MSZP: Nem értjük Botka Lászlót

2017. január 7., szombat • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: MTI (archív)

botka_mszp_nagygyules

Semmilyen egyeztetést nem folytatott a szocialista politikusokkal Botka László, mielőtt bejelentette utltimátumát, így nem biztosak az MSZP vezetésében abban, hogy Botka László komolyan gondolja miniszterelnök-jelöltségét – közölte a Magyar Hírlap szombaton.

Nehéz lenne komolyan venni Botka László feltételeit – véli a Magyar Hírlap szocialista forrása. „Nem hisszük el, hogy komolyan gondolná a miniszterelnök-jelöltséget, a feltételeit legalábbis nehezen lehet komolyan venni, sőt megérteni” – nyilatkozott az MSZP egyik neve elhallgatását kérő elnökségi tagja. Szerinte Botka semmilyen egyeztetést nem folytatott velük csütörtöki bejelentkezése előtt. A kikötésekről azt mondta, kizárt, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke ne szerepeljen a közös listájukon. Emellett nehezen lehet megfejteni, hogy Botka az Együtt-tet miért szeretné felvenni a közös listára, miközben az nem akarja ezt.

Nem lesz egyszerű kompromisszumot kötni január közepén az előválasztások menetéről Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd társelnökével. Az általa bejelentett digitális internetes előválasztási technika ugyanis „nagyon messze esik” az MSZP előválasztási elképzeléseitől. „De nemcsak a miénktől, hanem a világon minden előválasztási folyamattól is” – jegyezte meg.

„Botka László jelöltségéért nem nagyon vagyok oda” – nyilatkozott Szanyi Tibor az ügyben a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. Arról, hogy alkalmasnak tartja-e a szegedi polgármestert a posztra, azt mondta, sok mindenki alkalmas miniszterelnök-jelöltnek, különösen akkor, ha látjuk, mi a párt programja. Szanyi arról is beszélt, az MSZP-nek ahelyett, hogy „százalékokat pakolgat képzeletbeli kockás papírra”, meg kellene erősödnie, és később koalíciós partnert keresnie.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 45 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.156.56.73 IP címről szól hozzá.

 • 25. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. január 8., vasárnap, 12:05
  Válaszolok

  24. Hallgatag
  Nem gondoltál még izgalmas kémtörténetek írására? Az alapképességed megvan hozzá.

 • 24. Hallgatag hozzászólt ekkor: 2017. január 8., vasárnap, 11:54
  Válaszolok

  Mindig felültök a provokációnak.
  Minden Botkás cikk hozzászólásai abban csúcsosodnak ki és egyben laposodnak is el, válnak érdektelenné, hogy a két hivatásos botkista megmondóember elviszi a hangsúlyt személyeskedésbe, ti meg minden egyes alkalommal felültök ennek és átmentek egymás gyalázásába. Ők meg jót röhögnek közben a markukba, mert hát épp ez volt a céljuk, mert hogy ez a dolguk. Hogy eltereljék a témát a főnök sajtóban megjelent viselt dolgainak a kibeszéléséről.
  Hagyjátok már végre válasz nélkül np, okosabbnálam és egy-két követőjük beszólásait. Mindig mindenre ugyan azt írják, Botka vedelmében, így nekik nyilvánvalóan ez a dolguk. Ha valamennyien válaszra sem méltatnátok őket, pláne ha nem mennétek bele személyeskedésekbe, kihúznátok a lábuk alól a talajt.

 • 23. Figyelő hozzászólt ekkor: 2017. január 8., vasárnap, 11:54
  Válaszolok

  “NP” úr!
  ÖNNEK CSUPÁN AZT KELLENE BIZONYÍTANIA, HOGY A KOVÁCS BÉLA ÚR ITT, EZEN AZ NETES ORGÁNUMON HAZUDOTT!
  Nem többet nem kevesebbet.
  A bizonyítást ha szándékában áll megtenni, akkor kérem, hogy szíveskedjen ellenőrizhető forrásdokkal megtenni – ha szabad ezt kérnem!

  Természetesen, és a dolgok korrektsége vége a Kovács Béla úrtól is ezt kérem. Bizonyítsa be azon, itt olvasható állítását mi szerint a 3 helyi – szegedi – vezető politikust vád alá helyezte az ügyészség – természetesen forrás megjelöléssel – ha szabad ezt kérnem.

  Mi a szándékom ezzel a pro és kontra bizonyítással?
  Csupán annyi, hogy kiderüljön az igazság, azaz ki nem mond igazt!
  Mert az nem bizonyítás és igazság kimondása, ha bárki is egy regnáló hatalom érdekében vagy utasítására állít valakiről valamit. Ez az én olvasatomban diktatúra.

