Cikk archívum 2017.

Kézilabda: innentől nem vesztene pontot az SZKKSE

2017. március 24., péntek · Hozzászólok

szkkse_kecskemet29_gs

Visszavágott a Szegeden elszenvedett vereségért a bajnokságbeli legnagyobb riválisának a PC Trade Szeged KKSE, amely Kecskeméten nyert rangadót a legutóbbi fordulóban, ezzel életben tartva reményeit a bajnoki címet illetően. A csapat átlövője úgy véli, a koncentrációjuk volt a siker egyik kulcsa. Tovább »

Hátország: nem sikerült a bravúr a SZEAC-nak a Fradi ellen

2017. március 24., péntek · Hozzászólok

foci_labdarugas_labda_jatek_kf

Az L-IT-SZEAC NB I-ben szereplő gárdái a bajnokság 20. fordulójában, szombatról előre hozott mérkőzésen az ország legnépszerűbb egyesületének, a Ferencvárosnak az U14-es és U15-ös csapatát fogadták Mórahalmon, verőfényes tavaszi időben. Tovább »

Bem városáról nyílt kiállítás Szegeden a Lengyel-Magyar Barátság Napján + FOTÓK

2017. március 24., péntek · Hozzászólok

lengyel_magyar_baratsag_napja15_gs

Kiállítás nyílt Tarnów városáról a Millenniumi Kávéházban, amelyet az érdeklődők még pár napig megtekinthetnek a teremben. A magyar-lengyel sorsközösség a két nép verseiben is megjelenik. Tovább »

Meddig enged szigorából az unió a TTIP és a CETA kedvéért?

2017. március 24., péntek · Hozzászólok

ttipLátszólag megakadtak az USA és az EU közötti szabadkereskedelmi tárgyalások, a Kanada és az EU közötti egyezmény ezzel szemben virul – még néhány év, hogy az összes tagállam parlamentje is ratifikálta az egyezményt. Az ilyen egyezményeknek az USA-ban nincs jó híre, mert a tapasztalatok alapján rengeteg visszaélésre adtak okot a megállapodások, több millió dolláros károkat okozva ezzel a partnereknek. Ezek az egyezmények a nem vámjellegű kereskedelmet korlátozó akadályok lebontásáról szólnak, hanem arról, hogy a multik gond nélkül bejussanak más piacokra, s ők diktálják a feltételeket – állítja Fidrich Róbert, akivel a két egyezmény következményeiről beszélgettünk.
Tovább »

Labdarúgás: a hétvége teljes Csongrád megyei programja + TABELLÁK

2017. március 24., péntek · Hozzászólok

tiszasziget_csongrad21_gs

Teljes fordulót rendeznek a megyei I., II., III. és IV. osztályban, a részletes program cikkünkben! Tovább »

Soltész: Magyarország keresztényként szolgálja az emberiséget

2017. március 23., csütörtök · Hozzászólok

Henri Boulad egyiptomi jezsuita szerzetes a magyar állampolgárság felvételével bizonyítja, hogy a magyar kormány keresztényként szolgálja az emberiséget és védi a keresztény Európát – mondta Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Tovább »

Illegális bevándorlás – Elfogtak egy szír férfit Magyarországon, akit a német rendőrség keresett

2017. március 23., csütörtök · Hozzászólok

A német hatóság emberölés elkövetése miatt adott ki elfogatóparancsot az ellen a szír férfi ellen, akit Magyarországon vettek őrizetbe – olvasható a rendőrség honlapjára csütörtökön feltett közleményben. Tovább »

Tizenkét új felhőfajtát vettek fel a Nemzetközi Felhőatlaszba

2017. március 23., csütörtök · Hozzászólok

felho_mezo_videk_idojaras_meleg

Tizenkét új felhőfajtát – köztük a ritka hullámfelhőszerű zord felhőt – ismert el először hivatalos rendszerezésében a Nemzetközi Felhőatlasz, amely a 19. század óta a felhők azonosításának első számű kézikönyve – adta hírül a BBC News. Tovább »

Kosárlabda: szinte végig vezetett a címvédő otthonában, mégis kikapott a Szedeák

2017. március 23., csütörtök · Egy hozzászólás

szedeak_szolnok52_gs

Az utolsó negyedben nyolc ponton tartotta a címvédő a Szedeákot, hiába vezetett végig Nikola Lazic csapata, végül nem sikerült az újabb bravúr. Tovább »

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás

2017. március 23., csütörtök · Hozzászólok

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, amely október utolsó vasárnapjáig tart. Az órákat vasárnap hajnali 2 órakor 3 órára kell állítani, ezzel a módszerrel Magyarország 1980 óta spórol energiát. Tovább »

Következő oldal »