MSZP: Nem értjük Botka Lászlót

botka_mszp_nagygyules

Semmilyen egyeztetést nem folytatott a szocialista politikusokkal Botka László, mielőtt bejelentette utltimátumát, így nem biztosak az MSZP vezetésében abban, hogy Botka László komolyan gondolja miniszterelnök-jelöltségét – közölte a Magyar Hírlap szombaton.

Nehéz lenne komolyan venni Botka László feltételeit – véli a Magyar Hírlap szocialista forrása. „Nem hisszük el, hogy komolyan gondolná a miniszterelnök-jelöltséget, a feltételeit legalábbis nehezen lehet komolyan venni, sőt megérteni” – nyilatkozott az MSZP egyik neve elhallgatását kérő elnökségi tagja. Szerinte Botka semmilyen egyeztetést nem folytatott velük csütörtöki bejelentkezése előtt. A kikötésekről azt mondta, kizárt, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke ne szerepeljen a közös listájukon. Emellett nehezen lehet megfejteni, hogy Botka az Együtt-tet miért szeretné felvenni a közös listára, miközben az nem akarja ezt.

Nem lesz egyszerű kompromisszumot kötni január közepén az előválasztások menetéről Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd társelnökével. Az általa bejelentett digitális internetes előválasztási technika ugyanis „nagyon messze esik” az MSZP előválasztási elképzeléseitől. „De nemcsak a miénktől, hanem a világon minden előválasztási folyamattól is” – jegyezte meg.

„Botka László jelöltségéért nem nagyon vagyok oda” – nyilatkozott Szanyi Tibor az ügyben a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. Arról, hogy alkalmasnak tartja-e a szegedi polgármestert a posztra, azt mondta, sok mindenki alkalmas miniszterelnök-jelöltnek, különösen akkor, ha látjuk, mi a párt programja. Szanyi arról is beszélt, az MSZP-nek ahelyett, hogy „százalékokat pakolgat képzeletbeli kockás papírra”, meg kellene erősödnie, és később koalíciós partnert keresnie.

45 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  45. Laci dani
  2017. január 10., kedd, 21:04
  Válaszolok

  Szegedre szegedi születésű polgármestert!!!

 • '>
  44. NP
  2017. január 9., hétfő, 18:54
  Válaszolok

  Kovács Béla

  Béla!
  Még mindig várom az idézetet.

 • '>
  43. civil
  2017. január 9., hétfő, 09:16
  Válaszolok

  TV2, meg a szavazós Mokka műsora? Ne röhögtess! 😀

 • '>
  42. igazság
  2017. január 9., hétfő, 07:57
  Válaszolok

  A TV2 reggeli műsorában a MOKKA-ban ma szavazhattak a nézők, hogy ki legyen a baloldal miniszterelnök jelöltje. A szavazás végeredménye: a saját maga szerint legnépszerűbb baloldali politikus, azaz Botka 13%, a hazudós és Botka szerint legnépszerűtlenebb balodlai politikus Gyurcsány Ferenc 27%, valaki más 60%. Tehát a hetek óta pánikrohamban vergődő Botka még a hazudtunk éjel és nappal Gyurcsánynál is sokkal népszerűtlenebb az országban. Veled mi a helyzet Szeged?!

 • '>
  41. Kovács Béla
  2017. január 8., vasárnap, 22:29
  Válaszolok

  Vaci Laci lehetetlen feltételeket követel, diktátori jogot szeretne már indulás előtt de közben lelépett valami meleg helyre , mert az fontosabb volt most. Ha nem lenne tragikus a helyzet akkor még röhöghetnénk is Botkán.