Közokirathamisítás miatt emeltek vádat egy szegedi ügyvéddel és társaival szemben

biro_birosag_jogasz_ugyved

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi ügyvéddel és négy társával szemben, akik jelentős összegű köztartozást felhalmozó gazdasági társaságok átírásában működtek közre.

A vádirat szerint a vádlottak egyike 2013. áprilisa és 2014. márciusa közötti időszakban több olyan cég tulajdonosa és ügyvezetője lett, amelyek korábban jelentős összegű köztartozásokat halmoztak fel. A vádlottnak a cégek működtetése és az ügyvezetői feladatok ellátása ténylegesen nem állt szándékában. A vádirat szerint a cégmódosításhoz szükséges okiratokat egy szegedi ügyvéd készítette el úgy, hogy mindezekről tudomással bírt. A cégeket jelentős köztartozással átvevő vádlottat két másik társa ismertette össze a szegedi ügyvéddel, akik azután önállóan is tartották egymás között a kapcsolatot.

A szegedi ügyvéd közreműködésével a vádbeli időszakban négy gazdasági társaság átírására került sor oly módon, hogy a cégnyilvántartásba, mint közhiteles nyilvántartásba valótlan adatok kerültek mivel az új ügyvezető és tulajdonos a cégeket egyáltalán nem kívánta működtetni és az ügyvezetői feladatokat sem akarta ténylegesen ellátni.

A szegedi ügyvéd mindehhez oly módon nyújtott segítséget, hogy a cégmódosítással kapcsolatos okiratokat elkészítette és azokat a Szegedi Törvényszék Cégbíróságához benyújtotta. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottakat közokirat-hamisítás bűntettével vádolja. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.