Hetvenketten keresték az eltévedt Csongrád megyei párt a Pilisben szombat éjjel

pilis_kereses

Dobogókő és Pilisszentkereszt között tévedt el a Csongrád megyei pár -18 fokos hidegben.

A központi segélyhívóra január 7-én késő délután telefonált egy nő, hogy párjával a Pilisben eltévedt – írja a police.hu. Csongrád megyéből érkeztek a területre, helyismerettel nem rendelkeztek. Elmondásuk szerint a Dobogókő és Pilisszentkereszt közötti erdős területen túráztak, azonban az útvonalról letértek. Tartózkodási helyükként a térkép és a túristajelzések alapján a Sikárosi-rétet határozták meg.

A Komárom-Esztergom megyei és a Pest megyei rendőrök azonnal a helyszínre indultak és a társszerveket értesítették. A területre speciális mentőcsoportok, polgárőrök és a területet ismerő erdészek érkeztek.

Milus Gábor rendőr ezredes, Komárom-Esztergom megyei rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes 72 fő részére tartott eligazítást. A szakemberek részletes térképen határolták be a kirándulók lehetséges tartózkodási helyeit.

A kutatócsoportok -18 fokos időben indultak útnak. Nem sokkal később a helyi vadászházba telefonált a korábban bejelentést tevő hölgy, hogy az erdőből kitaláltak és épségben visszajutottak a szálláshelyükre.

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.