Erőteljesebb nyomásgyakorlást szorgalmaznak a városvezetésre a szegedi civilek

2015. február 8., vasárnap • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben

Szeged vezetésének semmiféle víziója nincs Szeged felemelésével, a szegedi lakosok életének megkönnyítésével kapcsolatosan, és mivel az ellenzéktől sem várható érdemi befolyásolás, így a szegedi civileknek kell erőteljesebb nyomást gyakorolni a városvezetésre – olvasható a portálunkhoz juttatott nyílt levélben.

A Civil Városi Unió, a Tisza Lajos Közéleti Egyesület, a Szögedi Védegylet, az Élhető és Lakható Belvárosért Mozgalom és a Mars téri Kereskedők Egyesülete az alábbi nyílt levelet tette közzé.

“Lassan három hónappal az önkormányzati választásokat követően minden józanul, a városa iránt felelősséget érző szegedi számára nyilvánvalóvá válhatott, hogy a kampányígéretekkel ellentétben semmiféle érdemi változás nem fog bekövetkezni Szeged vezetésének stílusában, a koncepciótlan, csupán a pénzbehajtási technikákat előtérbe helyező várospolitikájában. Ez a rövid időszak is bebizonyította, hogy a városvezetésnek semmiféle víziója nincs Szeged felemelésével, a szegedi lakosok életének megkönnyítésével kapcsolatosan.

A polgármester csupán arra képes, hogy a város valamennyi bajáért a kormányzatot okolja, ám évek óta képtelen bármilyen – a szegedi gazdaságra jótékony hatással bíró – előre mutató intézkedés meghozatalára. Ez irányú tevékenysége mindössze a lakosságot érintő sarcok minden indokot nélkülöző megemelésére korlátozódik.

Sajnálatos, hogy a szegedi ellenzéktől sem várható el semmiféle érdemi befolyásolása városunk közéletének, részint az évek során kialakult személyi összefonódások, részint az érdekérvényesítő képesség hiánya miatt. Ebben a helyzetben csupán egyetlen kiút látszik: a szegedi civilek erőteljesebb nyomásgyakorlása a városvezetésre.

Ennek jegyében több szegedi civil szervezettel karöltve úgy döntöttünk, hogy a jövőben a Szeged életét érintő valamennyi jelentős kérdésben megfogalmazzuk és közzé tesszük álláspontunkat, javaslatainkat, remélve, hogy idővel legalább azoknak a szegedieknek felkelti érdeklődését, akik túl tudnak lépni esetleges pártkötődésükön.

Tesszük mindezt szigorúan szakmai alapon, számokkal, érvekkel alátámasztva véleményünket.

Csak remélni tudjuk, hogy a városvezetés előbb-utóbb figyelembe veszi – az eddigi gyakorlattól eltérően – a szegedi lakosság véleményét is” – olvasható a civilek nyílt levelében.

Ugrás az oldal tetejére

Hozzászólások

Eddig 18 hozzászólás érkezett.

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

A SZEGEDma.hu tekintettel van a személyiségi jogokra, elutasítja a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja!
Ön a(z) 54.198.68.152 IP címről szól hozzá.

 • 18. ságvárizmus hozzászólt ekkor: 2015. május 4., hétfő, 00:40
  Válaszolok

  Könnygázt és hanggránátokat vetett be az izraeli rendőrség a rendőri rasszizmus és erőszak ellen Tel-Aviv belvárosában tüntető etióp zsidókkal szemben.
  http://www.origo.hu/nagyvilag/20150503-ismet-osszecsapasok-voltak-tel-avivban.html

 • 17. éhségmenet hozzászólt ekkor: 2015. február 9., hétfő, 16:10
  Válaszolok

  Több mint 400 rabbi kéri az izraeli miniszterelnököt, hogy hagyja abba a palesztin otthonok lerombolását.
  Hallgatnak majd rájuk?
  http://444.hu/2015/02/08/tobb-mint-400-rabbi-keri-az-izraeli-miniszterelnokot-hogy-hagyja-abba-a-palesztin-otthonok-lerombolasat/

 • 16. Praktor hozzászólt ekkor: 2015. február 9., hétfő, 15:43
  Válaszolok

  „Új műsorhoz, új férfi kell.”

 • 15. jozkó hozzászólt ekkor: 2015. február 9., hétfő, 13:01
  Válaszolok

  Szegeden /de nagy valószínűséggel az egész országban is…/ egy valós szociális értékeket kikövetelő és védő “szerveződés” a kényszerítő körülmények hatására fog kialakulni -de nem a “balodal”, nem is a Fidesz és főleg nem a KDNP – hanem a Jobbik irányába fog szövetségeseket keresni… Megoldásokat keresni! Az eddigi, önmagukat akárminek is nevező, önjelölt érdekképviselők nélkül.Ők már “bizonyítottak”.

