Csúri Ákos a Blogstaron: Trump felkötteti a gatyánkat

donald_trump_beiktatas

Lehet viccelődni, karikatúrákat gyártani, lehülyézni a demokrácia hazájának demokratikus úton megválasztott első emberét, csak felesleges – írja a a Blogstar.hu-n Csúri Ákos.

Miközben gimnazisták tragédiája és családtagjaik felfoghatatlan gyásza tölti el szomorúsággal a hazai közvéleményt, addig a pénteken beiktatott 45. amerikai elnök diadalittasan felmutatott hüvelykujjáról és a mögötte minden másodpercben felbukkanó amerikai katonáról is érdemes pár szót ejteni.

Donald J. Trump beiktatási beszédén fanyalognak sokan, holott az ő helyzetében ennél egyértelműbb beszédet nem is mondhatott volna. A Heti Válasz szerzője az elnök „nagyjából 100 szavas” szókincséről élcelődik, holott a beszéd lényegéhez el lehet hagyni 97-et:

Amerika az amerikaiaké.

Trump ebben foglalta össze az eddigi washingtoni elit bukásának és az ő győzelmének fő okait, az államokra és a világra váró jövőt. Valóban nincs túlbonyolítva, mégis ezerszer érthetőbb az összes diplomatikus pc-baromságnál. Értik a mexikói határ mellett élők éppen úgy, mint a Wall Street spekulánsai.

Trump kormánya erős, harcedzett, de nem lejáratódott emberekből áll, akik nem a Capitolium labirintusában – lásd még a House of Cards sorozatot a Duna tévén –, hanem a való világban, a mindennapi üzleti és egyéb életben mérettettek meg és nem találtattak könnyűnek.

Bohócnak, idiótának, hülyének titulálni az elnököt pusztán publicisztikai fogás és bátorság, de a valóság inkább az, hogy a Fehér Ház új első embere átveszi az atomarzenál feletti irányítást. Bizony, innentől Trumpot fogja követni mindenhova – bizonyos távolságon belül – a hadsereg egy tagja egy fekete bőrönddel, melyben az Egyesült Államok atomfegyvereinek bevetéséhez szükséges eszközök találhatóak. Az atomarzenál a parancsot követően 30 percen belül eltüntetheti a célpontot a föld színéről.

Úgyhogy lehet viccelődni, karikatúrákat gyártani, lehülyézni a demokrácia hazájának demokratikus úton megválasztott első emberét, csak felesleges. Ugyanis a bőrönd felett ő rendelkezik.

És azt is bebizonyíthatja, hogy „100 szavas” szókinccsel is vissza lehet adni egy nemzet önbecsülését, tartását, gerincét.

S akkor – talán – a „művelt, fennhéjázó európaiak” is öntudatukra ébrednek.

Új korszak kezdődött. Három szavas.

Forrás: atlagpolgar.blogstar.hu

4 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  4. állati
  2017. január 23., hétfő, 08:00
  Válaszolok

  olyan a járása, mint egy antarktiszi óriáspingviné

 • '>
  3. John
  2017. január 23., hétfő, 07:59
  Válaszolok

  Tetszik az írás, gratulálok hozzá. Trump saját erejéből lett milliárdos üzletember, és tehetségének köszönhetően az USA elnöke. Lehet utána csinálni 🙂

 • '>
  2. Törőcsik István
  2017. január 22., vasárnap, 19:15
  Válaszolok

  “a hadsereg egy tagja egy fekete bőrönddel”
  Aranyszínű lesz az…

 • '>
  1. Négyszög
  2017. január 22., vasárnap, 18:36
  Válaszolok

  Illett volna meghallgatni vagy elolvasni Trump beiktatási beszédét. “Amerika az amerikaiaké” mondat sehol sem hangzik el benne. Amerika az első, a radikális iszlámot el fiúk törölni a Földről, új szövetségeket kötünk és régieket erősítünk meg, követendő példa lesz újra Amerika…ilyen van a beszédben, de olyan olcsó lózung, amit ez a cikk írója nem tudom honnan vett, nincs. Nem kellene a nívóra jobban figyelni? Vagy egy linket adni, hogy melyik Trump beszédre gondol a szerző?