Cikk archívum 2017.

Csökken a gázolaj ára

2017. január 16., hétfő · Hozzászólok

Csökkenti bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változik – értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn. Tovább »

Zebrák között és metsző fagyban – fehér gólyáink mintegy 8.000 km-es vonalon szétszóródva, három kontinensen telelnek

2017. január 16., hétfő · Hozzászólok

feher_golya_teleles_orban_zoltan

A 2016/2017-es telelési időszak már eddig is sok érdekes adattal szolgált jeladós fehér gólyáink életéről. Miközben néhány kockázatot vállaló madár velünk együtt, itthon fagyoskodik a régen látott hidegben, többségük a szokott módon Afrika középső régiójában, elsősorban Csádban és Szudánban telel. Két jeladós gólyánk azonban kétszer ilyen messze, a Dél-Afrikai Köztársaságig repült, ami légvonalban is több mint 8000 km-es oda utat jelent! Tovább »

Párizsi táncos kaland a hazai mozikban + VIDEÓ

2017. január 16., hétfő · Hozzászólok

Balerina_B1_6V_NagyJanuár 19-én érkezik a hazai mozikba Félicie, kinek legnagyobb vágya, hogy a párizsi opera prímabalerinája legyen. Tovább »

Berlin visszafogottan reagált Donald Trump bírálatára

2017. január 16., hétfő · Hozzászólok

German Chancellor Merkel waits for arrival of Bulgarian Prime Minister Borissov at Chancellery in Berlin

Visszafogottan reagált a német kormány hétfőn Donald Trump megválasztott amerikai elnöknek a The Times című brit és a Bild című német lapban megjelent interjújára, amelyben élesen bírálta Angela Merkel kancellárt és 35 százalékos vámmal fenyegette meg a német autógyártókat. Tovább »

Nincs egyetértés a vagyonnyilatkozatok ügyében a kormányoldal és az ellenzék között

2017. január 16., hétfő · Hozzászólok

Áder János

Az Országgyűlés ellenzéki frakciói mind szükségesnek tartják a politikusi vagyonnyilatkozat-tételi rend megváltoztatását, a Fidesz azonban úgy látja: a magyar rendszer az egyik legszigorúbb Európában, amelynek megváltoztatására az ellenzékiek nem tettek le jó javaslatot. Tovább »

Kulturális piacon csemegézhetünk a művelődési intézmények programjaiból

2017. január 16., hétfő · 2 hozzászólás

varosi_kulturalis_piac_sajttaj001kf

Hagyományteremtő szándékkal élesztik újjá a ’90-es években nagy sikerű rendezvényt. Az Agóra délutánján bemutatkoznak a szegedi művelődési házak, színházak, civil egyesületek is. Tovább »

Bakondi: permanens a nyomás a magyar-szerb határon

2017. január 16., hétfő · Hozzászólok

Kontrát Károly; Bakondi György

A múlt év adatai azt mutatják, hogy 2015-höz képest alacsonyabb, de permanens nyomás alatt állt a magyar-szerb határszakasz – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

FM: eredményesen zárult a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2017. január 16., hétfő · Hozzászólok

Jelentősen javultak a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés eredményei tavaly a megelőző évekhez viszonyítva – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) hétfőn az MTI-vel. Tovább »

Kosárlabda: a Hepp-kupa négyes döntője a tét a Kosársuli nyíregyházi vendégjátékán

2017. január 16., hétfő · Hozzászólok

kosarsuli47

Újabb nehéz mérkőzés előtt áll a Vásárhelyi Kosársuli, Utasi Gábor csapata épp hogy kipihente a Tiszaújváros elleni, pénteki utolsó percekben megnyert rangadó fáradalmait, kedden már a Hepp-kupa négyes döntőért játszik Nyíregyházán. Tovább »

A Gál Ferenc Főiskola veszi át a gyulai egészségügyi felsőfokú képzést

2017. január 16., hétfő · Egy hozzászólás

sztetoszkop_orvos_egeszsegugy

A Szent István Egyetem helyett a katolikus Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott Gál Ferenc Főiskola működteti februártól a gyulai egészségügyi és szociális felsőfokú képzést – jelent meg a kormányhatározat a Magyar Közlönyben. Tovább »

Következő oldal »