A férfi-női kapcsolatok elevenedtek meg Algyőn a dzsessz tolmácsolásában + FOTÓK

2017. január 9., hétfő • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Kovács Ferenc

ujevi_koncert008kfÉvekre visszanyúló hagyomány Algyőn, hogy az új év első napjaiban koncertre hívják a zene szerelmeseit, hogy minden alkalommal más stílussal örvendeztessék meg őket. A Faluház színpadán szombaton egy olyan páros elevenítette meg a férfi-női viszonyokat a dzsessz tolmácsolásával, kiknek tanár-diák kapcsolatuk a közös zenélésig vezetett.

Nagy Lili dzsesszénekes és Blaho Attila dzsesszzongorista a zenei stílus klasszikusaival örvendezették meg az Algyői Faluház és Könyvtár közönségét szombaton. Együtt olyan tematikus estét állítottak össze az amerikai dzsesszirodalomból, melynek témája a férfi-női kapcsolatok voltak – tudtuk meg Gál Boglárka művelődésszervezőtől. Az érdeklődők a zene erejével a megismerkedéstől egészen a szerelem fellobbanásáig végigkövethették egy képzeletbeli páros életének legszebb momentumait.

Az előadók néhány kevésbé ismert dzsessznótát is becsempésztek a repertoárba, a közönség láthatóan így is élvezte a Benedek Áron trombitaművésszel kiegészült estét. Akik járatosak a zenei stílusban, bizonyára tudják, hogy a hódmezővásárhelyi Nagy Lili a Sándorfalvi Alapfokú művészeti iskola könnyűzenei táborában találkozott Blaho Attilával, így lett később mentora. A tehetséges fiatal lány többek között a világot bejárt zongoristának köszönheti sikeres felvételijét a Kodolányi János Főiskolára. A tanár-diák kapcsolatból később munkakapcsolat lett, szívesen adnak együtt koncertet.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig egy hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.159.73.215 IP címről szól hozzá.

  • 1. Annamária hozzászólt ekkor: 2017. január 9., hétfő, 16:21
    Válaszolok

    elég foghíjasak voltak a széksorok, de nekünk akik ott voltak remek élmény volt a produkció

Ugrás az oldal tetejére