Blogstar: Botkából legfeljebb mosóporreklám lehet…

Tóbiás József; Botka László; Fekete Zsolt

Botkának a jelek szerint semmi nem jó. Se a kormány gesztusai, se a pártja ajánlata. Holnap még plakátarc lehet ugyan belőle az övéi között, de holnapután esetleg már az se – írja a Blogstar szerzője, Horváth K. József.

Botka László, Szeged polgármestere, az MSZP választmányának nyáron megbuktatott elnöke bosszús. Voltaképpen jó oka van a mérgelődésre, hiszen nyáron a kongresszuson úgy puccsolták meg párttársai – csaknem ötven százalékkal több szavazatot adva Hiller Istvánnak –, hogy közben Botkát tartották az MSZP legnépszerűbb politikusának. S arra is esküsznek, hogy ő lenne képes a legtöbb szavazatot összehozni a szocik számára a választásokon. Még sincs iránta bizalom. Hiába mondta el a júniusi pártkongresszuson, milyen feltételekkel vállalja a miniszterelnök-jelöltséget. Bár vastapsot is kapott, párttársai mégis úgy tesznek, mintha mi se történt volna. Szoci tempó!

– A francokat nem! – mondta indulatosan a friss 168 órának – amikor azt firtatták, tényleg nem akarja-e vállalni a miniszterelnök-jelöltséget, ahogy párttársai mondogatják róla. Csak ahhoz nem adja a nevét, amit most csinálnak a háttérben.

Őszintén szólva egyáltalán nem dőlök a kardomba attól, hogy a szocik nem akarják feltartott kézzel elfogadni Botka feltételeit, bár meggyőződésem, hogy azokkal sem volnának előrébb. De erről később. Annak viszont kifejezetten örülök, hogy Botka szerint a háttérben egyszerű egyezkedés zajlik arról, hogy ki kerüljön az országos lista első harminc helyére, illetve a 120 egyéni választókerület jelöltjei közé. A pozícióharc pedig nem más, mint annak beismerése, hogy a szocik beletörődtek a 2018-as választások elbukásába, a parlamenti fizetős helyeket akarják a szegfűs és nem szegfűs csókosok közt elosztani. Biztos, ami biztos alapon. Ezért nem kell nekik Botka programja és feltételrendszere.

„Ehhez keresnek egy plakátarcot” – reflektált erre Botka. „Többször mondtam, plakátarcot lehet az internetről is letölteni, a legócskább mosópornak is szokott plakátarca lenni. Engem meg legyenek szívesek békén hagyni! – tette hozzá. Kiemelte még: „Ez nem valami sértettség részemről. Amit most mutatnak magukról, az azt jelenti, hogy tényleg feladták, s mondják, hogy a Botka nem akarja vállalni!”

Mi tagadás, szívet melengető érzés tetten érni azt az elementáris dühöt, ami Botkából árad, miközben igyekszik szabadulni a felelősségtől, s a júniusban közreadott feltételei mögé menekülve próbálja megtartani párton belül politikusi hitelét.

Ez persze legyen az ő gondja, meg a szociké, a DK-jé, az Együtté, meg a többié, akik ott sürgölődnek az ellenzék parlamenti kifizetőhelye, reménybeli húsos fazekacskája körül.

Ugyanakkor egyáltalán nem valószínű, hogy Botka ajánlata választási győzelemhez vinné az ellenzéket. Mint ahogy az is biztos, hogy az ország számára lenne a legkevésbé megoldás. A szegedi polgármester három dolgot akar. 1. Közös ellenzéki listát. 2. Azt, hogy az egyéni jelöltek kiválasztásánál ne a párthoz tartozás, hanem a szavazatszerzési képesség számítson. 3. Megállapodást kell kötni az új baloldali politikáról.

Az persze önmagában kérdés, miből gondolja Botka, hogy a közös lista, amin nyilván a Jobbik tagjai is helyet kapnak, vonzó lesz a választók számára. Képzeljük el a jobbikos választókat, milyen örömmel szavaznának olyan listára, ahol Gyurcsány Ferencet, Vadai Ágnest vagy Szanyi Tibort is viszont lehetne látni. Ahogy a DK-s szavazók is röhögőgörcsöt kapnának, ha nekik a Vona Gábor nevével díszített listára kéne voksolni. Arról nem szólva, hogy a szavazatszerzési képesség magas foka miatt beválogatott képviselőjelöltek között a választások után hogyan lehet politikai közös nevezőt találni. Nem nehéz megjósolni: bizonyára sehogy.

