Tanulmányok szanatóriumalapítóról és szabadságharcos dalszerzőről: bemutatta évkönyvét a Szeremlei Társaság + FOTÓK

2016. március 31., csütörtök · Hozzászólok

2016_03_31_Szeremlei0004

“Annak titka, hogy egy civil szervezet – sok másikkal ellentétben – hosszú éveken, évtizedeken át működik az, hogy értékek mentén végzi tevékenységét” – fogalmazta meg csütörtök délután köszöntőjében Miklós Péter, a Hódmezővásárhelyi Szeremlei Társaság idei évkönyve bemutatójának otthont adó Emlékpont igazgatója, rámutatva: az idén negyedszázados társaság tevékenységét olyan motivációk, mint a szülőföld szeretete, a múlt iránti elkötelezettség és a vásárhelyiség megtartása és átadása határozták meg.
Tovább »

Kosárlabda: hosszabbítás után nyert a Szedeák Nyíregyházán

2016. március 31., csütörtök · 6 hozzászólás

szedeak_nyiregyhaza14_gs

Ezúttal is remekül játszott Anthony Tucker Nyíregyházán: a gyűrű leszakadása miatt másfél órás késéssel kezdődött meccsen bár korábban is lezárhatta volna a meccset a Szedeák, végül a hosszabbításban húzta be második meccsét az alsóházban Nikola Lazic együttese. Tovább »

Szórványosak az influenzás megbetegedések az országban

2016. március 31., csütörtök · Hozzászólok

Az előző héten 30 százalékkal kevesebb, 10 500 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) csütörtökön közzétett jelentésében.
Tovább »

Bábos drámaíró verseny kezdődött Békéscsabán

2016. március 31., csütörtök · Hozzászólok

Az atkák szolgálnak témául az idei Bábos Drámaíró Versenyen, amelyen három írónak 12 óra alatt kell bábszínházi darabot írnia egy csütörtökön kihúzott újságcikk alapján.
Tovább »

Ab: alkotmányellenes a jegybanktörvény adatnyilvánossággal kapcsolatos módosítása

2016. március 31., csütörtök · Hozzászólok

Alkotmányellenes a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvény adatnyilvánossággal kapcsolatos módosítása – mondta ki az Alkotmánybíróság (Ab) Áder János köztársasági elnök indítványával összhangban csütörtökön közzétett határozatával.
Tovább »

Tanítanék mozgalom: legalább 15 ezren vettek részt a szerdai akcióban

2016. március 31., csütörtök · Egy hozzászólás

A Tanítanék mozgalom polgári engedetlensége

A Tanítanék mozgalom adatai szerint legalább 15 ezren vettek részt a szerda reggeli polgári engedetlenségi akcióban – közölte a szerveződés három képviselője csütörtökön az MTI-vel.
Tovább »

Hiller István: A szegedi iskolák legyenek a szegedieké

2016. március 31., csütörtök · 8 hozzászólás

hiller_istvan02_gs

A magyar közoktatásnak új törvényre van szüksége, nincs értelme a jelenlegi csiszolgatásának – jelentette ki Szegeden Hiller István. Az oktatáspolitikus bejelentette, hogy jövő hétfőn a Parlamentben az MSZP-frakciója határozati javaslatként beterjeszti a civil közoktatási platform 12 pontját, amellyel egyetértenek, s amely az oktatási rendszer akut problémáit veszi számba. Tovább »

Pénteki programajánló: Indigó, Bolond Bál

2016. március 31., csütörtök · Hozzászólok

maszkura es a tucsokraj

Folytatódik a Rocktörténeti Esték programja, Szurdi Zsolt nyugdíjba vonulását ünneplik a Városi Rock Klubban, a Rongy Kocsma pedig Bolond Bált szervez a Maszkura és a Tücsökrajjal. Tovább »

Emmi: az ifjúságügyben stratégia partner a cserkészszövetség

2016. március 31., csütörtök · Hozzászólok

Pótó Judit; Balog Zoltán; Novák Katalin; Pótor József

Az ifjúságügy területén hosszú távú stratégia partnerként tekint a Magyar Cserkészszövetségre az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) – hangsúlyozta Balog Zoltán miniszter csütörtökön a szövetség vezetőivel folytatott megbeszélésén.
Tovább »

Illegális bevándorlás: közös határőrizetről állapodott meg a szerb és a román belügyminiszter

2016. március 31., csütörtök · Hozzászólok

Szerb-román közös határőrizetről állapodott meg csütörtökön Nebojsa Stefanovic szerb és Petre Toba román belügyminiszter a két országot összekötő Kladovóban.
Tovább »

Következő oldal »