 • 22. Figyelő hozzászólt ekkor: 2017. január 8., vasárnap, 11:42
  Válaszolok

  cinikus “uraság” avagy “NP” vagy “okosabbnálam” ki tudja hanyadik álneve!
  Nem fenyegetésről volt, szó hanem egy jogi következmény estleges előfordulási lehetőségéről.
  Azért mert, vélelmezhetően, valaki egy helyi hatalom alkalmazottja és szintén vélelmezhetően főnökeinek megbízásából és ismételten és vélelmezhetően munkahelyére visszavezethető IP címmel rendelkező PC – ről avagy szerverről kommnetezik, nincs arra feljogosítva, hogy a tőle eltérő politikai gondolkodású, véleményű más kommentelő személyek becsületébe belegázoljon jogi következmény nélkül!

  A törvény szerint, és ebben önnek igaza van, egy rossz törvényi szabályozás miatt nem olvashatjuk a nevét és nem láthatjuk a fizimiskáját, de.

  De, és gondolom, hogy ön, továbbá “NP” és “okosabbnálam” urak, mint ahogyan én sem, nem tartoznak/tartozunk az ön által felvázolt kategóriába és azért írogatnak inkognitóban mint teszem én is.

  Az én véleményem szerint ez esetben is rossz a törvényi szabályozás!
  A média törvény internetes részének azt a részét – ha van benne ilyen – amely a netes cikkekhez fűzött véleménynyilvánítással foglalkozik úgy kellene módosítani, hogy a véleményt nyilvánító adja meg a teljes nevét, és egy zárt rendszeren belül véleménynyilvánítás előtt ellenőrizhető módon regisztrálja magát az adott internetes orgánumnál. Ezzel elejét lehetne venni a a bármelyik oldalhoz is tartozó vezető politikusok minden bizonyítékot mellőző, különböző, igen súlyos rágalmazásának.
  Ez, és ezt így is gondolom, nem sértené a véleménynyilvánítás szabadságát, de arra mindenkép jó lenne, hogy a kommentelők beazonosíthatón vállalják “műveik” esetleges jogi következményeit. Kevesebbek lennének a kommentek? Meglehet, de korrektebbek, és több lenne az igazságtartalmuk, és kevesebb lenne a rágalmazás.

 • 21. megélhetési NP hozzászólt ekkor: 2017. január 8., vasárnap, 11:16
  Válaszolok

  16. “NP!
  Önről nem lehet elmondani, hogy korrekt ember!”
  Ez korrekt megállapítás, de mentségére szolgál hogy ez a munkakörének a velejárója. A városházi kommunikációs stratégia diktálja neki azt amit ideirkál.
  F.! Ne süllyedj a grafomán okoskodó bolsi szintjére a burkolt büntetőjogi fenyegetéseddel!

 • 20. cinikus hozzászólt ekkor: 2017. január 8., vasárnap, 11:12
  Válaszolok

  16.Figyelő

  Fenyegetsz itt “..büntetőjogi következménnyel” közben meg a többszörös gyilkosnak, pedofilnak sem láthatjuk a képét, olvashatjuk a nevét! :D

 • 19. NP hozzászólt ekkor: 2017. január 8., vasárnap, 11:00
  Válaszolok

  Közben a gép újrasorszámozott, tehát ha nem lenne világos Kovács Béla kommentjéről van szó.

 • 18. NP hozzászólt ekkor: 2017. január 8., vasárnap, 10:59
  Válaszolok

  Figyelő

  “NP úr, ön valakiről állít valamit, a bizonyítási kezdve kötelezettség ettől kezdve önt terheli!” – ezt így gondolom én is!!!!

  A 12. sz. komment egy állítással kezdődik, ezért kértem Kovácstól, hogy az állítását miszerint: “NP és okosabb nálam korábban itt azt állitottàk hogy nincs büntető eljàràs Mózes,Solymos,Kalmàr ellen.” – bizonyítsa be. Nem fogja tudni, mert soha nem írtam ezt, tehát hazudik, vádaskodik!

  Egyébként regéld már el, hogy nekem mit kellene bizonyítanom?
  Azt, hogy nem írtam meg valamit?
  Hogy kell ezt kivitelezni?
  Segítenél?

 • 17. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. január 8., vasárnap, 10:48
  Válaszolok

  12. Kovács Béla
  Linkeld már be, hogy mikor és hol állítottam ilyet?! Nem lehet az, hogy te foglalkozásszerű hazudozó és provokátor vagy? De.

 • 16. Figyelő hozzászólt ekkor: 2017. január 8., vasárnap, 10:42
  Válaszolok

  NP!
  Önről nem lehet elmondani, hogy korrekt ember!
  Ön, mivel bizonyítja azt, hogy a Kovács Béla úr /önt idézve/ “Hazudik”!
  NP úr, ön valakiről állít valamit, a bizonyítási kezdve kötelezettség ettől kezdve önt terheli!
  Abban az esettben ha ezt nem tudja vagy nem akarja megtenni, akkor az ön állítása, kijelentése sanda szándékú, mások jó hírnevének nagy nyilvánosság előtti megsértésére irányuló cselekmény, aminek, ha a Kovács úr is úgy gondolja, könnyen lehet büntetőjogi következménye.