A 2018-as balliberális választási győzelemnek tehát vajmi kevés az esélye, hiába győzködné erről a szocikat Botka László.

Látni kell, hogy a mandátumért mutyizók közelebb állnak a realitáshoz. Botka persze könnyen beszél, mert neki 2019 októberéig még megvan a polgármesteri fizetése. Hogy aztán mi lesz vele, majd elválik. Annyi bizonyos, hogy a szegediek nagyon nincsenek vele megelégedve. Nemcsak azért, mert kígyót melengetve a kebelén szíves örömest befogadná a fogyatkozó szavazótáborát pótlandó migránsokat, akiket a szegediek a hátuk közepére sem kívánnak. Hanem azért is, mert polgármesterként folyamatosan szemben áll a kormánnyal, ott ekézi a kabinet munkáját, ahol tudja. Pedig a kapcsolaton egyáltalán nem látszik, hogy politikai konkurensek irányítják a várost, illetve az országot. Szeged soktízmilliárd értékű kutatóbázist, uszodát, Tisza-hidat, ipari parkot, agglomerációs területet kaphat a kormánytól, mindezt sok új munkahellyel. Közösen fejlődhet a térség Hódmezővásárhellyel, a szegediek legnagyobb örömére.

Botkának a jelek szerint azonban semmi nem jó. Se a kormány gesztusai, se a pártja ajánlata. Holnap még plakátarc lehet ugyan belőle az övéi között, de holnapután esetleg már az se. Nem véletlen, hogy a napokban új miniszterelnök-jelölt neve röppent fel a baloldalon, Andor Lászlóé, a szocik volt uniós biztosáé.

Voltaképpen az ellenzéki miniszterelnök személye a magyarok többsége számára teljesen mindegy. Egy a lényeg, veszekedjenek még sokáig. Lesz rá idejük.

Magyarország ugyanis továbbra sem kér belőlük.

Forrás: leander.blogstar.hu

38 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  38. polgár-őr
  2017. január 6., péntek, 07:34
 • '>
  37. Dr. Molnár
  2017. január 5., csütörtök, 07:26
  Válaszolok

  Botka egy beteg lelkű ember, aki képtelen feldolgozni a sikertelenséget. A politika szemétdombján a helye.

 • '>
  36. káosz kalmára
  2017. január 3., kedd, 10:24
  Válaszolok

  35. Ez azért van mert B. Lászlót mindenki nagyon kedveli. 😉

 • '>
  35. blogstar
  2017. január 3., kedd, 09:25
  Válaszolok

  Csodálom, hogy egy ilyen “anonim” blogstar bejegyzés milyen aktivitást vált ki a botkafóbiások körében! 🙂

 • '>
  34. prepper
  2017. január 3., kedd, 08:15
  Válaszolok

  BUÉK mindenkinek!

  Az egyetlen érdemi és tárgyszerű hozzászólás miatt javítanom kell magamat:
  “…..egy 161 257 fős városban ….”

 • '>
  33. Beépített bolsi
  2017. január 2., hétfő, 17:40
  Válaszolok

  30. “egy 170 ezres városban”
  Szegednek már régen volt ennyi lakosa.
  2016-ban 161257 fő és folyamatosan csökken.
  Kecskeméten ellenkező a tendencia.
  http://nepesseg.com/bacs-kiskun/kecskemet

 • '>
  32. NP
  2017. január 2., hétfő, 17:09
  Válaszolok

  prepper

  Az számodra természetes, hogy ha bármi idetelepül, ahhoz a város vezetésének köze nincs.
  Viszont ha nem települ ide a Merci, egy mélytengeri kikötő vagy uránbánya akkor azért csakis Botkáék a felelősek.

 • '>
  31. Igazság
  2017. január 2., hétfő, 15:37
  Válaszolok

  30 mint tudjuk itt minden az úristen és Orbán érdeme.

 • '>
  30. prepper
  2017. január 2., hétfő, 15:32
  Válaszolok

  mosóporreklám …vagy naptárarc

  Mint a megrendítően szegényesre sikeredett promóanyag május oldala)))))

  Amiben a legnagyobb erőfeszítéssel sem tudtak a szerkesztők egy 170 ezres városban 12 darab, legalább sokszoros áttéten keresztül valahogy izzadva Lacikához köthető, bárminemű eredményt vagy annak esélyét felmutatni.

  Ezért május hónapra maga a reménység az eredmény))))

  A többi hónapban pedig a hit, hogy ezekhez neki valamilyen érdemi köze van.

