Labdarúgás: megszakadt a SZEOL pont nélküli sorozata + FOTÓK

2016. december 4., vasárnap • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Kovács Ferenc

szeol-dorog031kf

Egy pontot itthon tartott a Dorog ellen a SZEOL SC, amely sokat dolgozott az ikszért azt követően, hogy hátrányba került – ezzel hosszú idő pontot szerzett a szegedi együttes.

Hazai pályán is bemutatkozhatott a SZEOL SC új vezetőedzője, Lóczi István: a Tisza-partiak a nyíregyházi vereséget követően a hétközben az MTK-t verő újonc Dorogot fogadták a SZVSE-pályán. A szegediek mestere a múlt héten eltiltás miatt kimaradt labdarúgók közül Gajág Gergőt és Péter Antalt is a kispadon kezdette, a múlt heti kezdőhöz képest csupán a kiállított Lévai Norbert nem volt ott a csapatban a kezdő sípszónál.

A hatodik percben aztán máris változtatnia kellett a SZEOL trénerének, miután Kéri Tamás jelezte, nem tudja tovább folytatni a játékot, így Péter Antalt küldte pályára Lóczi István – ezzel a csereként beállt játékos lépett be centernek, míg Nikola Maksimovic kihúzódott a szélre. Éppen a vajdasági támadó ívelt középre nem sokkal később, de Schrammel Ádám fejese kevéssel elkerülte a dorogi kaput. A túloldalon Medgyes Zoltán akár többet is kihozhatott volna lehetőségéből, miután egy balról belőtt labdát követően egyedül maradt, de az oldalhálóba lőtt, majd ismét Maksimovic volt a főszereplő, de most lövését kellett védenie Szemerédi Norbertnek. Péter Antal lövése sem sokkal kerülte el a vendégek kapufáját – megvoltak a SZEOL lehetőségei a vezetés megszerzésére, de ehhez rendre hiányzott egy kicsi pontosság. Fél óra elteltével inkább a biztonságra törekedtek a csapatok, ekkor közel sem volt annyi helyzet, mind a játékrész addig eltelt ideje alatt: igaz, Vágó Levente fejese egy szépen felépített akció után szintén veszélyt jelentett a Dorog kapujára. Teljesen kiegyenlített meccs folyt az első félidőben, bár a SZEOL többet lőtt kapura, de a gól hiányzott a kék-feketék játékából.

A szünet után egy egészen másik Dorog jött ki a pályára: Kővári Róbert és Medgyes Zoltán is többször veszélyeztette Leindler Domonkos kapuját, de igazán nagy bravúrra nem volt szüksége a szegediek kapusának. Igaz, a legnagyobb lehetőséget ekkor a SZEOL hagyta ki: Maksimovic centerezésére Péter Antal érkezett, és bár előtte volt az üres kapu, nem tudta már fejjel a gólvonal mögé küldeni a labdát. A félidő közepén aztán megszerezte a vezetést a Dorog, egy szabadrúgásra érkezett a vendégek kapitánya, Berkó Ádám, aki mindenkinél magasabbra emelkedett, és a léc alá bólintotta a labdát, 0-1. A kapott gól azonban nem fogta meg a SZEOL-t, amely továbbra is oda tudott kerülni a Dorog kapuja elé, de nem sikerült bepréselni a labdát: végül egy távoli lövés hozott változást, tíz perccel a lefújás előtt Puskás Csaba távoli bombája jött le Szemerédi segítségével a keresztlécről, a lecsorgót pedig Schrammel Ádám pofozta közelről a kapuba, 1-1. Az utolsó tíz perc abszolút a szegedieké volt: a csereként beállt Stefan Tomisic és Németh László is megszerezhette volna akár a győzelmet is csapatának – a Dorog szögletét pedig Puskás vágta ki a gólvonalról, így végül lüktető meccset követően sikerült hátrányból felállni a SZEOL-nak, amelynek a végén még a győzelemre is volt esélye, de végül döntetlenre végzett a Doroggal.

A SZEOL SC ezzel kilenc meccs után szerzett gólt és pontot, legutóbb szeptember 14-én, Sopronban talált be az együttes, ám a mai meccsel megszakadt ez a sorozata, ez volt a szegediek szezonbeli második döntetlenje. Az idény azonban még nem ért véget: ezüstvasárnap még játszanak az NB II-es együttesek, ráadásul szegedi rangadót rendeznek jövő vasárnap, hiszen a Szeged 2011-Grosics Akadémiát fogadják a SZVSE-stadionban Grünvald Attiláék.

