Csütörtöki programajánló: Bor Klub, Molnár Dixieland Band

2016. november 30., szerda · Hozzászólok

borvacsora02kf

Az Élet és sors című regényről beszélgetnek a Grand Caféban, koncertet ad a Molnár Dixieland Band, bor klubot tart az SZTE EHÖK, az egyetem pedig nyílt napot tart. Tovább »

Kerámia plakettekkel díjazták a legvirágosabb kerteket + FOTÓK

2016. november 30., szerda · Hozzászólok

viragos_szeged02_gs

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. idén is díjazta a legszebb közösségi kerteket. A Virágos Szeged Városszépítő Mozgalom versenyének eredményhirdetésen nemcsak díjaztak, hanem képekkel és szóbeli jellemzéssel be is mutatták a kiemelkedő példákat. Ezen felül országosan három szegedi konyhakertet ismertek el a legjobbnak. Tovább »

Algyői közmeghallgatás: Algyő azért kiált, hogy beruházók érkezzenek

2016. november 30., szerda · 3 hozzászólás

algyo_kozmeghallgatas002kfAz idei esztendő algyői nagy beruházásait és a jövőt értékelte Molnár Áron polgármester a szerdai közmeghallgatáson. Utóbbit többek között annak tükrében látja borúsan, hogy a görög üzemmel kapcsolatos népszavazási kezdeményezés hatására nem csak egy beruházót riasztottak el a település közeléből. A hosszúra nyúlt közmeghallgatás az idő előrehaladtával személyeskedéssé fajult.
Tovább »

Az Alkotmánybíróság vizsgálhatja, hogy az uniós kvótarendszer sérti-e az ország szuverenitását

2016. november 30., szerda · Hozzászólok

Az Alkotmánybíróság (Ab) vizsgálhatja, hogy az Európai Unió intézményei útján történő közös hatáskörgyakorlás sérti-e az emberi méltóságot, más alapvető jogot, vagy Magyarország szuverenitását, illetve történeti alkotmányán alapuló önazonosságát. Az Ab erről szóló határozatát szerdán tette közzé a honlapján. Tovább »

Készül Szeged Nagy Mesekönyve

2016. november 30., szerda · Hozzászólok

szeged_nagy_mesekonyve_2016

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel november eleje óta várja a Szegedi Városkép és Piac Kft. a szegedi és Szeged környéki óvodák legkedveltebb meséit, mellyel hozzájárulnak, hogy a családok, gyermekek már most ünnepi hangulatban tölthessék a hétvégéket. Tovább »

A Plázában, a Nagyállomáson és Ruzsán várják a véradókat

2016. november 30., szerda · Hozzászólok

veradas_fidelitas01_gs

Három kitelepülést tart a Szegedi Regionális Vérellátó Központ a jövő hét második felében. Tovább »

Tisztelői szobrot állítanának Göncz Árpád volt köztársasági elnöknek

2016. november 30., szerda · 3 hozzászólás

goncz_arpad_mti

Göncz Árpád barátai és tisztelői köztéri szobor állítását kezdeményezik a néhai köztársasági elnök emlékére és közadakozási felhívást tettek közzé – tájékoztatta a Göncz Árpád Alapítvány szerdán az MTI-t. Tovább »

Jövő vasárnap lép életbe az új vasúti menetrend

2016. november 30., szerda · Hozzászólok

vasut_sinpar

December 11-én lép életbe az új belföldi és nemzetközi vasúti menetrend, amely szerint egyebek mellett Budapest egyes elővárosi vonalain több járat közlekedik majd – közölte a MÁV-Start szerdán az MTI-vel. Tovább »

Elutasította a perújítást a Szegedi Ítélőtábla a pécsi emberölés ügyében

2016. november 30., szerda · Hozzászólok

Az emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt G. B. vádlott perújítási ügyében a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa a Pécsi Törvényszék I. fokon meghozott ítéletét megváltoztatta és a perújítást elutasította. Így az alapeljárás során hozott felmentő ítélet lépett érvénybe. Tovább »

Folytatódik az SZTE Alma Mater Classic Brahms hangversenysorozat

2016. november 30., szerda · Hozzászólok

classic_plakat_2016_11_28A soron következő Alma Mater Classic Hangversenyen újra találkozhatnak az érdeklődők Brahms egyedülállóan magával ragadó dal és kamaraművészetével. Tovább »

Következő oldal »