Magyarországról érkező illegális bevándorlókat tartóztattak fel Szlovéniában

A szlovén hatóságok tíz pakisztáni illegális bevándorlót tartóztattak fel kedden egy magyar rendszámú autóban az ország északkeleti részén – közölte a helyi sajtó.

A rendőrség a rutinellenőrzés során Bántornya (Turnisce) közelében állította meg gépkocsit, amelyben a határsértők utaztak. Többen közülük megpróbáltak megszökni, de rövid időn belül elfogták őket. A pakisztáni állampolgárok Magyarországon és Szlovénián keresztül próbáltak meg Nyugat-Európába jutni. Háromnak volt schengeni vízuma, amiből arra következtetnek a hatóságok, hogy a csoport vezetői voltak, hét embernek ugyanakkor nem volt érvényes dokumentuma. A tartózkodási engedéllyel rendelkező pakisztániak előzetesben vannak, illegális határátlépéssel vádolják őket, ami Szlovéniában bűncselekménynek számít. A többiek ideiglenesen a postojnai menekültközpontban kerültek elhelyezésre, amíg vissza nem toloncolják őket Magyarországra.

2 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  2. Hazánkba NEM!
  2016. június 1., szerda, 07:18
  Válaszolok

  A migráns imádók, őket segítők egyik fő indoka az, hogy miért ne adnánk az illegális migránsoknak enni, inni és szállást rövid időre, és miért ne szállíthatnánk őket a “túlsó” határainkra. Jól látható, hogy azért nem, mert akkor, jogosan toloncolhatják vissza hozzánk ezeket a hívatlan -és egyébként, Hazánkban is felesleges – személyeket. Etetés, itatás, altatás, szállítás helyett, a magyar hatóságoknak is a legszigorúbban kell fellépni az illegális migránsokkal szemben, és -kérdezés nélkül- az első pillanatban vissza kell őket toloncolni abba biztonságos országba, ahonnan beszöktek hozzánk. Majd, ha a hivatalos határátkelőhelyen kopogtatnak és engedélyt kérnek a belépésre, akkor kérdezzünk.

 • '>
  1. migránsveszély
  2016. május 31., kedd, 23:28
  Válaszolok

  “ideiglenesen a postojnai menekültközpontban kerültek elhelyezésre, amíg vissza nem toloncolják őket Magyarországra.”
  Nem kell ide kvóta, anélkül is túl sokan vannak már.