Európa nem jól reagál a tömeges migráció jelentette kockázatokra

2016. december 31., szombat • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben

A társadalom megnyugtatására szolgál a rendfenntartók nagy létszámú szilveszteri kivezénylése és a betontömbök állítása egyes nyugat-európai országokban, de ez a módszer egyúttal rossz üzenet – vélekedett Gazdag Ferenc biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

A migráció idei alakulásáról beszélve egyebek között azt mondta: a kontinens az Európai Unió “félkész fejlődésének” áldozata, hiszen míg a személyek szabad mozgásának megteremtését uniós vívmánynak tekintik, a migránsok tömegeinek érkezésével ugyanez rémálommá vált.

Gazdag Ferenc hangoztatta, hogy 2017 a választások éve lesz, és reményét fejezte ki, hogy olyan jelölteket választanak meg, akik képesek lesznek összefogni Európa jövőjének érdekében. Tamási Erzsébet kriminológus a műsorban kijelentette, hogy a terrorizmus egyik célja a félelem révén olyan világot teremteni, amelyben az emberek és a politikai erők bizalmatlanná válnak egymással.

Úgy vélte, elsősorban politikai és nem humánus jellegű okai vannak a migránsok tömeges beengedésének. Európában eltűnt 5-600 ezer ember, akikről lényegében semmit nem lehet tudni – mutatott rá.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.211.104.247 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére