Rendőrök irányítják a forgalmat hétfőn a Párizsi körút – Kossuth Lajos sugárút találkozásánál

2015. április 30., csütörtök · Hozzászólok

Hétfőn jelzőlámpa felújítások lesznek Szegeden, a Párizsi körút – Kossuth Lajos sugárút csomópontban. Tovább »

Újabb rekord a TeSzedd! történetében

2015. április 30., csütörtök · Egy hozzászólás

Az 5. TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióra május 7-ig lehet jelentkezni. Az idei országos szemétgyűjtésre mostanáig 1520 jóváhagyott találkozási pontot hoztak létre az esemény weboldalán az önkéntesek, akik tavaly 1654 találkozási pontot regisztráltak előre. Ennek következtében az idei akcióra 2015. április 30-án 16:00 órától már csak önkéntesek regisztrációját tudjuk fogadni, új találkozási pont létrehozására ettől az időponttól nincs lehetőség. Tovább »

A szegedi szabadkőművesség hagyományai a Somogyiban

2015. április 30., csütörtök · Hozzászólok

Az „Árpád a testvériséghez” páholy évfordulója kapcsán a szegedi szabadkőművességről tudhaatunk meg érdekességeket a Somogyi-könyvtárban, valamint Reményik Sándor és Makkai Sándor születésének kapcsán egy emlékkiállítást nyitnak meg. Tovább »

Megszületett Hókifli, a szegedi kisláma

2015. április 30., csütörtök · Hozzászólok

kislama_00

Teljesen fehér kisláma látta meg a napvilágot a múlt héten a Szegedi Vadasparkban, a napközben történt eseménynek több látogató is tanúja lehetett. A gondozók fehérsége okán nevezték el Hókiflinek a kancacsikót, amely a jelek szerint egészségesen fejlődik. Tovább »

Turulbajnokság a Topolya soron

2015. április 30., csütörtök · Hozzászólok

Idén is megrendezik a Dr. Harsányi Géza Emlékversenyt. Tovább »

A kisebbségvédelmi európai ajánlásokról tanácskoztak Szegeden + FOTÓK

2015. április 30., csütörtök · Egy hozzászólás

konferencia_szab12_gs

Magyarország érdeke, hogy a kisebbségvédelemre vonatkozó egyezményekben rögzített ajánlásokat „kemény jog” váltsa fel, amelyeket az államok kötelesek betartani – hangzott el a SZAB-székházban rendezett, a nemzetközi kisebbségek jogainak védelméről szóló konferencián. Tovább »

Hétvégi programajánló: majális – Kovács Kati, Tha Shudras, Pál Dénes

2015. április 30., csütörtök · Hozzászólok

SZS20140501_majalis_a_ligetben_039

Május első hétvégéjén is számos program várja a szegedieket: majális Újszegeden, Tápén és a Zápor tónál, továbbá lesz a hétvégén gitárest, hip-hop, borpiknik. Tovább »

Sérült kis kalózok foglalták el a Széchenyi teret + FOTÓK

2015. április 30., csütörtök · Hozzászólok

kezenfogva_alapitvany02kf

Kalózhajó kötött ki a Széchenyi téren, fedélzetén pedig a sérült gyermekek mindennapjaival ismerkedhettek meg játékos formában egészséges társaik. A több száz iskolás toleranciát, elfogadást tanulhatott a KézenFogva Alapítvány roadshowján, melyet Vadkerti Attila, a MOL-Pick Szeged csapatkapitánya is népszerűsített. Tovább »

Orbán elmondta Schulznak, nem tervezi a halálbüntetés bevezetését (FRISSÍTVE)

2015. április 30., csütörtök · 3 hozzászólás

SCHULZ, Martin; Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön telefonon beszélt Martin Schulzcal, az Európai Parlament (EP) elnökével, akit arról tájékoztatott, hogy nem tervezi a halálbüntetés bevezetését, “egy vita van róla” Magyarországon. Ezt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Zeneakadémia – Menesztették Kupper András kancellárt

2015. április 30., csütörtök · Hozzászólok

Menesztették Kupper Andrást, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kancellárját – értesült a Napi Gazdaság csütörtökön. Tovább »

Következő oldal »