Megtévesztő cikk a Népszabadságban

A Népszabadság országos terjesztésű napilap 2015. július 1-jén megjelent számában „Törvénnyel épülhet a fal” című közlése valótlan állításokat tartalmaz – írja a police.hu.

A közlés szerint „Megesik, hogy az elcsigázott menekültek – miután kiengedik őket a határrendészeti kirendeltségről – szinte kitépik az önkéntesek kezéből a szendvicset, a gyümölcsöt.” A valóság ezzel szemben az, hogy az elfogott illegális bevándorlók ellen a rendőrség idegenrendészeti eljárást kezdeményez, amelynek időtartamára jellemzően idegenrendészeti őrizetbe kerülnek. Amennyiben menedékkérelmet terjesztenek elő, a rendőrség az eljárást átadja a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak. Így nem fordul elő olyan eset, hogy az „elcsigázott menekülteket” csak „kiengedik a határrendészeti kirendeltségről”.

Valótlan az az állítás is, amely szerint „Az illegális határátlépőket a regisztráció után beosztják valamelyik befogadóállomásra, és kapnak egy igazolást, amellyel ingyen utazhatnak addig. Ha van mivel, mert még az utolsó esti vonat indulása után is hozzák őket a határrendészetről a vasútállomásra”. A valóság ezzel szemben az, hogy a rendőrség Szegeden senkit nem „oszt be befogadóállomásra”, és senkit nem szállít a „határrendészetről a vasútállomásra”.

A rendőrség cáfolja a Népszabadságban megjelent híreket.http://szegedma.hu/?p=551156

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 2.

0 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.