Szeged, SZVSE-stadion, 350 néző
2016. december 4., 13.00
SZEOL SC
Dorogi FC
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Böcskei Balázs •* Asszisztens: Kovács II. Gábor, Szvetnyik Bence.
1
-
1

Férfi labdarúgó NB II, 19. forduló:

SZEOL SC – Dorogi FC 1 – 1 (0-0)
Szeged, SZVSE-stadion, 350 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Kovács II. Gábor, Szvetnyik Bence).
SZEOL: Leindler – Ikonomu, Vágó, Rácz, Grünvald, Kéri (Péter, 6′), Búrány, Forró (Németh L., 78′), Schrammel, Puskás, Maksimovic (Tomisic, 70′). Vezetőedző: Lóczi István.
Dorog: Szemerédi – Grabant P., Csató, Füredi, Vígh, Berkó, Mészáros Á. (Kovács I., 75′), Grabant B., Bor, Kővári (Sitku, 67′), Medgyes (Szedlár, 90′). Vezetőedző: Németh Szabolcs.
Gól: Schrammel (80′) ill. Berkó (65′).
Sárga lap: Forró (33′), Schrammel (64′) ill. Mészáros Á. (69′), Bor (87′).

Lóczi István “Megleptek a vendégek a felállásukkal, ráadásul a korai, kényszerű csere is hátrányosan érintett minket. A második félidőben megérdemelten szerzett vezetést a Dorog, amelyben egy jó csapatot ismertünk meg. A végén még benne volt a győzelem is, ez sajnos nem sikerült, de érzésem szerint megérdemelt lett volna.”

Németh Szabolcs: “Győzni jöttünk Szegedre, így sajnáljuk, hogy ez nem sikerült. Úgy érzem, a hazaiak hozzáállásban múltak felül bennünket. Az eredményt és a játékunkat nem foghatjuk a hétközi Magyar Kupa mérkőzésre, hiszen egy teljesen másik csapat játszott ott, mint ma.”

Online közvetítésünk

VÉGE

90+2′
Ez a vége: egy pontot itthon tart a SZEOL SC, amely ezzel hosszú idő után pontot tud szerezni – akár a győzelem is benne volt Búrányék játékába, ez viszont a végén már nem jött össze.
90′
Medgyes helyére Szedlár áll be az utolsó percekre.
87′
Úh, ez meleg volt! Puskás a gólvonalról vágta ki a vendégek szögletét, roppant fontos mentés volt!
87′
Bor magyaráz egy dorogi szögletnél: ezt megunja Böcskei, és felmutatja a lapot.
szeol-dorog011kf
85′
Tomisic indult meg erőszakosan a balszélről, majd kapu felé tört, lövését blokkolták, majd Németh elé került a lecsorgó, aki azonban középre lőtt – nagy helyzet volt! Benne van a SZEOL-ban a fordítás is!
80′
GÓÓÓÓL! Egyenlít a SZEOL, megérdemelte ezt a szegedi együttes, Puskás távoli lövése a keresztlécről vágódik le, majd Schrammel még a vonalon kintről segíti be – a lényeg, hogy bent van, 1-1!
78′
Kihasználja utolsó cseréjét is Lóczi István: Forró Attila jön le, Németh László áll be az utolsó bő tíz percre.
76′
Sitkutól egy lövés kintről: lapos kísérletét magabiztosan fogja Leindler. Nincs még veszve semmi ezzel, mintegy negyed órája még van a SZEOL-nak arra, hogy legalább egy pontot itthon tartson – és az eddig látottak alapján ez nem is esélytelen.
szeol-dorog006kf
75′
Újabb vendég változtatás: a sárgás Mészárost Kovács István váltja a vendégeknél.
70′
Maksimovic helyére Tomisic áll be a SZEOL-ban.
69′
Mészáros dönti fel Pétert a felezőnél: övé az első vendég figyelmeztetés.
67′
Kővárit hívja le a vendégek mestere, akinek a helyét a rutinos Sitku Illés veszi át.
65′
Gól, vezet a Dorog! Az előbbi faultért járó szabadrúgás érkezik a hosszúra, ahol Berkó emelkedik a legmagasabbra, és a léc alá fejel, 0-1.
64′
Schrammel rántja le meginduló ellenfelét, ezért kap sárgát.
szeol-dorog018kf
63′
Medgyes fejese köt ki a kapu tetején: lüktető meccs, amelyet az első gól akár el is dönthet.
62′
Mi maradt ki! Maksimovic lépett ki a védője mellett, majd az alapvonalról centerezett, az üresen érkező Péternek azonban kicsit a háta mögé jött a labda, így már nem tudta a kapu felé irányítani, ez már nagy helyzet volt!
58′
Medgyes cikázik be három védő mellet a tizenhatoson belülre: szerencsére lapos lövése nem megy eléggé sarokra. A második félidő eddig a Dorogé, a vendégek egészen más futballt mutatnak a fordulást követően.
52′
Kővári teszi kapura mintegy 20 méterről, miután szabadon lőhet: szerencsére pont középre jön a labda. Egy agresszívabb Dorog jött ki a második félidőre, ezek egyelőre figyelmeztető jelek.
szeol-dorog032kf
51′
Füredi beadását Vígh fejeli kapura Leindler szorításában: ez kevésen múlt, szinte a semmiből került helyzetbe a Dorog.
49′
Schrammel húzza meg a jobb szélen, egészen az alapvonalig, majd blokkolják beadását. A szögletet végül Rácz tenné kapura estében, de Szemerédi ezt könnyen fogja.
46′
Folytatódik a meccs, a szünetben egyik mester sem cserélt.

