Hivatalos látogatásra Mexikóba és Panamába utazik Kövér László

Kövér László

Kövér László csütörtökön Mexikóba, majd Panamába utazik. Az Országgyűlés elnöke a látogatással Pablo Escudero Moráles, a mexikói szenátus elnöke és Rubén de León Sánchez, a panamai Nemzetgyűlés elnöke meghívásának tesz eleget – tájékoztatta az Országgyűlés sajtóirodája kedden az MTI-t.

Kövér László Mexikóvárosban a mexikói szenátus és képviselőház elnöke mellett megbeszélést folytat Miguel Ángel Osorio Chong belügyminiszterrel és Luis Videgaray külügyminiszterrel, tárgyal a szenátus bizottságainak képviselőivel és a képviselőház most megalakuló mexikói-magyar baráti csoportjának tagjaival – olvasható a közleményben.

A házelnök felszólal a mexikói szenátus ünnepi ülésén, találkozik a Mexikóban élő magyarság képviselőivel és felavatja az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékművét Magyarország mexikóvárosi nagykövetségén. Panamai látogatása során a házelnök megbeszélést folytat Rubén de León Sánchezzel, a panamai Nemzetgyűlés elnökével és Isabel Saint Malo de Alvarado alelnök-külügyminiszterrel.

A házelnököt a delegáció tagjaként elkíséri Bartos Mónika fideszes országgyűlési képviselő, az IPU Magyar-Latin-amerikai Baráti Tagozatának elnöke is.

2 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  2. Hatszög
  2017. január 31., kedd, 20:07
  Válaszolok

  Pont a hideg télből megy a nyárba, pont a fideszes megy Panamába.

 • '>
  1. okosabbnálam
  2017. január 31., kedd, 17:35
  Válaszolok

  Nem tán tanulmányútra megy Panamába? 🙂