Két szerencsehozó nyaklánc segítette az üllési Erdélyi Lucát

erdelyi_luca_varadi_leventeHétfő este már az Erkel Színházban énekel Erdélyi Luca, aki december 16-án kategóriája legjobbja lett a Fölszállott a páva tehetségkutató műsorban. A döntő estéjén sokan drukkoltak neki: üllésiek, a család és barátok követték fellépését a helyi művelődési házban.

Péntek este megírtuk, fantasztikus sikert ér el a Fölszállott a páva aznapi döntőjében a 12 éves üllési lány, Erdélyi Luca. Moldvai guzsalyas népdalcsokra több közönségszavazatot kapott, mint versenytársai, a “Cickom-lányok”, így ő kerülhetett ki győztesen az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriából.

“Sokan tudták, hogy én izgulok a legjobban, de a színpadon már nem izgultam” – emlékezett vissza Luca, aki fellépésén túl a backstage-ben töltött hangulatról is szívesen mesélt. Elmondta, az úgynevezett zsibongóban, ahol az együttesek, valamint szólóénekesek és táncosok pihennek a produkciók között, mind egy nagy csapatként drukkoltak a színpadon fellépő versenytársaknak. A Cickom Énekegyüttessel még egy közös dalocskát is költött, amely arról szólt, milyen SMS-kódon lehet, és miért érdemes rájuk szavazni.

Erdélyi Luca, akiért egész Üllés – barátokkal, rokonokkal és osztálytársakkal egyetemben – egyetlen emberként szurkolt, nem bízta a véletlenre a péntek esti döntőt. Két szerencsenyakláncát is magával vitte. Az egyiket Csizmadia Annától kapta, ez egy kalocsai motívumokkal díszített lánc, míg a másik egy szerencsekristály.

A Fölszállott a páva idei nyertesei 2017 nyarán Magyarországot fogják képviselni Tajvanon, az ILAN Nemzetközi Népművészeti Fesztiválon – jelentették be a Duna televízión futó tehetségkutató eredményhirdetését követően. “Egyelőre nem tudunk semmit a fesztiválról, annyi biztos, hogy a tanárommal, Fábri-Ivánovics Tündével utazom, nem pedig a családdal.”

A felkérések és a fellépések sora nem ért véget a Fölszállott a pávával, az üllési lány hétfőn az Erkel Színházban fog énekelni Tímár Böske felkérésére, aki a zsűriben is dicsérte produkcióját. Aki nem lemaradt volna, ITT pótolhatja Erdélyi Luca produkcióját.

3 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  3. Piroska
  2016. december 19., hétfő, 10:35
  Válaszolok

  Minden elismerése Lucáé, a felkészítő tanáraié és nem utolsó sorban a szüleié.

 • '>
  2. nagyfülű
  2016. december 19., hétfő, 10:33
  Válaszolok

  Bravó kisasszony! 🙂

 • '>
  1. Makosiné
  2016. december 19., hétfő, 08:49
  Válaszolok

  Büszkék lehetünk erre a kislányra, akinek ezúton is milliószor gratulálok.