Orbán Viktor a Magyar Érdemrend nagykeresztjét adta át Steven F. Udvar-Hazynak

2016. április 30., szombat • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Kallos Bea/MTI

Orbán Viktor

A magyar példaképek fontosságáról beszélt Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, amikor az Országház épületében átadta a Magyar Érdemrend nagykeresztjét Steven F. Udvar-Hazynak, az Air Lease Corporation vezérigazgatójának.

A kormányfő hangsúlyozta: egy tizenöt milliós nemzet gondosan számon tartja, mit is adott a világnak, ahogyan számon tartunk minden egyes magyart is, akikre büszkék lehetünk. Ők azok, “akiknek legendás pályafutását látva magyarok újabb és újabb generációi öntudattal és életkedvvel eltelve nőhetnek fel”. “A kommunizmus negyven szűk esztendeje” alatt a mi amerikai hőseink sikertörténetei segítettek, inspirálva, buzdítva és bátorítva, hogy mennyi mindenre leszünk képesek, ha egy szabad világban bontakoztathatjuk ki képességeinket – mondta a kormányfő. Orbán Viktor emlékeztetett arra: a magyar származású amerikai üzletember az ötvenes évek Magyarországán, egy légi bemutatón szeretett bele a repülésbe, felismerte tehetségét ezen a területen, és mindent megtett annak kibontakoztatására. Köszönjük, hogy mi, magyarok e különleges pályafutást a magunkénak érezhetjük, és a saját történeteink között tarthatjuk számon – fogalmazott a miniszterelnök. A kitüntetett az eseményen azt hangsúlyozta: a repülés és a repülés szabadságának szeretete vitte Amerikába, de mindmáig szereti Magyarországot, és hálás az itt kapott lehetőségekért.

Áder János köztársasági elnök idén február 12-én adományozta a Magyar Érdemrend nagykeresztje (polgári tagozat) kitüntetést Steven F. Udvar-Hazynak, az indoklás szerint ezzel ismerve el a repülőgépiparban elért eredményeit hasznosító és a repülés, illetve az űrhajózás széleskörű megismertetését szolgáló sokrétű és nagyvonalú támogató tevékenységét, továbbá Magyarország jó hírét növelő, példaértékű életútját.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig nem érkezett hozzászólás. Szóljon hozzá!

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.81.166.154 IP címről szól hozzá.

Ugrás az oldal tetejére