A Mészáros Lőrinc nevéhez köthető Opimus Press vette meg a Népszabadság kiadóját

Az Opimus Press Zrt. vette meg a Mediaworks Hungary Zrt.-t – tették közzé a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A honlapon megosztott információk szerint az Opimus Group nyilvánosan működő részvénytársaság kedden arról tájékoztatta a részvényeseket, hogy az egyszemélyes tulajdonában lévő Opimus Press Zrt. megszerezte a Mediaworks Hungary Zrt. részvényeinek 100 százalékát.

A részvények átruházásához a Gazdasági Versenyhivatal kedden hozzájárult, a vevő a jóváhagyás időpontjától gyakorolhatja részvényesi jogait – tették hozzá.

A Mediaworks volt tulajdonosa, a Heinrich Pecina vezette Vienna Capital Partnersnek (VCP) közleményben tudatta az MTI-vel, hogy eladták a céget.

A közleményben egyebek mellett az áll, hogy a Mediaworks Hungary Zrt. alig pár évvel az alapítása után sikertörténetnek tekinthető: a cég több, korábban a Ringier AG, illetve az Axel Springer SE tulajdonában lévő lap felvásárlásával jött létre, majd idén szeptember végén több megyei napilap tulajdonjogát is megszerezte.

A tulajdonos cég azért döntött a Mediaworks azonnali eladása mellett, mert sokan érdeklődtek iránta, és mert a “Népszabadság kiadásának ideiglenes szüneteltetése kapcsán (amelynek megszüntetése egyszer sem merült fel reális opcióként), félrevezető és rosszhiszemű híresztelések láttak napvilágot”.

Hozzátették, hogy a vevő, az Opimus Press a Népszabadság kiadásának felfüggesztését követően tett ajánlatot, és végül azért rá esett a választás, mert kinyilvánították azon szándékukat, hogy hajlandóak a felfüggesztett Népszabadság általunk tervezett újraindításának lehetőségét komolyan megvizsgálni.

“Őszintén reméljük, hogy az új tulajdonos sikerrel tovább tudja építeni a Mediaworks Hungary Zrt.-t, és meg tudja oldani a Népszabadságnál pillanatnyilag fennálló nehézségeket is” – írták.

A Mediaworks kiadó október 8-án jelentette be, hogy felfüggesztette a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig, illetve megvalósításáig. A kiadó döntését közleményében azzal indokolta, hogy a Népszabadság példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal, azaz 100 ezer példányt meghaladó mértékben csökkent, aminek következtében a lap 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt, és idén is jelentős veszteséget halmozott fel.

8 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  8. botka napilapja
  2016. október 26., szerda, 20:56
  Válaszolok

  A Borsot, a Kisalföldet és a Dél-Magyarországot is kiadó Lapcom is új tulajdonoshoz kerülhet.
  A kiadó tulajdonosa a Kajmán-szigeteken bejegyzett Radio Bridge Media. Egy delegáció már ki is utazott Londonba, hogy az eladásról tárgyaljon a Lapcom tulajdonosaival.

 • '>
  7. elmebajos
  2016. október 26., szerda, 20:45
  Válaszolok

  a Lörincz leválthatná Viktort, zsebböl kifizetné,utánna meg jöhetne Erdély és a többi…..

 • '>
  6. okosabbnálam
  2016. október 26., szerda, 13:43
  Válaszolok

  5. Pártlap
  Kisinasok sem lehetnek a fideszhez képest.

 • '>
  5. Pártlap
  2016. október 26., szerda, 08:16
  Válaszolok

  Ha a szociknak annyira kellett volna a pártlap, akkor nem adják el előbb a többségi majd a maradék tulajdonjogot is. Persze akkor most mit ajvékolnának a liberális demokráciák felé?
  A pártot sikerült anyagilag tönkretenni, milliárdokkal eladósítani. Kormányon az országgal is ezt tennék.

 • '>
  4. kérő
  2016. október 26., szerda, 07:34
  Válaszolok

  Innentől biztos nem lesz helikopterezés a címlapon.
  És persze tuti a nyereség, dőlni fog az állami reklám.
  Orbánisztán

 • '>
  3. Egri Gábor
  2016. október 25., kedd, 23:10
  Válaszolok

  Mészáros, Kajmán szigeteki offshore? Tipikus magyar modell Magyarországon 2016-ban. Ez megy itt minálunk…

  Hogy is volt azokkal az “offshore lovagokkal”?

 • '>
  2. gyíkember
  2016. október 25., kedd, 22:02
  Válaszolok

  Végül összenő, ami összetartozik, a kommunisták lapja végre “hazaért” 🙂

 • '>
  1. okosabbnálam
  2016. október 25., kedd, 21:41
  Válaszolok

  Annyira kellett már egy kis veszteség, az örökös nyereség mellett! Biztos vagyok benne, hogy teljes mértékben gazdasági döntés volt.