  A csúcs az irodaház. Aminek a beruházója maga nyilatkozta, hogy mi volt a meghatározó az idetelepülésükben.

  (a felsorolásban nem szerepelt Lacika)

 • '>
  29. szegedi
  2017. január 2., hétfő, 15:30
  Válaszolok

  Sírtok, hogy Botka keménykezű, diktatórikus hajlamú stb. stb.
  Ezért!
  Mert tökéletesen ,,idomított” gépezetként működtök.
  Kíváncsian lehet figyelni, vajon mikor cserélni le a gombnyomogatóit.
  Fokozatosság elvét be fogja tartani, precíz ember.
  Úgyhogy tetszik nem tetszik, meglepődtök.
  (Lehet szaladni, óóóóó az egyik oldalon csúnya beszéd van rólunk Botka úr!) Én fedeztem fel :))))))
  Kapok valamit? 🙂

 • '>
  28. szegedi
  2017. január 2., hétfő, 15:28
  Válaszolok

  Egy másik téma, de ide kapcsolódik: mindaddig, amíg egy, a tiétektől elég csak kissé eltérő véleményre ugrotok, haraptok, vagdalóztok, személyeskedtek (egymással sem tudtok érdemben vitázni, beszélgetni!!!) addig esélyetek nincs valódi fejlődésre, (MSZP taglétszám növelése stb. stb.) marad a belterjes dicshimnusz ,,jól csináljuk” ,,Csak így tovább!” szöveg.
  Szájkarate.
  Nem sok értelme van, max annyi, hogy önigazolás!

 • '>
  27. szegedi
  2017. január 2., hétfő, 15:23
  Válaszolok

  NP. Nem személyeskedek.
  Nem csak én nem vettem észre (habár lehet hogy igen, lehet hogy nem) hanem a társadalom többsége sem lát tisztán.
  Nem is kell, mert (kérdezzen meg politikus ismerősét, lehet válaszol, mit is tenne a nép…) ha a teljes i(gazságot) tudnák.
  A politika már csak ilyen. Elmehetnének tisztelt politikusaink színésznek 🙂 Mesterfokon űzik.
  Ezek tények.
  Éppen ezért Botka polgármester esetleges változásai sem kivetnivalóak.
  Szeged mindenképp változás előtt áll és a változás maga Botka.
  Szép napot kívánok.

 • '>
  26. NP
  2017. január 2., hétfő, 14:29
  Válaszolok

  szegedi

  Az aggodalmad mélységesen meghat – csak olyan álságos.
  Eddig valahogy nem vetted észre sem azt amikor Orbán liberálisból átment konzervatívba sem azt amikor Vona elkezdett masszív zsidózóból cuki kutyasimogató polkorrekt lenni…..
  Persze nem figyelhetsz mindenre.

 • '>
  25. káosz kalmára
  2017. január 2., hétfő, 13:49
  Válaszolok

  24. Hamarabb lesz neoliberális szocionista.

 • '>
  24. szegedi
  2017. január 2., hétfő, 13:41
  Válaszolok

  Szocialista. Egyébként érdemes megvizsgálni és fontolóra venni azt a lehetőséget, hogy a dicsőített Botka elvtárs elindult jobbra (sosem volt tipikus baloldali).
  Mi lesz akkor Önökkel? 🙂
  Szocialisták.
  Botka tényleg nem buta.
  Sokoldalú. A sajátjai főként nem látnak át rajta, de hát így rendezte ezt ő meg a kezdeteikor.
  Hatalmas taps!!!
  Lesz meglepetés Szegednek. Botka fogja okozni.

 • '>
  23. szegedi
  2017. január 2., hétfő, 13:38
  Válaszolok

  Javítom: 20. azaz, ,,Szocialista”

 • '>
  22. szegedi
  2017. január 2., hétfő, 13:37
  Válaszolok

  21. Tessék?????? Ilyet még Kádár János se kapott!
  Horthy se! De még a régi Németország vezérét sem dicsérték ennyire fennkölten!
  Gratulálunk Botka úr a csapatához. …

 • '>
  21. szocialista
  2017. január 2., hétfő, 13:22
  Válaszolok

  Botka László van olyan öntudatos hogy nem fogadja el Orbán pár milliárdos alamizsnáját, ha az idemerészkedik. Ennyiért Laci nem adja fel az elveit. A szegedi baloldali vezetésnek nem kell a Júdáspénz. Szeged önerőből, kormánytámogatás nélkül mindent meg tud valósítani és tovább virágzik a város.