Egyre több kkv keres felső kategóriás irodát egy felmérés szerint

2017. január 31., kedd • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben

A stabil vagy növekvő üzletmenetű hazai kis- és középvállalkozások (kkv) egyre nagyobb arányban keresnek felsőbb kategóriás irodákat, a kínálat növekedése mögött is részben ezek kiszolgálása áll – derül ki az Irodatérkép friss vállalati felméréséből.

Az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény szerint az irodaterkep.hu internetes oldalon a teljes magyarországi kínálatot majdnem lefedő, mintegy 280 irodaház adatai találhatóak. Az ezekre vonatkozó keresések jelzik, hogy a hazai vállalkozások az egy évvel korábbiakhoz képest is aktívabban keresnek új, korszerű és rugalmasabb elhelyezést nyújtó irodákat.

Visszaesett a korszerűtlen, kevés szolgáltatást kínáló “C” kategória iránti érdeklődés, és emelkedett az “A”, illetve az efölötti, “már-már luxus” körülményeket adó “A+” kategória aránya, de a vállalkozások többsége továbbra is a közepes feltételeket nyújtó “B” osztályú elhelyezést akarja és tudja megfizetni – ismertették.

A bérleti díjaknál is háttérbe szorult a legalacsonyabb sáv. A közepes árkategóriájú sávokat keresik a legtöbben, azon belül a legalacsonyabb, a havi 5-11 euró négyzetméterenkénti bérleti díjú irodák iránt jelentősen nőtt az érdeklődés az elmúlt másfél-két évben. Ez a gazdasági szereplők egy részének erősödésére utal – idézi a közlemény Mester Nándort, az Irodatérkép vezető elemzőjét.

Az Irodatérkép szerint idén tovább emelkedhet az átlagos irodabérleti díj. A tendencia mögött részben a jelentős kereslet áll, másrészt az, hogy a kínálat bővülése még mindig elmarad ettől, különösen a legdrágább, “A+” kategóriában.

A magyar vállalati szektor irodai igényeit a többi között azzal igyekeznek kiszolgálni az ingatlanfejlesztők, hogy a korábbiaknál is rugalmasabb térkialakításokkal építik új irodaházaikat – áll a közleményben.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.158.245.157 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére