Berágott a baloldal a külföldről üzengető Botkára

varosi_kozgyules21_gs

Nem egységes az MSZP-n belül Botka László megítélése, a szegedi polgármester múlt heti ultimátuma, illetve külföldi útja is ellenérzéseket vált ki több szocialista politikusból.

Nem aratott osztatlan sikert a baloldali pártoknál Botka László múlt heti nyilatkozata – közölte az Index.hu hétfőn. A politikus két lehetőséget adott a baloldalnak: vagy támogatják a pártok, hogy ő legyen a miniszterelnök-jelölt, vagy találnak egy másik támogatható vezetőt gyorsan, különben nélküle kell végigcsinálni a 2018-as kampányt. Ez a lépés, illetve a még decemberben szabott feltételek együttesen nem kevés kritikát szültek a szocialista párton belül Botka László felé, és hiába bizosította a polgármestert korábban támogatásáról az MSZP, a Magyar Nemzet szerint a szocialista párton belül sokan teljesíthetetlennek tartják a feltételeit és konkrétumokat várnak a szegedi polgármestertől. Az ultimátumot tartalmazó nyilatkozatot követően ismét kritika fogalmazódott meg az MSZP-n belül Botkával szemben.

„Botka László jelöltségéért nem nagyon vagyok oda” – nyilatkozott Szanyi Tibor EP-képviselő az ügyben a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. Arról, hogy alkalmasnak tartja-e a szegedi polgármestert a posztra, azt mondta, sok mindenki alkalmas miniszterelnök-jelöltnek, különösen akkor, ha látjuk, mi a párt programja. Szanyi arról is beszélt, az MSZP-nek ahelyett, hogy „százalékokat pakolgat képzeletbeli kockás papírra”, meg kellene erősödnie, és később koalíciós partnert keresnie.

Az Index.hu szerint az MSZP egyik vezetője a háttérben például azért szidta Botkát, mert szerinte nem kellett volna kényszerhelyzetbe hoznia mindenkit egy ilyen ultimátummal. Egy másik vezető azt kritizálta, hogy Botka a nyilatkozatában kizárta az előválasztást, holott az MSZP-elnökség elkötelezte magát emellett, ráadásul Botka is nagy élharcosa volt korábban az intézménynek.

Ellenérzéseket váltott ki a szegedi polgármester külföldi útja is, Botka László az Indexnek úgy nyilatkozott: “Most ünnepeljük a feleségemmel a házassági évfordulónkat, fél évvel korábban lekötöttünk egy utat.” A szocialista párt vezetésével a jövő heti elnökségi ülésen kíván tárgyalni. Az MSZP elnökségének jövő héten arról kell döntenie, elfogadja-e Botka László feltételeit, és támogatja-e miniszterelnök-jelöltnek – hívja fel a figyelmet az Index. Itt azonban nem ér véget a folyamat, ugyanis a DK-nak is döntenie kell Botka személyéről, ami azért jelentős kérdés, mert a szegedi polgármester korábban lényegében azt üzente, hogy csak Gyurcsány Ferenc nélküli közös listát tud elképzelni.

30 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  30. okosabbnálam
  2017. január 10., kedd, 17:41
  Válaszolok

  29. anker feri
  Én olyan ferivel, aki néha elemér nem állok szóba, még kiderül, hogy Terry és Black! 🙂
  Amúgy ami nem létezik, miért frusztrál téged?
  Mi az a “managere”? Az olyan mint az anker? Semmi értelme, de mégis ír? Vagy inkább sír?

 • '>
  29. anker feri
  2017. január 10., kedd, 17:05
  Válaszolok

  válasz a fröcsögő köcsög okosabbn..nak:
  mióta vagy te az MTA ll. osztályának tagja? Inkább burkolattisztító managere!Bár az is lehet,hogy a Szegedma lektora?Mérhetetlen tudásod és intelligenciád predesztinál a nem létező un. balodal protektorának. Szánalmas…

 • '>
  28. okosabbnálam
  2017. január 10., kedd, 10:54
  Válaszolok

  27.anker elemér

  Legalább magyarul tudnál, te tuskó! Fogadjunk azt sem tudod, hogyan hívták a mauzóleumot tegnap?! 🙂

 • '>
  27. anker elemér
  2017. január 10., kedd, 10:23
  Válaszolok

  Lehet a Yeti mauzoleumát tervezgetni, mb. le bonylítója okosabbnálam és mindenkinél nevű trollunk.

 • '>
  26. szegedi
  2017. január 10., kedd, 07:44
  Válaszolok

  25. Meg Ujhelyié is?

 • '>
  25. okosabbnálam
  2017. január 9., hétfő, 21:42
  Válaszolok

  21. mátrai
  Nem nyaralója van, övé a Mátra! Nem tudtad?!

 • '>
  24. no more bontás
  2017. január 9., hétfő, 20:28
  Válaszolok

  Már kezdene örülni az ember hogy Városunk megszabadul ettől a szerencsétlentől erre kiderül hogy blöff volt az egész ):

 • '>
  23. különbség
  2017. január 9., hétfő, 20:26
  Válaszolok

  18. Csuzicsúzli!
  A “Luxusbaloldal” legalább “elhúzódik” a trópusokra!
  A “Luxusjobboldal” meg innen, a Dunántúlról hergeli a “jó népet”!

 • '>
  22. Ebgondolat
  2017. január 9., hétfő, 20:16
  Válaszolok

  16-20.
  Akár 30 név alatt is firkálhatsz, de akkor is csak egy szerencsétlennek számítasz!

 • '>
  21. mátrai
  2017. január 9., hétfő, 20:08
  Válaszolok

  Botka Lászlónak van a Mátrában egy, de mások szerint kettő puccos nyaralója is. Saját bevallása szerint egyik kedvelt időtöltése, hogy kosárkával a karján járva az erdőt gombát gyűjtöget. Ezért biztosan ismeri a mondást, hogy “Szar mellett nő a legjobb gomba”. Valahogy ez jutott eszembe az MSZP-ről és az önkéntes miniszterelnök jelöltségéről.