Berágott a baloldal a külföldről üzengető Botkára

2017. január 9., hétfő • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Gémes Sándor

varosi_kozgyules21_gs

Nem egységes az MSZP-n belül Botka László megítélése, a szegedi polgármester múlt heti ultimátuma, illetve külföldi útja is ellenérzéseket vált ki több szocialista politikusból.

Nem aratott osztatlan sikert a baloldali pártoknál Botka László múlt heti nyilatkozata – közölte az Index.hu hétfőn. A politikus két lehetőséget adott a baloldalnak: vagy támogatják a pártok, hogy ő legyen a miniszterelnök-jelölt, vagy találnak egy másik támogatható vezetőt gyorsan, különben nélküle kell végigcsinálni a 2018-as kampányt. Ez a lépés, illetve a még decemberben szabott feltételek együttesen nem kevés kritikát szültek a szocialista párton belül Botka László felé, és hiába bizosította a polgármestert korábban támogatásáról az MSZP, a Magyar Nemzet szerint a szocialista párton belül sokan teljesíthetetlennek tartják a feltételeit és konkrétumokat várnak a szegedi polgármestertől. Az ultimátumot tartalmazó nyilatkozatot követően ismét kritika fogalmazódott meg az MSZP-n belül Botkával szemben.

„Botka László jelöltségéért nem nagyon vagyok oda” – nyilatkozott Szanyi Tibor EP-képviselő az ügyben a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. Arról, hogy alkalmasnak tartja-e a szegedi polgármestert a posztra, azt mondta, sok mindenki alkalmas miniszterelnök-jelöltnek, különösen akkor, ha látjuk, mi a párt programja. Szanyi arról is beszélt, az MSZP-nek ahelyett, hogy „százalékokat pakolgat képzeletbeli kockás papírra”, meg kellene erősödnie, és később koalíciós partnert keresnie.

Az Index.hu szerint az MSZP egyik vezetője a háttérben például azért szidta Botkát, mert szerinte nem kellett volna kényszerhelyzetbe hoznia mindenkit egy ilyen ultimátummal. Egy másik vezető azt kritizálta, hogy Botka a nyilatkozatában kizárta az előválasztást, holott az MSZP-elnökség elkötelezte magát emellett, ráadásul Botka is nagy élharcosa volt korábban az intézménynek.

Ellenérzéseket váltott ki a szegedi polgármester külföldi útja is, Botka László az Indexnek úgy nyilatkozott: “Most ünnepeljük a feleségemmel a házassági évfordulónkat, fél évvel korábban lekötöttünk egy utat.” A szocialista párt vezetésével a jövő heti elnökségi ülésen kíván tárgyalni. Az MSZP elnökségének jövő héten arról kell döntenie, elfogadja-e Botka László feltételeit, és támogatja-e miniszterelnök-jelöltnek – hívja fel a figyelmet az Index. Itt azonban nem ér véget a folyamat, ugyanis a DK-nak is döntenie kell Botka személyéről, ami azért jelentős kérdés, mert a szegedi polgármester korábban lényegében azt üzente, hogy csak Gyurcsány Ferenc nélküli közös listát tud elképzelni.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 30 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.145.123.86 IP címről szól hozzá.

 • 10. NP hozzászólt ekkor: 2017. január 9., hétfő, 16:40
  Válaszolok

  2farkú

  “Látom magam előtt Szeged polgármesterét, ahogy valamelyik luxus nyaralóhelyen,…” – csak a távolból nézi Rogán Tonyót amint helikopterével leszáll Pénztáros Lőrinc yachtjára….

 • 9. tőlem hozzászólt ekkor: 2017. január 9., hétfő, 16:40
 • 8. 2farkú hozzászólt ekkor: 2017. január 9., hétfő, 16:29
  Válaszolok

  Látom magam előtt Szeged polgármesterét, ahogy valamelyik luxus nyaralóhelyen, két napozóágyat összetolva sütteti magát, koktélokat szürcsölgetve. Miközben azon töri pirosra sült fejét, hogy ha nem jön össze az önjelölt miniszterelnök jelöltség, akkor mi legyen. Hazajön, elmeséli a 10 ezer szegedi nyugdíjának, milyen szar volt a fehér fövenyen minden nap királyrákot enni, és mennyivel jobb lett volna itthon velük egy támogatott nyugdíjas klubban, csirkefarhátat szopogatva énekelni velük, a “Vörös Csepel” indulót.

 • 7. Csilla hozzászólt ekkor: 2017. január 9., hétfő, 16:23
  Válaszolok

  Talán ebből a szituációból is látszik, hogy ez az ember beteg, illetve nem normális. Elszomorító, hogy egy ilyen nulla kaliberű ember tarthatja markában Szeged városát.

 • 6. szegedi hozzászólt ekkor: 2017. január 9., hétfő, 16:21
  Válaszolok

  Botka polgármesteri teljesítménye közel 15 év alatt nem túl meggyőző. A közterek kiglancolása, vagy az autópálya leérése akkor is megtörtént volna, ha Csurka vagy Thürmer a polgármester. Személyéhez kötethő városvezetői pluszteljesítmény (hacsak hatalmon maradását nem tekintjük annak) igazán nincs. Ebből fakadóan miniszterelnök jelöltnek, ne adj Isten, miniszterelnöknek is gyengécske.

 • 5. pék hozzászólt ekkor: 2017. január 9., hétfő, 16:10
  Válaszolok

  Botka miniszterelnök jelöltnek kérte fel magát, igaz az MSZP-ben hallani sem akarnak róla, de őt ez láthatóan nem zavarja. Inkább elment a szokásos luxus téli nyaralására, és onnan üzenget vissza, hogy mikor tud leülni tárgyalni a saját ötletéről :)

 • 4. malteros hozzászólt ekkor: 2017. január 9., hétfő, 16:08
  Válaszolok

  Tragikomikus amit ezek a baloldalnak nevezett luxus szocik művelnek.

 • 3. NP hozzászólt ekkor: 2017. január 9., hétfő, 15:25
  Válaszolok

  Igazság

  Külföldön csak yahtozik, vagy ibizázik.

 • 2. Igazság hozzászólt ekkor: 2017. január 9., hétfő, 15:08
  Válaszolok

  Tisztességes magyar politikus itthon helikopterezik.

 • 1. mert csak hozzászólt ekkor: 2017. január 9., hétfő, 14:57
  Válaszolok

  Mielőtt bárki megvádolhatna “tereléssel”, “főmegmondók” követésével, ennek a cikknek a “születése” legalább annyira előre látható volt mint a keddi “kávéfőző ügy” után a mai!
  Annyi a változás, hogy az egyszemélyes külföldi baloldal (Szanyi) mellett most már nem egy MSZP vezetőségi tag nyilatkozik név nélkül, hanem kettő!?
  Feltételezem, Oláh Jani (nem sértő szándékkal!) ennél “többre” gondolt, mikor a jobb oldali értékek képviseletéről és tovább viteléről beszélt!?

Ugrás az oldal tetejére