 • 14. pEHELYné_férje hozzászólt ekkor: 2015. február 9., hétfő, 06:45
  Válaszolok

  minek bérletet venni?szeged kisváros
  10 perc séta utan bárhova el lehet jutni
  ingyen

 • 13. pEHELYné_férje hozzászólt ekkor: 2015. február 9., hétfő, 06:43
  Válaszolok

  botkát hogy lehet beczezni?
  :D

 • 12. döbbenet hozzászólt ekkor: 2015. február 8., vasárnap, 21:06
  Válaszolok

  10. beépített
  “Az ország nagyvárosai közül Szegeden a legdrágább a tömegközlekedési bérletek ára. Amiért Szegeden 4000 forintot kell fizetni, az Budapesten 3300. A használható közlekedési eszközök száma, fajtája pedig nagyságrendekkel több.” DM

 • 11. beépített bolsi hozzászólt ekkor: 2015. február 8., vasárnap, 19:34
 • 10. pEHELY_ÁRPÁD hozzászólt ekkor: 2015. február 8., vasárnap, 17:46
  Válaszolok

  1 szoci arcárol
  minden lepörög
  lasd öszödi beszédet

 • 9. papa hozzászólt ekkor: 2015. február 8., vasárnap, 17:10
  Válaszolok

  Végre valaki le merte írni a szegedi VALÓSÁGOT! Bár gondolom bottkát ez sem zavarja

 • 8. pEHELY_ÁRPÁD hozzászólt ekkor: 2015. február 8., vasárnap, 13:43
  Válaszolok

  sp,hát nagyon ugy tünikk

  ?

 • 7. Korhely hozzászólt ekkor: 2015. február 8., vasárnap, 13:39
  Válaszolok

  El kellenne olvasni a Felhívást, akkor nem írogatnál Fidesz kreált álcivilekről

 • 6. backup hozzászólt ekkor: 2015. február 8., vasárnap, 11:59
  Válaszolok

  Ezek az álcivilek mind helyi fideszes kreálmányok, már az önkormi választásokon is szénné égették magukat, a kutyának se kellettek.
  Felőlem aztán nyílt levelezhetnek, ahogy csövön kifér. :-)
  Apropó. Van még fidesz Szegeden egyáltalán? :-)

 • 5. SP hozzászólt ekkor: 2015. február 8., vasárnap, 10:41
  Válaszolok

  Jön a jó idő és nem lesz tömegközlekedés, csak lófráló, kihasználatlan, tömegközlekedési kirakati eszközök.

  Mint minden más, ez sem a szegediek javára készült.

  A munkahelyek nélküli városban a prolik majd drót szamaraznak.

  Kik voltak Botka szavazótáborában, nem is érthető.
  Lehet, hogy bunda volt?

 • 4. Korhely hozzászólt ekkor: 2015. február 8., vasárnap, 10:38
  Válaszolok

  Jó ez a Civil kezdeményezés! Figyeljenek oda: Be ne engedjenek a múlt 12 év Fidesz-KDNP-jéből senkit, beleértve a legutolsó helyhatósági választásokat is. Egyetértek a jelenlegi városházi ellenzék teljesen alkalmatlan a szegedi polgári réteg képviseletére. Kik előéletük, kik képességeik miatt!

 • 3. szegedi hozzászólt ekkor: 2015. február 8., vasárnap, 10:08
  Válaszolok

  Botka felemelte a tömegközlekedés árát , a diák és nyugdijas bérletek árát. Felemelte az önkormányzati ingatlanok bérleti diját és a parkolási övezeteket drábabb kategóriákba sorolta. És kivitte tüntetni a szegedieket -Gila és Binszki szervezésében – tüntetni a be sem vezetett internet adó miatt. Szeged és a szegediek érdeke félre csúszott.

 • 2. aszfaltbetyár hozzászólt ekkor: 2015. február 8., vasárnap, 09:38
  Válaszolok

  Egy, valóban a “szegedi lakosság véleményét” valóban “szakmai alapon, számokkal, érvekkel” alátámasztott javaslatokat valószínűleg mindenki köszönettel venne.
  Csak az a baj, hogy ez az – önmagukat szószólónak kikiáltó – Unió, Egyesület, Védegylet kombináció nem mentes a politikától, és egy 170.000 lakosú városban a saját, néhány száz (néhány száz?) fős tagságuk véleményét képviselik.
  Mint szegedi lakos kérem, az én nevemben ne nyilatkozzanak.

 • 1. aszfaltbetyár hozzászólt ekkor: 2015. február 8., vasárnap, 09:37
  Válaszolok

  Valóban a szegedi lakosság véleményét kifejező, szakmai alapon, számokkal, érvekkel alátámasztott javaslatokat -valószínűleg -mindenki köszönettel venne.
  Csak az a baj, hogy ez az – önmagukat szószólónak kikiáltó – Unió, Egyesület, Védegylet kombináció nem mentes a politikától, és egy 170.000 lakosú városban a saját, néhány száz (néhány száz?) fős tagságuk véleményét képviselik.

Ugrás az oldal tetejére