Javítási munkálatok miatt változik a gyalogos és a kerékpáros forgalom a Belvárosi Hídon

2016. június 30., csütörtök • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Illés András

belvarosihid_ia

A Belvárosi Híd javításának folytatásaként július negyedikétől, hétfőtől újabb munkálatok kezdődnek összesen előreláthatólag öt hétig, melyek a kerékpárutat és a gyalogjárdát érintik.

Hétfőtől lezárják a híd múzeum felőli oldalán a kerékpárutat kb. három hétre, majd a másik, Dóm felőli oldalon a gyalogjárdát, mintegy két hétre – közölte Vécsey Ágnes, a Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Kabinet sajtófőnöke. A kerékpárút lezárása idején a biciklisek Szegedről Újszegedre változatlanul és folyamatosan közlekedhetnek, míg Újszegedről Szegedre az úttesten jöhetnek – a gépjárművezetőket pedig közlekedési tábla figyelmezteti a kerékpáros forgalomra. Amíg a gyalogjárdát zárják le, a gyalogos forgalmat a másik oldalra, a kerékpárútra terelik.

A gépjárműforgalmat a változások nem érintik, az úttesten nem lesznek munkálatok. A várakozások szerint az augusztus huszadikai tűzijátékot már a hídról is nézhetik a szegediek.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig egy hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.198.71.184 IP címről szól hozzá.

  • 1. Szegediner hozzászólt ekkor: 2016. június 30., csütörtök, 17:24
    Válaszolok

    Na ez megint egy “botkásra” sikeredett agyhalott ötlet!

    Három héten át az autósoktól immár két teljes sávot elvesznek a biciklisek miatt, az amúgy is keskeny Belvárosi hídon!

    Erre a három hétre miért nem lehet a bicikliseket felzavarni a híd Dóm felőli, déli oldalán a járdára, hogy kevesebb helyet foglaljanak el, kevésbé zavarják a forgalmat?

Ugrás az oldal tetejére