Értékeink – Nógrádi Tibor blogja: Hatalom és csend

kozgyules_varosi16_gs

Bizonyos politikusoknak az a jó, ami az országnak rossz – írja Értékeink című közéleti blogjában Nógrádi Tibor, a Fidesz szegedi elnöke, frakcióvezetője.

Van Magyarországon egy szűk kör – Szegeden sajnos elég nagy átmérőjű ezen alakzat –, melynek politikai érdeke mindenben a rosszat, a negatívumot keresni. Ezen derék politikusok a kormányzat állandó kritizálásával próbálják saját jövőbeni hatalmukat megteremteni, nekik az a jó, ami az országnak rossz!

Mindezen gondolatok a szegedi önkormányzati cégvezetőjelöltek múlt heti pénzügyi bizottság meghallgatásán jutottak az eszembe, mikor is a szegedi piac jelenlegi és jövőbeni igazgatója arról panaszkodott, hogy csökken Szegeden a vásárlóerő, a legtöbben már csak néhány darab almát, zöldséget vesznek Szegeden a termelőktől. Másnap Dr. Botka László polgármester ezzel ellentétesen nyilatkozott a Rádió 88-ban: Szegeden az elmúlt évben nőtt az iparűzési adó, még ha nem is olyan mértékben, mint az országos átlag, majd ugyanő nem később a kereszténydemokrata Haág Zalán a szegedi önkormányzat migrációs terheit érintő felvetéseire hisztérikusan reagált, borzalmas elszegényedésről, növekvő adóterhekről, tragikus kormányzásról regélve.

Nem telik el szegedi közgyűlés úgy, hogy az ország gazdaságpolitikáját, irányítását ocsmány hazugságokkal ne ócsárolnák, támadnák a városházi többségben lévők. Pedig, Jó Urak, a tények makacs dolgok, nemzeti össztermékünk, a GDP 2009-ben volt mélyponton (Gyurcsány Ferenc miniszterelnök munkásságát “dicsérve”), és 2013. december óta folyamatosan emelkedik, 24 hónapja folyamatosan nő a kiskereskedelmi forgalom, 2013. december óta gyakorlatilag nincs infláció, 2014 augusztusától 2015 májusáig deflációban éltünk, azaz csökkentek az árak az előző évihez képest, 2015 szeptemberében a bázishoz képest 7,8%-kal nőtt az ipari termelésünk, míg a gazdaság állapotára kiváló mutatószámot adó építőipar volumene 8,1%-kal bővült. A számokból kiolvasható, hogy remek kezekben van az ország kormányzása, és a társadalmi visszajelzésekből ítélve nemcsak gazdaságilag: Magyarország a migráció kezelésében az elmúlt nehéz hónapokban mind szolidaritásból, mind határozottságból példát mutatott Európának.

Persze az eredmények nem késztették a szegedi vezetőket arra, hogy beismerjék tévedésüket a modern kori népvándorlás megítélésében, azt már nem is reméltük, hogy esetleg megköszönik azokat a kormányzati erőfeszítéseket, melyek megvédték a Dél-Alföldet, ezen belül Szegedet, főleg a körtöltésen kívüli területeket a bűnözéstől, az élhetőségét újból megteremtve.

Hétfőn reggel hasonlóak voltak a gondolataim, miután kijózanodtam a Magyarország – Norvégia labdarúgó-Eb-selejtező hatalmas sikerének eufóriájából, ahol újra együtt szurkolt és ünnepelt a nemzet 2,578 millió rekord TV-nézettséggel, mely szám valószínűleg ennél is nagyobb számú nézőt takar, már több mint egymilliós jegyigényléssel a jövő nyári franciaországi Eb csoportmeccseire. Ekkor eszembe jutott a labdarúgósport több évtizedes szegedi ellenzőjeként elhíresült egyik szegedi városvezető: vajon ő hogyan éli meg a nemzeti csapat sikerét? Kinek szurkolt a Norvégia elleni mérkőzésen?

A csendesség sokszor érték, a hatalomgyakorlásban is. Kíváncsi vagyok, hogy a tények és a számok érdeklik-e Szeged vezetőit, csendesebb lesz-e a közeljövőben a közélet, megszűnik-e hazug káromlás. Akár már a november 20-i közgyűlésen.

