Berágott a baloldal a külföldről üzengető Botkára

2017. január 9., hétfő • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Gémes Sándor

varosi_kozgyules21_gs

Nem egységes az MSZP-n belül Botka László megítélése, a szegedi polgármester múlt heti ultimátuma, illetve külföldi útja is ellenérzéseket vált ki több szocialista politikusból.

Nem aratott osztatlan sikert a baloldali pártoknál Botka László múlt heti nyilatkozata – közölte az Index.hu hétfőn. A politikus két lehetőséget adott a baloldalnak: vagy támogatják a pártok, hogy ő legyen a miniszterelnök-jelölt, vagy találnak egy másik támogatható vezetőt gyorsan, különben nélküle kell végigcsinálni a 2018-as kampányt. Ez a lépés, illetve a még decemberben szabott feltételek együttesen nem kevés kritikát szültek a szocialista párton belül Botka László felé, és hiába bizosította a polgármestert korábban támogatásáról az MSZP, a Magyar Nemzet szerint a szocialista párton belül sokan teljesíthetetlennek tartják a feltételeit és konkrétumokat várnak a szegedi polgármestertől. Az ultimátumot tartalmazó nyilatkozatot követően ismét kritika fogalmazódott meg az MSZP-n belül Botkával szemben.

„Botka László jelöltségéért nem nagyon vagyok oda” – nyilatkozott Szanyi Tibor EP-képviselő az ügyben a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. Arról, hogy alkalmasnak tartja-e a szegedi polgármestert a posztra, azt mondta, sok mindenki alkalmas miniszterelnök-jelöltnek, különösen akkor, ha látjuk, mi a párt programja. Szanyi arról is beszélt, az MSZP-nek ahelyett, hogy „százalékokat pakolgat képzeletbeli kockás papírra”, meg kellene erősödnie, és később koalíciós partnert keresnie.

Az Index.hu szerint az MSZP egyik vezetője a háttérben például azért szidta Botkát, mert szerinte nem kellett volna kényszerhelyzetbe hoznia mindenkit egy ilyen ultimátummal. Egy másik vezető azt kritizálta, hogy Botka a nyilatkozatában kizárta az előválasztást, holott az MSZP-elnökség elkötelezte magát emellett, ráadásul Botka is nagy élharcosa volt korábban az intézménynek.

Ellenérzéseket váltott ki a szegedi polgármester külföldi útja is, Botka László az Indexnek úgy nyilatkozott: “Most ünnepeljük a feleségemmel a házassági évfordulónkat, fél évvel korábban lekötöttünk egy utat.” A szocialista párt vezetésével a jövő heti elnökségi ülésen kíván tárgyalni. Az MSZP elnökségének jövő héten arról kell döntenie, elfogadja-e Botka László feltételeit, és támogatja-e miniszterelnök-jelöltnek – hívja fel a figyelmet az Index. Itt azonban nem ér véget a folyamat, ugyanis a DK-nak is döntenie kell Botka személyéről, ami azért jelentős kérdés, mert a szegedi polgármester korábban lényegében azt üzente, hogy csak Gyurcsány Ferenc nélküli közös listát tud elképzelni.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 30 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.162.139.217 IP címről szól hozzá.

 • 30. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. január 10., kedd, 17:41
  Válaszolok

  29. anker feri
  Én olyan ferivel, aki néha elemér nem állok szóba, még kiderül, hogy Terry és Black! :-)
  Amúgy ami nem létezik, miért frusztrál téged?
  Mi az a “managere”? Az olyan mint az anker? Semmi értelme, de mégis ír? Vagy inkább sír?

 • 29. anker feri hozzászólt ekkor: 2017. január 10., kedd, 17:05
  Válaszolok

  válasz a fröcsögő köcsög okosabbn..nak:
  mióta vagy te az MTA ll. osztályának tagja? Inkább burkolattisztító managere!Bár az is lehet,hogy a Szegedma lektora?Mérhetetlen tudásod és intelligenciád predesztinál a nem létező un. balodal protektorának. Szánalmas…

 • 28. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. január 10., kedd, 10:54
  Válaszolok

  27.anker elemér

  Legalább magyarul tudnál, te tuskó! Fogadjunk azt sem tudod, hogyan hívták a mauzóleumot tegnap?! :-)

 • 27. anker elemér hozzászólt ekkor: 2017. január 10., kedd, 10:23
  Válaszolok

  Lehet a Yeti mauzoleumát tervezgetni, mb. le bonylítója okosabbnálam és mindenkinél nevű trollunk.

 • 26. szegedi hozzászólt ekkor: 2017. január 10., kedd, 07:44
  Válaszolok

  25. Meg Ujhelyié is?

 • 25. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. január 9., hétfő, 21:42
  Válaszolok

  21. mátrai
  Nem nyaralója van, övé a Mátra! Nem tudtad?!