  Büntetőjogi következmény esetén, legyen az ügyészség vagy magán úton indítva, az ön névtelenség mögé bújása feloldásra kerül és az internet szolgáltatója, de az is meglehet, hogy a http://www.szegedma.hu internetes portál is kiadja annak a gépnek sz IP címét ahonnan az ön rágalmazása felkerült netre, még akkor is ha az netán a Szeged város szerver vagy egyéb számítógépéről érkezett, még akkor is ha mobiltelefonról!
  Az IP cím ismeretében az ön anonimitása megszűnik, személye ismertté válik, és a törvény előtt vállalnia kell kijelentéseinek az ódiumát!

  Abban az esetben ha a személye ismertté válik önt ettől kezdve megvédeni senki nem fogja, még az sem akinek, vélelmezhetően, a megbízásából különböző nick néven / hadd ne soroljam fel őket / az itt megjelenő, különböző írásokhoz, az ön világnézetével ellentétes tartalmú véleményeket fűző személyeket sérteget, rágalmaz, jó hírnévhez fűződő jogaiba belegázol, rágalmaz, nagy nyilvánosság előtt megaláz!

 • 15. Delon hozzászólt ekkor: 2017. január 8., vasárnap, 08:32
  Válaszolok

  nem érteni kell, hanem lecsukni

 • 14. NP hozzászólt ekkor: 2017. január 8., vasárnap, 07:05
  Válaszolok

  Kovács Béla

  Ne hazudj!
  Idézd, amikor én azt mondtam, hogy nincs eljárás.
  “Valaki most is hazudik.” – igen, a hazug az te vagy.

 • 13. rain hozzászólt ekkor: 2017. január 8., vasárnap, 06:28
  Válaszolok

  Elég gyengécskére sikeredett a Botka-Vécsey kommandó magyarázkodása…

 • 12. Kovács Béla hozzászólt ekkor: 2017. január 7., szombat, 21:38
  Válaszolok

  NP és okosabb nálam korábban itt azt állitottàk hogy nincs büntető eljàràs Mózes,Solymos,Kalmàr ellen. Természetesen hazudtak a kommentekben, azóta az ügyészsèg jelentette be hogy megvádolták a 3 MSZP-s fontosembert. A vàroshàzi fizetett kommentelők(vécsey ès csapata) itt még sosem publikált saját néven. Valaki most is hazudik.A főnöke érdekében.

 • 11. mert csak hozzászólt ekkor: 2017. január 7., szombat, 20:36
  Válaszolok

  10.!
  Ha valaki nem keres, az nem is talál!
  A “bonyodalom” abból adódik, hogy a szélsőségesen elfogult cikkekre, kommentekre reagáló kissé tárgyilagosabb is mentséget keresőnek tűnik!

 • 10. mert csak NP hozzászólt ekkor: 2017. január 7., szombat, 19:36
  Válaszolok

  8. Ezt akár okoskodóként is írhattad volna, a tartalma alapján pedig semlegesként.
  A lényeg viszont az, hogy Botkának te sem találsz a hazugságaira és arroganciájára mentséget. :)

 • 9. mert csak NP hozzászólt ekkor: 2017. január 7., szombat, 19:28
  Válaszolok

  6,7. Két néven ugyanaz a tartalom.
  Szanyi Tibor egy állítólagos párttag lett az mszpben? Vagy már nem is mszps? :(
  https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Szanyi_Tibor

 • 8. mert csak hozzászólt ekkor: 2017. január 7., szombat, 19:18
  Válaszolok

  4.!
  Ha gondod van a tartalmakkal, stílusokkal, inkább kérdezz, ne gyanúsítgass! A csicska szó (abszolút függetlenségem miatt) esetemben nem “találó”, el is felejtheted, ha meg arra vágysz, hogy rólad szóljanak a kommentek, (ahogy tapasztalhattad), ahhoz több kell tudásban, stílusban!
  A “terelést” a Te szinteden nem szükséges alkalmazni!

 • 7. mert csak hozzászólt ekkor: 2017. január 7., szombat, 18:46
  Válaszolok

  Nem “csípem” Botka Laci stílusát, de milyen MSZP elnökségi tag, aki csak neve elhallgatása mellett akar és mer ebben az ügyben nyilatkozni és ezt még valaki komolyan is veszi……mosoly!

 • 6. NP hozzászólt ekkor: 2017. január 7., szombat, 18:41
  Válaszolok

  szegedma megint eljutott a Szabad Nép “Munkáslevelezőink írták” rovatának szintjére.
  Komoly lehet a rinya ha már egy név nélküli állítólagos szocialista nyilatkozatából -aki nem állít valamit hanem úgy véli – kell cikket fabrikálni.

Ugrás az oldal tetejére