A férfi-női kapcsolatok elevenedtek meg Algyőn a dzsessz tolmácsolásában + FOTÓK

ujevi_koncert008kfÉvekre visszanyúló hagyomány Algyőn, hogy az új év első napjaiban koncertre hívják a zene szerelmeseit, hogy minden alkalommal más stílussal örvendeztessék meg őket. A Faluház színpadán szombaton egy olyan páros elevenítette meg a férfi-női viszonyokat a dzsessz tolmácsolásával, kiknek tanár-diák kapcsolatuk a közös zenélésig vezetett.

Nagy Lili dzsesszénekes és Blaho Attila dzsesszzongorista a zenei stílus klasszikusaival örvendezették meg az Algyői Faluház és Könyvtár közönségét szombaton. Együtt olyan tematikus estét állítottak össze az amerikai dzsesszirodalomból, melynek témája a férfi-női kapcsolatok voltak – tudtuk meg Gál Boglárka művelődésszervezőtől. Az érdeklődők a zene erejével a megismerkedéstől egészen a szerelem fellobbanásáig végigkövethették egy képzeletbeli páros életének legszebb momentumait.

Az előadók néhány kevésbé ismert dzsessznótát is becsempésztek a repertoárba, a közönség láthatóan így is élvezte a Benedek Áron trombitaművésszel kiegészült estét. Akik járatosak a zenei stílusban, bizonyára tudják, hogy a hódmezővásárhelyi Nagy Lili a Sándorfalvi Alapfokú művészeti iskola könnyűzenei táborában találkozott Blaho Attilával, így lett később mentora. A tehetséges fiatal lány többek között a világot bejárt zongoristának köszönheti sikeres felvételijét a Kodolányi János Főiskolára. A tanár-diák kapcsolatból később munkakapcsolat lett, szívesen adnak együtt koncertet.

1 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

  • '>
    1. Annamária
    2017. január 9., hétfő, 16:21
    Válaszolok

    elég foghíjasak voltak a széksorok, de nekünk akik ott voltak remek élmény volt a produkció