 • 24. no more bontás hozzászólt ekkor: 2017. január 9., hétfő, 20:28
  Válaszolok

  Már kezdene örülni az ember hogy Városunk megszabadul ettől a szerencsétlentől erre kiderül hogy blöff volt az egész ):

 • 23. különbség hozzászólt ekkor: 2017. január 9., hétfő, 20:26
  Válaszolok

  18. Csuzicsúzli!
  A “Luxusbaloldal” legalább “elhúzódik” a trópusokra!
  A “Luxusjobboldal” meg innen, a Dunántúlról hergeli a “jó népet”!

 • 22. Ebgondolat hozzászólt ekkor: 2017. január 9., hétfő, 20:16
  Válaszolok

  16-20.
  Akár 30 név alatt is firkálhatsz, de akkor is csak egy szerencsétlennek számítasz!

 • 21. mátrai hozzászólt ekkor: 2017. január 9., hétfő, 20:08
  Válaszolok

  Botka Lászlónak van a Mátrában egy, de mások szerint kettő puccos nyaralója is. Saját bevallása szerint egyik kedvelt időtöltése, hogy kosárkával a karján járva az erdőt gombát gyűjtöget. Ezért biztosan ismeri a mondást, hogy “Szar mellett nő a legjobb gomba”. Valahogy ez jutott eszembe az MSZP-ről és az önkéntes miniszterelnök jelöltségéről.

 • 20. enter hozzászólt ekkor: 2017. január 9., hétfő, 20:01
  Válaszolok

  Ez a szegedi polgármester képességei és referenciái alapján tökéletes lenne az mszp miniszterelnök-jelöltjének. Zsák a foltját.

 • 19. Dr.Imre hozzászólt ekkor: 2017. január 9., hétfő, 19:58
  Válaszolok

  Nem érdekel hol van Botka polgármester és mit csinál. Addig sem Szegednek okoz károkat. Menjen haza Szolnokra és kamatoztassa fergeteges tudását. Szegeden már csődöt mondott.

 • 18. Csuzicsúzli hozzászólt ekkor: 2017. január 9., hétfő, 19:57
  Válaszolok

  Nyaralni, télvíz idején. A trópusokra.
  Luxusbaloldal.

 • 17. pipamocsok hozzászólt ekkor: 2017. január 9., hétfő, 19:56
  Válaszolok

  Vacilaci egyre mulatságosabban próbál előremenekülni. De egyre nyilvánvalóbb, hogy senki nem kér belőle, ezért visszapattan Szegedre. Itt pedig egyre forróbb lesz a talaj.

 • 16. Bond hozzászólt ekkor: 2017. január 9., hétfő, 19:54
  Válaszolok

  Laci! Tudom hogy olvasod :) a tehetségtelen sajtófőnököddel együtt. Szerintem eltaktikáztad magad, a SZEVIÉP ügy pedig még hátra van. Hiába kilincseltél azért, hogy elsimítsák.

 • 15. Ebgondolat hozzászólt ekkor: 2017. január 9., hétfő, 18:25
  Válaszolok

  Valóban vérlázító, hogy Szeged polgármestere a tengerpartra merészelt menni. Nem is értem, honnan vette magának a bátorságot, hogy “nyaralni” menjen. Amúgy teljesen világos, hogy Botkánál alkalmasabb jelölt nincs! Az olyan kártékony elemek pedig, mint Gyurcsány és a dékája, valamint a mérhetetlen péem elhúzhatna már a búsba!

 • 14. Igazság hozzászólt ekkor: 2017. január 9., hétfő, 18:14
  Válaszolok

  Az aláírás nélküli cikkeket valamelyik féltehetségű politikus írja? :) Nekem tetszenek, főleg hogy ez a mostani jó színben festi le az mszp vezetését. Ritkán olvasni hasonlót.

 • 13. okosabbnálam hozzászólt ekkor: 2017. január 9., hétfő, 17:58
  Válaszolok

  Ez is egy újrahasznosított cikk, már megint. Ekkora a hírszegénység? Kéne írni a Kreml ostromáról, meg az Auroráról is végre egy friss tudósítást! :-)

 • 12. Értetlen hozzászólt ekkor: 2017. január 9., hétfő, 17:52
  Válaszolok

  Legfeljebb marad Szeged polgármestere, kihívó nélkül ezért nem is kell tennie semmit, számára ez nyugdíjas állás…

 • 11. mert csak hozzászólt ekkor: 2017. január 9., hétfő, 17:06
  Válaszolok

  “Botka miniszterelnök jelöltnek kérte fel magát”….de előtte feltette magának a kérdést: milyennek is láthatják az emberek a többszörös miniszterelnöküket? Arrogáns, nem tűri a kritikát?, ó hát én is ilyen vagyok! Jó ötletek jöhetnek mondja, de az enyémet kell végrehajtani!, ó hát én is így gondolkodom! Keveseket dicsérek és jutalmazok (nehogy hozzászokjanak), de azokat “cefetül”, ó hát én is így szoktam csinálni! Ellenkezni az erősebbekkel és utána visszakozni, ó hát ezt én is meg tudom csinálni…..és amikor idáig jutott felnyújtotta a kezét, kérem szépen, miniszterelnök szeretnék lenni!

Ugrás az oldal tetejére