Csodálja meg a befagyott Tiszát Szegednél! (FOTÓK + VIDEÓ)

jeges_tisza05_gs

A mozdulatlanná fagyott Tiszáról készített videót Petrács Alex. Tekintse meg, milyen méltóságteljes is a szőke folyó télvíz idején.!

Tavaly év végén volt, aki meg is merítkezett az akkor még csak jeges Tiszában, míg minden nagyobb szabad vízfelületnél tábla figyelmeztet, hogy „jégre lépni tilos”.

Folyóvizek esetében öngyilkosság is lenne a jégre merészkedni – figyelmeztetnek a tűzoltók. „A folyó jegén tartózkodni potenciális öngyilkosság. Ha valaki alatt beszakad, biztosan a jég alá merül, onnan pedig nincs menekvés, a túlélési esély mindössze 5 százalék. Állóvizek esetében kisebb valószínűséggel sodródik el az ember, vagy megtalálja a léket, ahonnét tud segítséget kérni, ki tud mászni” – mondja Seller András, a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat vezetője.

Még ha a Tisza jegére lépni tilos is, megcsodálni a befagyott folyót szabad. Tekintse meg fotóinkat és Petrács Alex videóját.

5 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  5. 7alvó
  2017. január 13., péntek, 07:03
  Válaszolok

  Ilyen naplemente volt? Nem is vettem észre.

 • '>
  4. Emília
  2017. január 12., csütörtök, 15:28
  Válaszolok

  Szép képek. Tegnap délután sétáltam egyet a Tisza parton. Érdemes.

 • '>
  3. Makainé Polgár
  2017. január 12., csütörtök, 11:34
  Válaszolok

  Fiatalságom kedves helye, hiszen itt laktunk a Múzeummal szemben,idejártam a Tömörkény Gimnáziumba,reggelente itt gyönyörködtem a kelő nap sugaraiban,ahogyan játszottak a Tisza hullámzó fodrain.

 • '>
  2. újszegedi
  2017. január 12., csütörtök, 11:26
  Válaszolok

  Pár éve beszakadtam a Hol Marosba, de szerencsére gyorsan kihúztak. Nem érdemes kockáztatni és vagánykodni mert valóban csúnya vége lehet.

 • '>
  1. KisRobi
  2017. január 12., csütörtök, 11:24
  Válaszolok

  Csodálatos és félelmetes. Érdemes lesétálni és megnézni, de NEM rámenni, mart veszélyes.