Háromezren tekertek a bringával ingázókért + FOTÓK

critical_mass32kf

Több mint háromezer ember pattant nyeregbe vasárnap délután Szeged belvárosában – a Critical Mass idén a munkahelyük és otthonuk között ingázó kerékpárosok mostoha körülményeire hívta fel a figyelmet.

Kétkerekűek egész hada gyűlt össze a Szent István téren vasárnap délután három órakor, innen indult ugyanis a Critical Mass tavaszi hadjárata. Idén azokra a külső városrészben élőkre kívánták felhívni a figyelmet a szervezők, akik kerékpárral teszik meg az otthonuk és munkahelyük közötti távolságot. Általában egyetlen út vezet be a belvárosba, a kerekezők pedig több helyen elképesztő állapotú kerékpárutakra kényszerülnek, amelyeken nem csak kényelmetlen, de egyenesen balesetveszélyes kerékpározni. A járdákon kijelölt, gyalogosokkal közös felületek egyáltalán nem alkalmasak arra, hogy az emberek járművekkel közlekedjenek rajtuk – hangsúlyozták a Critical Mass szervezői.

Becslésük szerint rekord résztvevővel, több mint háromezer fővel indult a szegedi kerékpáros rendezvény a délután. A kritikus tömeg három órakor indult meg a Szent István térről a Rókusi körút irányába, majd a Kossuth Lajos sugárúton visszatérve áttekertek a belvárosi hídon Újszegedre is. A Bertalan hídon visszatekerve, a Szilléri sugárutat is érintve jutott vissza a tömeg a 13 kilométeres túra végén az Ady térre, miközben a hagyományok szerint többször is magasba emelték a drótszamarakat.

Több ezer bringa emelkedett a magasba Szeged belvárosában – vasárnap délután startolt a Critical Mass!Fotós beszámoló…

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 19.

7 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  7. fázós
  2015. április 19., vasárnap, 21:59
  Válaszolok

  hideg volt, nem kicsit, nagyon…

 • '>
  6. D
  2015. április 19., vasárnap, 21:55
  Válaszolok

  en is 🙂 csak a sok balfek melle meg 42-vel megy a belso savban.

 • '>
  5. SP
  2015. április 19., vasárnap, 21:03
  Válaszolok

  Dova komment?

 • '>
  4. Négykerék
  2015. április 19., vasárnap, 20:44
  Válaszolok

  Mostoha körülmények közt én érzem magam, amikor ezt a sok idiótát kell kerülgetnem, mert halvány fogalmuk sincs a KRESZ-ről, midemellett pofátlanul szemtelenek is. Megint fordítva ülünk a lovon…

 • '>
  3. Handball
  2015. április 19., vasárnap, 20:18
  Válaszolok

  Nem látom a fényképeken, hogy a rendőrök kirángatták volna a kerékpározók füleiből a fülhallgató dugókat!

  Pedig amíg ezzekkel karikáznak, addig ne csodálkozzanak, ha véletlenül egy autó kerekei alá kerülnek.

 • '>
  2. hozzászólt
  2015. április 19., vasárnap, 20:13
  Válaszolok

  Mire hívják fel a figyelmet? Balesetveszélyre? Kb. 1%-uk viselt bukósisakot!!! Gratulálok a szervezőknek!!! Esetleg tenni kellene azért, hogy először ne legyenek önveszélyesek. Sisak, járdán kerekezés a belvárosban, zebrán átvágások, elsőség meg nem adása ahol a kerékpárút keresztezi az úttestet, kivilágítatlan közlekedés. Sokkal nagyobb veszélyt jelent a kritikán aluli kerékpáros közlekedési kultúra. Az is igaz, hogy ehhez sokkal több munkát kellene befektetni, mint egy ilyen közlekedési káoszt szervezni, tökéletlen rendőrök asszisztálásával.

 • '>
  1. drótosok
  2015. április 19., vasárnap, 19:35
  Válaszolok

  fizessenek út adót!
  azt az utat zárják el előlem, amire én kemény pénzeket fizetek hogy használhassam. Hát ellehet tekerni a búsba.
  Amúgy meg mi a xszr ez? holnap a rollerosok bohóckodnak?
  remélem most boldogok.