Labdarúgás: már javában készül a Mórahalom

2017. január 12., csütörtök • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Kovács Ferenc

morahalom-mehkerek002kf

Január negyedike óta már gőzerővel készül az NB III Közép csoportjának tavaszi idényére a ligában újonc Mórahalom VSE: mint azt Magyar György, a gárda játékos-edzője elmondta, nem terveznek nagy átalakítást a keretben, amellyel két próbajátékos készül a téli edzések kezdete óta.

Korán ébredtek a telet bent maradó helyen töltő Mórahalmon: az NB III Közép csoportjában szereplő, 11. helyen álló homokhátiak január negyedikén tartották első edzésüket, szombaton pedig már az első felkészülési mérkőzésüket játsszák a Csongrád megyei I. osztályban második helyen telelő Makó vendégeként. Az együttes keretéből senki nem távozott eddig, és mint Magyar György, a gárda játékmestere, egyben játékos-edzője elmondta, vélhetően nem is lesz nagy vérátömlesztés a csapatban. Egyelőre két próbajátékos készül a kerettel: az ősszel a megyeegyes Algyőben, de korábban már a csapatnál megfordult Podonyi Norbert mellett a 20 éves, magyar állampolgársággal bíró Joao Polonio-Guerreiro, aki szintén a harmadosztály Közép csoportjában lévő Gyulában játszott a bajnokság első felében. “A védelmünk és a középpályánk rendben van, előre képzelhető el erősítés, megpróbálunk egy kölcsönjátékost igazolni a SZEOL SC-ből. Sok játékost sem szeretnénk, az sem optimális, ha valaki a lelátón ül hétről-hétre” – fogalmazott.

Magyar György hozzátette, a következő meccsre fókuszálnak, de mindenképp fontos lesz a rajtjuk, viszont nehéz találkozók előtt állnak, hiszen a Dunaújváros, valamint a Ferencváros II. az első két ellenfelük a tavaszi idényben. “Mögöttünk van egy olyan ősz, amiből tanulhattunk, erősödhettünk, a felkészülést is időben is elkezdtük, próbálunk fizikálisan, mentálisan és játékban is megfelelően felkészülni a tavaszra, hogy ne kelljen majd izgulnunk a tavaszi utolsó fordulókban. Szeretnénk a kilenc-tíz-tizenegyedik helyeken végezni, persze ha van rá lehetőségünk, akkor akár előrébb is, de hátrébb semmiképp” – oszotta meg a várakozásokat a homokhátiak 13-asa.

A Mórahalom felkészülési programja:

január 14., szombat Makó-Mórahalom
január 21., szombat Mórahalom-SZEOL SC
január 28., szombat Mórahalom-Bácska-Topolya
január 31., szerda Mórahalom-Tiszasziget
február 4., szombat Mórahalom-Méhkerék.
február 11., szombat Mórahalom-Bácska-Szabadka

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 23.20.24.116 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére