Németh Zsolt: kezelhetetlenek a komoly konfliktusok Oroszország nélkül

2015. november 30., hétfő · Hozzászólok

Oroszország a nemzetközi politikai meghatározó tényezője, a világ jelenlegi jelentős konfliktusai “egyszerűen kezelhetetlenek” nélküle – mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke, miután az orosz törvényhozás Szövetségi Tanács (Felsőház) külügyi bizottságának tagjaival találkozott hétfőn az Országházban. Tovább »

Bezárt a debreceni menekülttábor

2015. november 30., hétfő · Hozzászólok

A kormány következetes migrációs politikájának köszönhetően hétfőn az utolsó őrizetes is elhagyta a debreceni menekülttábort – közölte a város polgármestere az MTI-vel. Tovább »

Futsal: kiváló rangadót nyert az SZTE EHÖK SE + FOTÓK

2015. november 30., hétfő · Hozzászólok

szte_ehok_csenger15_gs

Nagyszerű mérkőzésen verte a második Csengert az SZTE EHÖK SE: Bullás Imréék hátrányból fordítva verték riválisukat, így megelőzték a tabellán hétfő esti ellenfelüket. Tovább »

Színháztörténeti kiállítóhelyek találkozója Varga Mátyás 105. születésnapján

2015. november 30., hétfő · Hozzászólok

VM_haz

105 éve született Varga Mátyás, a legendás grafikusművész, díszlet- és jelmeztervező, a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadképének megálmodója. A kerek évforduló kapcsán tartanak színháztörténeti kiállítóhely-találkozót a Varga Mátyás Színháztörténeti Kiállítóházban december 1-jén, kedden. Tovább »

Ara-Kovács Attila: Lehet, egy hét múlva visszaszambázik az MSZP a kötelező kvóta mellé

2015. november 30., hétfő · 2 hozzászólás

dk02kf

A Demokratikus Koalíció politikusa elítéli a plakátkampányt, de migránsok betelepítése esetén elvárná, hogy tiszteljék a letelepedők a magyar hagyományokat. Pártja továbbra is kiáll a bevándorlók befogadása és a kvótarendszer mellett, arról pedig, hogy Botka László azt mondta, a kötelező kvótát nem támogatja az MSZP, úgy gondolja, lehet, egy hét múlva „visszaszambáznak” a szocialisták. Tovább »

Keddi programajánló: advent, Luxemburg grófja közönségtalálkozó

2015. november 30., hétfő · Hozzászólok

somogyi_konyvtar01kf

A Luxemburg grófja szereplőivel találkozhat a közönség a Somogyi-könyvtárban, a Belvárosban pedig folytatódnak az adventi programok. Tovább »

Fiatal tehetségek és advent a Somogyi-könyvtárban

2015. november 30., hétfő · Hozzászólok

somogyi_konyvtar01kf

A Somogyi-könyvtár Hangoskönyvtára a karácsonyi Angyalvárban is várja az érdeklődőket a Széchenyi téren, a Dorozsmai fiókkönyvtár pedig egy újabb fiatal tehetséget lát vendégül. Tovább »

Ismeretlenek székely zászlóra cseréltek egy sepsiszentgyörgyi köztéri román lobogót

2015. november 30., hétfő · Hozzászólok

Ismeretlenek hétfőn levették a sepsiszentgyörgyi román katona szobra melletti zászlórúdról a román lobogót, és a székely lobogót vonták fel helyette – közölte az Agerpres hírügynökség.
Tovább »

Idén is várják a baptisták a “jótékony cipősdobozokat” Szegeden

2015. november 30., hétfő · Hozzászólok

Idén is elindul a nagysikerű karácsonyi jótékonysági Cipősdoboz Akció, mely során a Baptista Szeretetszolgálat önkéntesei rászoruló gyermekeknek gyűjtenek karácsonyi ajándékokat. A cipősdobozokat november 30-tól december 18-ig várják a gyűjtőpontokon. A kezdeményezéshez idén a Europcar szegedi irodája is csatlakozott, ahol az adventi időszakban bárki leadhatja az adományait.
Tovább »

Hátország: hibátlan hétvégét zárt a SZEOL

2015. november 30., hétfő · Hozzászólok

Mindössze három – de a helyezések szempontjából rendkívül fontos – összecsapás várt a hétvégén a SZEOL SC utánpótlás labdarúgó csapataira. A találkozók nagy küzdelem után dőltek el, amelyekben a kék-feketék bizonyultak jobbnak.
Tovább »

Következő oldal »