"Van Magyarországon egy szűk kör – Szegeden sajnos elég nagy átmérőjű ezen alakzat –, melynek politikai érdeke mindenben…

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 19.

28 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  28. Bartus Tibor
  2015. december 21., hétfő, 11:05
  Válaszolok

  TISZTELETTEL SZERETNÉM MEGJEGYEZNI, nem hiszem,hogy van még egy olyan város magyar országon mint Szeged. Ahol olyan hazugságokat terjesztenek, ami normális ember nem mondhat. Mert ismeri a mai kormány eredményeit,és emlékszik mi volt itt a Kádár korszakban.De ez vissza tükrözi a FIDESZ ÉS KDNP alvó Rózsika szerepét, mert meg kellene találni a módját,hogy minden város részben ,legyenek működő egységek, ahol tömörítenék a magyar embereket és kellő információval értesíteni, meg tisztelni a választókat.

 • '>
  27. kandúr
  2015. december 2., szerda, 16:36
  Válaszolok

  bartos tibike,én meg ugy látom, ov sokkal jobban kormanyozza a kormanyt,az orszagot,mint a félnootá_ss ferikéd.
  rezsicsökkentés alapbol joo.
  foci eb re kijutotttunk
  ez euro milliok az orszagnak,
  feriked idejen esélyünk se volt erre.

 • '>
  26. kandúr
  2015. december 2., szerda, 16:32
  Válaszolok

  volános,csak nem a volan edzöje vagy?
  🙂

 • '>
  25. kandúr
  2015. december 2., szerda, 16:30
  Válaszolok

  volanyos pandur, 🙂
  látom csak gyoccerben tucc gondolkodni
  gémover nem szed semmit,tudom nehez felfogni egyeseknek.
  🙂

 • '>
  24. kandur
  2015. december 2., szerda, 16:18
  Válaszolok

  np,ezt gyurcsányid idejeben miért nem irtad be a delmagyar pont hu ra ?

 • '>
  23. NP
  2015. december 2., szerda, 15:51
  Válaszolok

  Bartus Tibor

  “Megyei szinten olyan értesítöt kellene ,legalább kéthetente kiadni, ahol törvény hozás legfontosabb részeit, tudtára adja a kedves választóknak.”
  segítek:
  “Mostantól állami vezetők hozzátartozói is indulhatnak közbeszerzéseken…” – tehát már strómanokra sem lesz szükség.

 • '>
  22. Bartus Tibor
  2015. december 2., szerda, 15:31
  Válaszolok

  Van Magyarországon egy szűk kör – Szegeden sajnos elég nagy átmérőjű ezen alakzat –, melynek politikai érdeke mindenben a rosszat, a negatívumot keresni” – folytatódik Nógrádi Tibor blogja a SZEGEDma.hu-n!
  Nem szeretek Szegeden utazni Buszban , és Trolin, mert az ember olyan kommentárokat hallhat, mintha az utolsó fél évszázad kormánya volna a kormányon. A FIDESZ.M.P.SZ és a KDNP -nek Megyei szinten olyan értesítöt kellene ,legalább kéthetente kiadni, ahol törvény hozás legfontosabb részeit, tudtára adja a kedves választóknak. Továbbá ,tudatni kellene, mind azokat az intézkedéseket, amelyet a kormány és a kormány intézetei hírül adnak. Mert ezen értesítések hiányában ,olyan hazugságok látnak nap világot, amellyel nem dicsekedhet Szeged ,sem Csongrád megye.
  Szeged város nagysága miatt, a fogadó órák mellett, politikai és gazdasági információkat kellene szervezni, meghatározott előadókkal. Akiket egységes edukáción vennének részt, hogy ne az egyén szája íze szerint , informálják a választó polgárokat, hanem a jelenlegi kormányunk jelentős eredményeinek ismertetésével.Ne engedjük meg,hogy a hazugságok állandó teret nyerjenek a másik oldalról, ami lejáratta magát.

 • '>
  21. tikle
  2015. november 30., hétfő, 09:34
  Válaszolok

  Az Eu-Török csúcs most igazolta Orbán helyes politikáját: Ott kell megvédeni a nem politikai menekültek beáramlását, ahol elkezdődik. Nem kvótázásokkal.