A jövő héten egyeztet az MSZP elnöksége Botka Lászlóval

botka_beszamolo018kf

Politikai menetrendről egyeztet az MSZP országos elnöksége a jövő héten Botka Lászlóval, és ha megállapodás születik, a szocialisták szegedi polgármesterüket ajánlhatják közös miniszterelnök-jelöltnek a baloldali pártok számára a 2018-as országgyűlési választásra – közölte Molnár Gyula hétfőn az elnökség ülése után az MTI-vel.

A szocialista párt elnöke hangsúlyozta, hogy kitartanak az előválasztás mellett és megerősítette azt is, hogy támogatják Majtényi László köztársaságielnök-jelöltségét. Emlékeztetett: már korábban üdvözölték, hogy Botka László egy lapinterjúban jelezte, adott esetben vállalná a miniszterelnök-jelöltséget. Molnár Gyula szerint Botka László feltételei: a közös lista, a közös jelöltek, a karakteres baloldali program, mind-mind egybecseng azzal, amit az MSZP nyáron megválasztott új vezetése az elmúlt fél évben képviselt.

Az ellenzéki politikus közölte, az elnökség ülésén megerősítették, kitartanak az előválasztás mellett. A szocialista párt és Botka László érdeke is az, hogy legyen előválasztás, különös tekintettel arra, hogy ha több jelölt van miniszterelnöknek – indokolt. Elmondta, az elnökségtől megbízást kapott arra, hogy készítsen politikai forgatókönyvet és menetrendet, amelyet Botka Lászlóval a jövő héten egyeztetnek.

Botka László december végén a 168 Óra című hetilapnak adott interjúban beszélt arról, hogy vállalná a miniszterelnök-jelöltséget. A politikus közös ellenzéki listát akar, azt, hogy az egyéni jelöltek kiválasztásánál ne a párthoz tartozás, hanem a szavazatszerzési képesség számítson, és szerinte megállapodást kell kötni az új baloldali politikáról is. Az Index hírportálnak január elején arról beszélt, hogy klasszikus előválasztás helyett országossá tenné a Szegeden működő rendszert, ahol a körzetekben rendszeresen mérik a potenciális jelöltek népszerűségét.

Molnár Gyula az MTI-nek beszámolt arról is, hogy az elnökség támogatja Majtényi László korábbi ombudsman, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke államfőjelöltségét. Hozzátette: a jelöltről a választmány is állást foglal. A két testület várhatóan együtt kéri fel a parlamenti frakciót, hogy a képviselők aláírásukkal támogassák Majtényi László jelöltségét – ismertette.

Közölte azt is: az elnökség felhatalmazta, hogy a kampány és a következő néhány hónap együttműködésének részleteiről tárgyaljon Majtényi Lászlóval, akit az Elnököt a köztársaságnak! csoport nevezett meg államfőjelöltjeként január elején.

6 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  6. Hozzádott érték
  2017. január 10., kedd, 16:49
  Válaszolok

  4. “a győzelem esélye 80%”
  Köszönöm hogy megnevettettél. 🙂
  2014 tavaszán is ezt jósoltad és majdnem be is jött az ellenfélnek.

 • '>
  5. NP
  2017. január 10., kedd, 14:45
  Válaszolok

  Igazság

  Az első rész tűpontos helyzetértékelés, a második rész egy lehetséges történéssor.
  Gratulálok.

 • '>
  4. Igazság
  2017. január 10., kedd, 11:44
  Válaszolok

  Az MSZP a mostani állapotában olyan mint a szegedi Fidesz. Nem merik bevállalni Botkát aki gatyába rázná a pártot mert a győzelem esélye 80% viszont a mostani léhűtő társaság biztosan menne a levesbe még az idén. Mennyivel jobb a langyos vízben kavarni… Úgyhogy előre látni hogy Botka minimális kéréseit sem bírják vagy akarják teljesíteni. Botka ezek után majd elmondhatja hogy ő mindent megtett, nem kellett, úgyhogy ő köszöni szépen és Szegeden majd független és szabad emberként indul a választáson. Ezzel a helyi Fidesz utolsó reménye is elszáll, Botka pedig megszabadul a mostanra terhes MSZP szimbólumtól, mellé állhat egy sor új támogató, függetlenek, nem tolvaj fideszesek, nem vak hanem gerinces jobboldali polgárok.

 • '>
  3. Dörzsöltelvtárs
  2017. január 10., kedd, 08:30
  Válaszolok

  Botka vadul és türelmetlenül, megnyomta a kapucsengőt, azután elszaladt.
  A feltételei arról szólnak hogy a balliberális kudarc esetén másokat hibáztathasson. 22 éve ezt csinálja.

 • '>
  2. Botka kamu
  2017. január 10., kedd, 01:00
  Válaszolok

  .. menetrendről egyeztet az MSZP országos elnöksége a jövő héten Botka Lászlóval..
  A szegedit is jól elcseszték az szdszes alvezérével.

 • '>
  1. Vasas
  2017. január 9., hétfő, 23:42
  Válaszolok

  Majtényi, Botka. Lúzerek, akik a rajtra is alkalmatlanok.