Cikk archívum 2017.

Határidőre leadták bevallásukat az országgyűlési képviselők

2017. január 31., kedd · Egy hozzászólás

Valamennyi országgyűlési képviselő és nemzetiségi szószóló leadta a január 31-i határidőre saját és vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársának, gyermekeinek vagyonnyilatkozatát – közölte Vejkey Imre, az Országgyűlés mentelmi bizottságának kereszténydemokrata elnöke kedd este az MTI-vel. Tovább »

Tarlós továbbra is a 4-es metróról szóló OLAF-jelentés nyilvánosságra hozatalát szorgalmazza

2017. január 31., kedd · Hozzászólok

Tarlós István továbbra is az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 4-es metró beruházásáról szóló jelentésének nyilvánosságra hozatalát szorgalmazza; a főpolgármester kedden az Inforádió Aréna című műsorában elmondta, nem érti, hogy miért folyik vita erről, és miért nem teszi közzé azt az OLAF. Tovább »

Rontja a diákok teljesítményét és magabiztosságát az iskolai kegyetlenkedés

2017. január 31., kedd · Hozzászólok

Csökkenti a tanulók tanulmányi teljesítményét és magabiztosságát, saját képességeikbe vetett hitét a hosszan tartó vagy erősödő iskolai zaklatás egy új tanulmány szerint. Tovább »

Útonálló drón és forgó hordó is lesz idén a robotautók versenyén

2017. január 31., kedd · Hozzászólok

Idén is megrendezik a RobonAUT elnevezésű versenyt február 11-én a Budapesti Műszaki Egyetemen (BME), ahol a robotautóknak idén újdonságként egy útonálló drónnal és egy forgó hordóval is meg kell majd “küzdeniük”. Tovább »

Szerdai programajánló: Krízisregény a kertvárosból, A Nagy Fal

2017. január 31., kedd · Hozzászólok

hangoskonyvtar12kf

Hidas Judit könyvét mutatják be a Somogyi hangoskönyvtárában, az SZTE EHÖK pedig moziba látogat. Tovább »

Vasutasok Szakszervezete: 3 év alatt 30 százalék béremelés az egyezség szerint

2017. január 31., kedd · Hozzászólok

vasut06_gs

Három év alatt összesen 30 százalék béremelést kapnak a vasutasok, amennyiben a kormány jóváhagyja a cégvezetés és a szakszervezetek kedden késő délután elfogadott egyezségét – közölte a Vasutasok Szakszervezete (VSZ), amely leszögezi: a munkavállalói oldal ennél alacsonyabb mértéket nem fogad el. Tovább »

Egyre több kkv keres felső kategóriás irodát egy felmérés szerint

2017. január 31., kedd · Hozzászólok

A stabil vagy növekvő üzletmenetű hazai kis- és középvállalkozások (kkv) egyre nagyobb arányban keresnek felsőbb kategóriás irodákat, a kínálat növekedése mögött is részben ezek kiszolgálása áll – derül ki az Irodatérkép friss vállalati felméréséből. Tovább »

Vigyázat, tükörjég! – Több járásra másodfokú riasztást adtak ki az ónos eső miatt

2017. január 31., kedd · Egy hozzászólás

Ónos esõ Nagykanizsán

Az ónos eső veszélye miatt több megye járásaira másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden délután. Az érintett területeken a következő órákban tartós ónos esőre kell készülni. Késő délután további járásokban és a fővárosban is másodfokúra emelték a riasztást. Tovább »

Hivatalos látogatásra Mexikóba és Panamába utazik Kövér László

2017. január 31., kedd · 2 hozzászólás

Kövér László

Kövér László csütörtökön Mexikóba, majd Panamába utazik. Az Országgyűlés elnöke a látogatással Pablo Escudero Moráles, a mexikói szenátus elnöke és Rubén de León Sánchez, a panamai Nemzetgyűlés elnöke meghívásának tesz eleget – tájékoztatta az Országgyűlés sajtóirodája kedden az MTI-t. Tovább »

Brexit – Megkezdték a kilépési folyamat elindításához szükséges parlamenti határozat vitáját

2017. január 31., kedd · Hozzászólok

Megkezdődött kedden a londoni parlament alsóházában annak a kormányzati határozattervezetnek a vitája, amelynek elfogadása a brit legfelsőbb bíróság januári döntése alapján szükséges ahhoz, hogy hivatalosan elindítsák a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamatot. Tovább »

Következő oldal »