SZÜNET

45′
Egy dorogi szöglet még a végére: ezt hárítja Grünvald, Böcskei pedig nem hosszabbít, és véget vet az első félidőnek. Eddig biztató mindaz, amit a pályán látunk, csak a gól hiányzik a SZEOL játékából.
szeol-dorog028kf
43′
Kiegyenlített, kifejezetten jó meccs: kár, hogy a SZEOL nem élt valamelyik lehetőségével a kapu előtt, mert az első perceket leszámítva a szegediek előtt adódtak helyzetek.
37′
Ez szép akció volt, Forró hozta fel a labdát, majd kitette a jobbon induló Schrammelnek, akinek centerezését vágják szögletre a vendégek. A sarokrúgás után Vágó fejelhet, de nem fog kaput – támadásban veszélyesebb a SZEOL!
33′
Forróé a meccs első sárgája, aki hátulról csúszik oda ellenfelének egy szegedi szöglet után.
szeol-dorog025kf
29′
Kicsit leült most a meccs az utóbbi percek után, sok apró párharc, ütközés jellemzi a találkozót – szó se róla, ebben a hidegben ez nem egyszerű feladat.
20′
Péter tesz maga elé egy labdát fejjel, majd a pattogós labdát jó húsz méterről rá is küldi: kevéssel megy el a lövése a bal kapufa mellett. A kezdeti időszak után mostanra inkább a SZEOL-ról szól a meccs.
14′
Maksimovic most nem ível, hanem lő, szinte ugyanonnan, ahonnan az előbb: Szemerédi kiüti, a labdára érkező Péter pedig ismétel, Szemerédi ezt is kitolja, de már lesen volt a szegedi támadó. Bátor játék a SZEOL-tól!
13′
Egy bal oldali beadás eljut a tizenhatos jobb sarkánál álló Medgyeshez, aki egy átvétel után az oldalhálóba bombáz – ebben több is lehetett volna.
szeol-dorog022kf
10′
Ez szép volt, Maksimovic lépett ki a balösszekötő helyén, majd befele tolta, de ívelése egy picit magas lett a hosszún érkező Schrammelnek. A Dorog mezőnyben aktívabb eddig, de egy picit fentebb tolta a védekezését a SZEOL, amely ott is tud maradni a vendégek térfelén.
6′
Péter váltja a megsérült Kérit – ez minden bizonnyal szerkezeti átalakítással is jár.
3′
Hát ez nem indul jól, Kéri marad lent az oldalvonal mellett – ápolják ugyan, de jelzi, hogy nem tudja folytatni – le is ballag a pályáról, átmenetileg tíz emberrel a SZEOL.
1′
A kék-feketében futballozó SZEOL kezdte a meccset, a Dorog tiszta zöldben játszik ma.

13.00 - A mérkőzés egyperces gyásszünettel kezdődött: a brazil labdarúgó-csapat, a Chapocoense-t ért tragédiára emlékeztek.

12.50 – A szegediek kispadján Dongó Dénes mellett Stefan Tomisic, Péter Antal, Gajág Gergő, Mendebaba Szása, Harsányi István és Németh László foglal helyet.

12.35 – Köszöntjük olvasóinkat a SZVSE-stadionból, igen csípős decemberi meccs vár ma a SZEOL-ra, ahová nem sütött a nap, ott még a dér is rajta van a füvön. Több változás is akad a SZEOL kezdőjében a mai meccsre, többek között az eddigi kapitány Gajág Gergő a kispadon kezd, így a szalag majd Puskás Csabán lesz.

A találkozó Böcskei Balázs sípszavára 13 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 11 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.166.191.100 IP címről szól hozzá.

