Csoportos rablást elkövető fiatalokkal szemben emelt vádat az ügyészség

biro_birosag_per_itelet

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a fiatalkorú lánnyal és két huszonéves társával szemben, akik egy gömbcsuklóval igyekeztek alkoholhoz jutni.

A vádirat szerint a fiatalkorú lány és két társa 2016. július 31-én éjjel 3 óra körül Szeged belvárosában odalépett egy padon ülő társasághoz. A vádlottak erőszakos módon cigarettát, illetőleg italt akartak kérni a sértettől és társaitól, akik azonban ezt megtagadták. Erre a vádlottak egyike egy vasból készült gömbcsuklót vett elő és azzal hadonászni kezdett, majd a padon ülő sértettet felsőtesten ütötte. A társai ezalatt megpróbálták elvenni a sértett pénztárcáját.

A dulakodás közben a sértett segítségére siettek a társaságában levők és sikerült a vádlottaktól a gömbcsuklót megszerezniük. Ezt követően a vádlottak és a sértett között a vita tovább folytatódott, melynek során a vádlottak rátámadtak a sértettre és megpróbálták megrúgni és megütni. Cselekményüknek időlegesen azzal lett vége, hogy a közelben levő taxiállomáson dolgozók rájuk szóltak, így a sértettnek volt ideje a helyszínről eltávozni. Rövid idő múlva azonban a vádlottak ismételten összefutottak a sértettel, aki megpróbált egy parkoló autó mögé bújni. A vádlottak újra bántalmazni kezdték a sértettet, zseblámpával, szíjjal ütötték őt, illetőleg többször meg is rúgták. A cselekménynek azzal lett vége, hogy a vádlottak cselekményét észlelők rendőrt hívtak.

A sértett a bántalmazás következtében testszerte többszörös hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett el, melyek gyógytartama 8 napon belüli azzal, hogy a cselekmény során nem volt kizárható 8 napon túl gyógyuló sérülés létrejötte sem. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottakat csoportosan elkövetett rablás bűntettének kísérletével, valamint súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő két vádlott és szabadlábon védekező fiatalkorú társuk bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.