Cikk archívum 2017.

Hétvégi programajánló: Múzeumok éjszakája, Drum Street Trio

2017. június 23., péntek · Hozzászólok

01_mora-ferenc-muzeum

Piacra vár a Mátyás tér, programok sokaságával készül a Múzeumok éjszakájára a Somogyi-könyvtár, a REÖK, a Móra Ferenc Múzeum, illetve az SZTE Füvészkert, a jazz és swing kerül a középpontba a Millenniumi Kávéházban, a Grand Café Várkert pedig két bulival is készül a hétvégére. Tovább »

Vízhiányos időszak megállapítását kezdeményezte az Agrárkamara

2017. június 23., péntek · Hozzászólok

A biztonságos élelmiszertermelés fenntartása érdekében vízhiányos időszak megállapítását kezdeményezte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – június 1-jétől visszavonásig – Pintér Sándor belügyminiszternél. Ha a tárcavezető elfogadja a kamara javaslatát, akkor a gazdálkodóknak az adott időtartamban nem kell vízkészlet-járulékot fizetniük az öntözéshez, halgazdálkodáshoz és rizstermeléshez használt víz után. Tovább »

Németh Zsolt: nagy öröm, hogy újból fejlődésnek indulhatnak a magyar-horvát kapcsolatok

2017. június 23., péntek · Hozzászólok

Nagy öröm, hogy újból fejlődésnek indulhatnak a magyar-horvát kétoldalú kapcsolatok – jelentette ki az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke pénteken Budapesten. Tovább »

Talán egy 10. bolygó kering a Nap körül a Naprendszer Plutón túli részén

2017. június 23., péntek · Hozzászólok

Bolygóméretű objektum keringhet a Nap körül a Naprendszer Plutón túli jeges régiójában: ez lehet a Naprendszer 10. bolygója. Tovább »

Szeged, a szemorvosok fellegvára + FOTÓK

2017. június 23., péntek · Hozzászólok

szemesz_konferencia004kf

Háromnapos kongresszusát tartja a napokban a Magyar Szemorvos Társaság Szegeden. A József Attila Tanulmányi és Információs Központban megszervezett eseményen az ország minden tájáról 650 fő vesz részt. Tovább »

Nőtt az áramfogyasztás, de nem dőlt meg a csúcs a hőségben

2017. június 23., péntek · Hozzászólok

Idén nyáron eddig csütörtökön volt a legnagyobb az ország áramszükséglete, de áramterhelési csúcs nem dőlt meg – közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az MTI megkeresésére pénteken. Tovább »

Ne váljunk az elalvás áldozatává + FOTÓK

2017. június 23., péntek · Hozzászólok

elalvasos_balesetek_megelozese003kf

A nyári időszakban megnövekszik az elalvásos balesetek száma – erre hívta fel a figyelmet a rendőrség pénteken, az 5-ös főúton.

Az extrém hőség azon túl, hogy megviseli az emberi szervezetet, a közlekedést is jelentősen befolyásolja. Nyáron bizonyítottan több az olyan baleset, amit fáradtságból fakadó elalvás okoz, ezért a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a Rotary Club Szeged Dómmal közösen közlekedésbiztonsági akciót tartott pénteken, az 5-ös számú főút Szegedről kivezető szakaszán, az autópálya felhajtó előtt.

Vad Róbert, a bizottság titkára portálunknak elmondta, célként a közlekedés résztvevőinek minél szélesebb körű tájékoztatását tűzték ki. Az autóvezetők figyelmét felhívták arra, hogy ha fáradtak, álljanak meg pár percre és frissítőként igyanak kávét, hideg ásványvizet, energiaitalt. Utóbbit a rendőrség kínálta is a sofőröknek.

A rendőr őrnagy még ismertette, a balesetek mintegy 2 százaléka történik elalvás következtében. Mivel azt szeretnék elérni, hogy egy karambol se legyen, ezért még inkább odafigyelnek a közlekedőkre. A közeljövőben ismét tartanak hasonló akciót az úton lévőknek.

Vádat emeltek a muszlimok közé hajtó angol merénylő ellen

2017. június 23., péntek · Hozzászólok

Vádat emeltek pénteken az ellen az angol férfi ellen, aki a hét elején furgonjával egy londoni mecset tagjai közé hajtott. A merényletben egy ember meghalt, kilenc sérültet kórházba szállítottak. Tovább »

Orbán: az EU-csúcs ülésének legnagyobb eredménye az unió védelmi dimenziójának erősítése (FRISSÍTVE)

2017. június 23., péntek · Hozzászólok

Havasi Bertalan; Orbán Viktor

Az Európai Unió védelmi dimenziójának erősítése az uniós vezetők brüsszeli csúcstalálkozójának legnagyobb eredménye, az ülésen teljes egyetértés volt, minden tagállam részt kíván venni a kialakuló rendszerben – közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a tanácskozást követően. Tovább »

Szijjártó: már több, mint 50 ember halt meg az idén terrortámadásokban Európában

2017. június 23., péntek · Hozzászólok

A bevándorlással kapcsolatban továbbra sincs megállapodás, Európa továbbra sem hajlandó elkötelezni magát a bevándorlási hullám megállítása mellett – mondta a külgazdasági és külügyminiszter. Tovább »

Következő oldal »