Franciaországi légikatasztrófa: súlyos depresszióról tájékoztatta iskoláját a másodpilóta, videó az utolsó pillanatokról

2015. március 31., kedd · Egy hozzászólás

A francia Alpokban az előző héten lezuhant német repülőgép másodpilótája 2009-ben arról tájékoztatta repülőiskoláját, hogy “súlyos depresszív epizódon” ment keresztül – közölte kedden a Lufthansa német légitársaság.
Tovább »

Csaknem egy hónappal meghosszabbítja innovációs pályázatának határidejét az Invitel

2015. március 31., kedd · Hozzászólok

Több civil szervezet és oktatási intézmény kérésére az Invitel az InnoMax pályázat határidejének meghosszabbítása mellett döntött. A hazai szolgáltató, valamint a neves szakemberekből álló zsűri egészen 2015. április 26-ig várja az innovációs seregszemlére a jelentkezéseket. Az ünnepélyes díjkiosztó gálára 2015. május 14-én kerül sor.
Tovább »

Díjazták a Sex, drugs, gods & rock ‘n’ rollt a MOST FESZT-en

2015. március 31., kedd · Egy hozzászólás

sex_drugs_maszk

A Sex, drugs, gods & rock ‘n’ roll című „radikális stand up tragedy” nyerte a Legjobb monodráma díját, valamint a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) különdíját mint a legjobbnak ítélt produkció a Tatabányán március 26-29. között megrendezett MOST FESZT-en.
Tovább »

Több megyében és a fővárosban már másodfokú a riasztás a viharos szél miatt

2015. március 31., kedd · Hozzászólok

szel_tavasz_idojaras

Több megye számos járására és a fővárosra már narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki a viharos szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd este. Az érintett területeken már a következő órákban készülni kell arra, hogy a legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladhatják.
Tovább »

Vízilabda: a Dunaújváros nyerte az első meccset a szegedi csajok ellen

2015. március 31., kedd · Hozzászólok

szeged_dfve_mj-16

Hazai győzelmet hozott a női vízilabda OB I negyeddöntős párharcának első mérkőzése, a Dunaújváros 12-7-re múlta felül a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem csapatát.
Tovább »

Kézilabda: egy percig sem volt kétséges a MOL-Pick Szeged győzelme + FOTÓK

2015. március 31., kedd · 7 hozzászólás

pick-tatabanya01kf

Egy hetes szünet után nagyon könnyedén, 14 góllal verte a Tatabányát a MOL-Pick Szeged, ezzel továbbra is hibátlan mérleggel áll a rájátszásban Juan Carlos Pastor együttese. Tovább »

Spar: nincs mérgező paprika az áruházlánc boltjaiban

2015. március 31., kedd · Hozzászólok

Nincs mérgező paprika a Spar áruházlánc üzleteiben, ellentétben a Greenpeace Magyarország állításával – reagált a Spar Magyarország Kft. a környezetvédő szervezet keddi bejelentésére MTI-hez eljuttatott közleményében.
Tovább »

Makón járt Ilan Mor izraeli nagykövet

2015. március 31., kedd · Egy hozzászólás

ilan_mor_mako

Zsidó kulturális fesztivált terveznek Makóra, megerősítik a testvérvárosi kapcsolatot Kyriat Yammal, megújulhat a helyi neológ és az ortodox izraelita temető – többek között ezekről tárgyalt keddi látogatásán Ilan Mor, Izreal Állam magyarországi nagykövete és Farkas Éva Erzsébet polgármester.
Tovább »

Kajak-kenu: öt szegedi a magyar Eb-keretben

2015. március 31., kedd · Hozzászólok

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége keddi ülésén elfogadta a csehországi Racicében május 1-3-án sorra kerülő Európa-bajnokságra utazó csapat névsorát.
Tovább »

Lakner Zoltán: Magyarországon a demokrácia nem szerzett elkötelezett híveket

2015. március 31., kedd · 6 hozzászólás

lakner_zoltan02kf

A politológus szerint Magyarországon a demokratikus intézmények ellenőrző funkciója háttérbe szorult. Lakner Zoltán a Kultúrkör Egyesület első rendezvényén a kelet európai demokráciákról és a fiatalok helyzetéről tartott előadást a Hungi Vigadóban Szegeden. Tovább »

Következő oldal »