság, azaz ki nem mond igazt!
  Mert az nem bizonyítás és igazság kimondása, ha bárki is egy regnáló hatalom érdekében vagy utasítására állít valakiről valamit. Ez az én olvasatomban diktatúra.

 • '>
  22. Figyelő
  2017. január 8., vasárnap, 11:42
  Válaszolok

  cinikus “uraság” avagy “NP” vagy “okosabbnálam” ki tudja hanyadik álneve!
  Nem fenyegetésről volt, szó hanem egy jogi következmény estleges előfordulási lehetőségéről.
  Azért mert, vélelmezhetően, valaki egy helyi hatalom alkalmazottja és szintén vélelmezhetően főnökeinek megbízásából és ismételten és vélelmezhetően munkahelyére visszavezethető IP címmel rendelkező PC – ről avagy szerverről kommnetezik, nincs arra feljogosítva, hogy a tőle eltérő politikai gondolkodású, véleményű más kommentelő személyek becsületébe belegázoljon jogi következmény nélkül!

  A törvény szerint, és ebben önnek igaza van, egy rossz törvényi szabályozás miatt nem olvashatjuk a nevét és nem láthatjuk a fizimiskáját, de.

  De, és gondolom, hogy ön, továbbá “NP” és “okosabbnálam” urak, mint ahogyan én sem, nem tartoznak/tartozunk az ön által felvázolt kategóriába és azért írogatnak inkognitóban mint teszem én is.

  Az én véleményem szerint ez esetben is rossz a törvényi szabályozás!
  A média törvény internetes részének azt a részét – ha van benne ilyen – amely a netes cikkekhez fűzött véleménynyilvánítással foglalkozik úgy kellene módosítani, hogy a véleményt nyilvánító adja meg a teljes nevét, és egy zárt rendszeren belül véleménynyilvánítás előtt ellenőrizhető módon regisztrálja magát az adott internetes orgánumnál. Ezzel elejét lehetne venni a a bármelyik oldalhoz is tartozó vezető politikusok minden bizonyítékot mellőző, különböző, igen súlyos rágalmazásának.
  Ez, és ezt így is gondolom, nem sértené a véleménynyilvánítás szabadságát, de arra mindenkép jó lenne, hogy a kommentelők beazonosíthatón vállalják “műveik” esetleges jogi következményeit. Kevesebbek lennének a kommentek? Meglehet, de korrektebbek, és több lenne az igazságtartalmuk, és kevesebb lenne a rágalmazás.

 • '>
  21. megélhetési NP
  2017. január 8., vasárnap, 11:16
  Válaszolok

  16. “NP!
  Önről nem lehet elmondani, hogy korrekt ember!”
  Ez korrekt megállapítás, de mentségére szolgál hogy ez a munkakörének a velejárója. A városházi kommunikációs stratégia diktálja neki azt amit ideirkál.
  F.! Ne süllyedj a grafomán okoskodó bolsi szintjére a burkolt büntetőjogi fenyegetéseddel!