 • 11. jocó hozzászólt ekkor: 2016. december 10., szombat, 18:15
  Válaszolok

  Gab! Gond az, h. igaza van a 8-asnak… :) Nektek vagy a bűnrossz szeolosoknak elképzelhetetlen az élvonal. A püspökéknek viszont nem. Ennyi. Így hát ti vagytok a komolytalanok. Erre tényleg nem tudnátok érdemben reagálni.

 • 10. Gab hozzászólt ekkor: 2016. december 5., hétfő, 22:55
  Válaszolok

  Veres Géza:erre nincs értelme reagálnom,komolytalan :)

 • 9. csodavárók hozzászólt ekkor: 2016. december 5., hétfő, 19:37
 • 8. Veres Géza hozzászólt ekkor: 2016. december 5., hétfő, 19:17
  Válaszolok

  Gab! Ha majd ezt írhatod le egyszer, hogy… Konkrétan a Szeol és az egyetlen NB I-re esélyes csapat, a Szeged 2011 közötti viszony talán a legjobb az egész megyében… na majd akkor lesz csak igazán magas szinten újra a szegedi futball! Addig meg? Ti jók vagytok a megyeegyre, a szeolvolánod meg az NB 3-ra és slussz-passz. Az ország Pest és Debrecen utáni legnagyobb városában tovább rohasztják a focit. Persze nem ti, hanem a vezetőitek! Ugyanis a fejétől bűzlik a hal: a tiszai hal is ilyen, ha már nem friss az áru… Magyarul “lebetonozott szocis vezetők” halásznak a zavarosban.

 • 7. Szilágyi Árpád hozzászólt ekkor: 2016. december 5., hétfő, 08:04
  Válaszolok

  Puskás Csaba “góljához” külön gratula!!!
  Hajrá Szeged!

 • 6. Gab hozzászólt ekkor: 2016. december 4., vasárnap, 22:45
  Válaszolok

  Tortini:Ne provokálj,nincs erre szükség.
  Konkrétan a Szeol és az FK közötti viszony talán a legjobb az egész megyében.
  Nem baj ha tudatlan vagy,de ne reklámozd.
  Szerintem a SZVSE-sek is kíváncsiak lennének hol piszkáltak oda a Szeolnak.
  Amiről tehet az FK,pl hogy még ma van Szegeden kék-fekete szín és diszkoszvető címer.
  Borzasztó kártékonyak az ilyen hozzászólások!
  Hajrá szegedi foci!

 • 5. oskolau hozzászólt ekkor: 2016. december 4., vasárnap, 19:45
  Válaszolok

  Már többször írtam, ettől a társaságtól minden lőtt gól és szerzett pont bravúr, úgyhogy a mai eredményhez gratulálok…

 • 4. Ebgondolat hozzászólt ekkor: 2016. december 4., vasárnap, 17:40
  Válaszolok

  Nem tudom feltünt-e kedves tortini, hogy mondandóm a béka segge alatt lévő szegedi “focinak” szólt és nem a Dorog ellen íródott. Üdv.

 • 3. Bocsika hozzászólt ekkor: 2016. december 4., vasárnap, 17:12
  Válaszolok

  Szeged csapata – elnézést ha nem hajszál pontosan tudom – 51 bajnoki évet tudott le az NB I-ben, és ez Szombathely és Debrecen után a legtöbb a vidéki városok közül!

 • 2. tortini hozzászólt ekkor: 2016. december 4., vasárnap, 15:31
  Válaszolok

  Tudod Dorognak három játékosa is az Aranycsapat tagja volt (Pl. Grosics Gyula, Buzánszky Jenő!!!), sajnos a szegedi csapatok csak szerettek volna annyi időt egyfolytában az NB 1-ben eltölteni, mint ennek a kisvárosnak a csapata. Nem kell őket bántani. Van, ahol a szurkolók és a város sokkal jobban szeretik a focit, mint Szegeden. Itt az FK-sok, a SZVSE-sek ott piszkálják a magasabb osztályban lévő csapatot, ahogy csak tudják, ahelyett, hogy összefognának és örülnénk, hogy lehetne egy stabil NB 2.es csapata a városnak!

 • 1. Ebgondolat hozzászólt ekkor: 2016. december 4., vasárnap, 15:05
  Válaszolok

  Ez a “falusi” csapat 100 év után most jutott fel az NB2-be és még ezek ellen is vergődnek. Tényleg nem értem, ha olyan falusi helyeken, mint Cigánd, Dorog, Mosonmagyaróvár, Csákvár, stb lehet valami labdarúgás-félét létrehozni, akkor Szegeden miért nem.

Ugrás az oldal tetejére