Második példány is készül a világ legnagyobb repülőgépéből

2016. augusztus 31., szerda · Hozzászólok

Második példány is készül a világ legnagyobb repülőgépéből, az Antonov AN-225-ösből, miután a gyártó megállapodást kötött a kínai Aerospace Industry Corporation of China (AICC) társasággal a gyártás újraindításáról. Tovább »

Olasz kormányfő: nem fogadhatunk be mindenkit, a jogtalanul érkező migránsokat kitoloncoljuk

2016. augusztus 31., szerda · Egy hozzászólás

Az emberéletek mentését nem adjuk fel, de vannak határok, nem fogadhatunk be mindenkit, ki kell toloncolni, akiknek erre nincsen ehhez joguk – hangoztatta Matteo Renzi olasz miniszterelnök az Angela Merkel német kancellárral tartott olasz-német kormánytalálkozót követő sajtótájékoztatón szerdán Maranellóban. Tovább »

Coface: a magyar vállalatok érték el a legnagyobb növekedést a régiós cégek között

2016. augusztus 31., szerda · 2 hozzászólás

A kelet-közép-európai régió ötszáz legnagyobb vállalata tavaly 593 milliárd euró bevételt ért el, ami 4,2 százalékkal nőtt éves összevetésben – derül ki a Coface nemzetközi hitelbiztosító legfrissebb elemzéséből. Magyarország a listán szereplő vállalatok száma (69) alapján a harmadik Lengyelország és Csehország mögött, de a magyar cégek számoltak be átlagosan a legmagasabb (13,8 százalékos) növekedésről a régióban. Tovább »

Szerbiában októbertől drágul az áram

2016. augusztus 31., szerda · Hozzászólok

Október elsejétől 3,8 százalékkal drágul az áram Szerbiában – erről döntött szerdán a szerb kormány. Tovább »

Ónodi-Szűcs: valóságos struktúraváltást szeretnénk elérni az egészségügyben

2016. augusztus 31., szerda · Hozzászólok

Valóságos struktúraváltás szeretnének elérni az egészségügyben, hiszen az elmúlt huszonöt évben ez nem történt meg – mondta az egészségügyért felelős államtitkár szerdán egy budapesti szakmai konferencián előadásában. Tovább »

Elbúcsúztatták a magyar határon szolgáló szlovák rendőröket

2016. augusztus 31., szerda · Hozzászólok

Balogh János

A szlovák rendőrök segítségével 509 illegális bevándorlónak Magyarországra való bejutását akadályozták meg a magyar hatóságok az elmúlt egy hónapban – mondta Balogh János, a Készenléti Rendőrség parancsnoka, az országos rendőrfőkapitány műveleti helyettese a 25 tagú szlovák kontingens szerdai búcsúztatásán. Tovább »

Emlékművet állítanak Újvidéken az 1944-1945-ös ártatlan áldozatok tiszteletére

2016. augusztus 31., szerda · Egy hozzászólás

Emlékművet állítanak az 1944-1945-ben ártatlanul kivégzett áldozatok tiszteletére Újvidéken – számolt be a hírről honlapján a szabadkai Pannon RTV szerdán. Tovább »

Németországban nemzetbiztonsági átvilágítás alá veszik a katonasághoz jelentkező embereket

2016. augusztus 31., szerda · Hozzászólok

Németországban a kormány szerdai ülésén törvénymódosító javaslatot fogadott el arról, hogy a szélsőséges iszlamisták beszivárgásának megelőzésére nemzetbiztonsági átvilágítás alá kell vonni a hadseregbe (Bundeswehr) jelentkező embereket. Tovább »

Kvótareferendum – Kósa: van közjogi következménye a népszavazásnak

2016. augusztus 31., szerda · Hozzászólok

Az október 2-ai kvótareferendum teljesen helyénvaló, fontos kérdésben kéri ki a választók véleményét, és komoly közjogi következménnyel jár – mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján arra reagálva, hogy Molnár Gyula, az MSZP elnöke feleslegesnek nevezte a népszavazást. Tovább »

Saját frakciót alakítana a magyarellenes Egyesült Románia Párt

2016. augusztus 31., szerda · Hozzászólok

Saját frakciót akar alakítani a bukaresti képviselőházban az őszi ülésszaktól kezdődően az Egyesült Románia Párt (PRU) – közölte szerdán a pártot vezető Bogdan Diaconu független képviselő. Tovább »

Következő oldal »