A leukémia legrégebbi ismert esetét azonosították

2015. augusztus 31., hétfő · Hozzászólok

A leukémia legrégebbi ismert esetét azonosították a Tübingeni Egyetem kutatói egy hétezer éves női csontváz vizsgálata során. Tovább »

Módosul az e-útdíjról szóló rendelet

2015. augusztus 31., hétfő · Hozzászólok

A nemzeti fejlesztési miniszter módosította a teherautók által fizetendő e-útdíjról szóló rendeletet, a pontosításokat és újabb szakaszok díjasítását tartalmazó jogszabály a hétfői Magyar Közlönyben jelent meg és 15 nap múlva lép hatályba. Tovább »

Kordás László: álljanak a nyilvánosság elé a férfiak 40 év utáni nyugdíjba vonulását megtámadók

2015. augusztus 31., hétfő · Egy hozzászólás

Ne bújjanak az Alkotmánybíróság (Ab) által nyújtott fedezék mögé, álljanak a nyilvánosság elé azok a valódi szervezők, akik megtámadták az Ab-on a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásáról szóló népszavazást jóváhagyó korábbi kúriai döntést – mondta Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) elnöke hétfőn az MTI-nek. Tovább »

Továbbra is csak jönnek és jönnek a migránsok Röszkénél (FRISSÜL) + FOTÓK

2015. augusztus 31., hétfő · 2 hozzászólás

migransok _0831_20_gs

Továbbra is folyamatosan érkeznek az illegális bevándorlók hazánk területére, de a déli határon hétfőn este valamelyest enyhült a nyomás. Tovább »

Tízéves a Gyermekmentő Alapítvány

2015. augusztus 31., hétfő · Hozzászólok

Tízéves a mostanra már több mint tízezer súlyos állapotú gyermeken segítő Gyermekmentő Alapítvány – hangzott el az M1 hétfő esti műsorában. Tovább »

Brüsszel további segítséget nyújthat a migránskérdésben

2015. augusztus 31., hétfő · Hozzászólok

Ha szükséges, az Európai Unió Magyarországon is kész a menedékkérelmek feldolgozásában segítő úgynevezett hotspotot felállítani – mondta hétfőn a franciaországi Calais-ban Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért felelős biztos. Tovább »

Csökken a megújuló energiaforrások hasznosításának a költsége

2015. augusztus 31., hétfő · Hozzászólok

Az elkövetkező években csökkenni fog az elektromos energia előállításának költsége megújuló forrásokból, így azok egyre jobban fel tudják majd venni a versenyt a hagyományos energiatermelő technológiákkal – írja a Nemzetközi Energiaügynökség (International Energy Agency, IEA) és az Atomenergia Ügynökség (Nuclear Energy Agency, NEA) hétfőn közzétett közös tanulmánya. Tovább »

Trócsányi László a bevándorlókról tárgyalt Berlinben

2015. augusztus 31., hétfő · Egy hozzászólás

Elismerően szóltak Trócsányi László igazságügyi miniszter berlini tárgyalópartnerei arról, hogy Magyarország a dublini egyezmény szellemében jár el a menekültügyben. Erről Trócsányi László tájékoztatta az MTI-t hétfőn telefonon adott nyilatkozatában. Tovább »

Rekord mennyiségű adomány tanévkezdésre

2015. augusztus 31., hétfő · Hozzászólok

Eddig több mint 33 millió forint értékben mintegy 5350 diákot támogatott a Karitász az iskolakezdési programja keretében. Az augusztusban indult segélyprogram során Budapesten, vidéken és Kárpátalján is több száz kisdiák kapott már támogatást iskolatáska, taneszközök vagy utalvány formájában. A néhány nap múlva induló tanév első heteiben is folytatódik az akció, hisz továbbra is sok gyermeknek hiányos a felszerelése. Tovább »

Merkel: Németország nagyra becsüli, hogy Magyarország regisztrálja a menekülteket (FRISSÍTVE)

2015. augusztus 31., hétfő · Egy hozzászólás

Németország nagyra becsüli, hogy Magyarország regisztrálja a menekülteket, a menekültügyet szabályozó Dublin III. rendelet alkalmazásától pedig nem térhet el, és ezt már a magyar kormány tudomására hozta – mondta a német kancellár hétfőn Berlinben. Tovább »

Következő oldal »